Szerintetek létezik túlvilág, Mennyország, Pokol, Isten?
Ha a velemenyunkre vagy kivancsi, akkor tessek: nem, egyik sem letezik, csak a vallasos emberek fejeben.
Ha esetleg csak azt varod, hogy sokan ertsenek veled egyet, csalodast kell okoznom.
Nagyon valószínű, hogy nem..
Ateista vagyok
Létezik a fizikai világ és létezik a szellemi világ, mely az előbbit létrehozta és fenntartja. Sok szintje van, jó és rossz irányba is. Ilyen értelemben vannak pokoli és mennyei szférák is. Onnan jövünk ide születésünkkor és oda távozunk, amikor meghalunk. A szellemünk egy bizonyos frekvencián rezgő energia egység, melynek a rezgésszámát az épp elmúlt életben hozott gondolataid, érzelmeid, stb. határozzák meg. Ennek megfelelően kerülsz a szellem szférák valamelyikébe. Nem végérvényesen, hiszen az életeid során folyamatosan fejlődsz. Ösztönös igényünk, hogy egyre magasabb szférákba kerüljünk, így mindig olyan fizikai életet választunk magunknak, melyben letudhatjuk a korábbi élet negatív energiáit. (Ez volna a karma, az ok-okozat törvénye.)
Isten, én úgy gondolom, nem egy konkrétan megszemélyesíthető valaki vagy valami. Sokkal inkább egy ősforrás, mely saját magát felosztva teremtette meg mindazt, ami ma létezik, minden létezőt arra ösztönözve, hogy megélve mindent, amit csak lehetséges, végül teljesen tökéletesedve visszatérjen hozzá. Így Isten valamennyiünkben ott van. Egy mondást had fűzzek még ide: "Magamat kerestem de csak Istent találtam. Istent kerestem, de csak magamat találtam."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!