Paranoiás lennék? Mit tegyek?
1. A kutyákat mindig is szerettem, nem szoktam tőlük félni annyira. (Persze ha ilyen pitbull el van engedve, akkor persze, meg ha keritesen at ugat a kutya.) De annyira nem feltem még mint mostanában. Mit tegyek, hogy ne féljek amikor a kutya keritesen af ugat?
2. Félek a tükörtől. Igazából nem mindig csak fürdés után. Meg van hogy futok a világosba csak mert sötét van. Este alvasnal nem felek, mert eg egy kicsi lámpa, csak az utcán, vagy ha lekapcsolják a villanyt.De ez a horrorktol lehet, amiket a baratnoimmel neztunk, de mostmar nem nezunk 2-3 honapja, de meg felek, es mar nagyon banom hogy horrort neztem. De kerlek segitsetek, hogy ne feljek ezektol.....
3. Félek egyedül lenni. Ha pl otthon egyedul kell lennem,probalom megorizni a hidegverem, de belul konkretan sikotok. Mit tegyek hogy ne feljek az egyedulléttől??
Ezek idáig nem voltak igy csak mostanában igy kb fél eve, az egyedüllétet talan sosem szerettem, de a tobbi csak mostanaban jott elo. Kerlek segitsetek, nem tudom mit tegyek... Javaslatok??
Elore is nagyon szepen koszonok mindent mindenkinek!
Tényleg nem paranoia.
Ha valamiért egyedül kell lenned, akkor próbáld meg valahogy lekötni a figyelmed, például olvass, nézz filmet, vagy talán az a legjobb, ha chatelsz/ skype-olsz valakivel, akkor máris nem érzed magad olyan magányosnak.
Köszönöm mindenkinek
De a tükörtől való félelmemmel mit kezdjek?? És hogy ne ijedjek meg a kutyáktol?
Hidd el, nálad én még fosósabb vagyok/voltam, Anyukám mellett aludtam 14 éves koromig és a mai napig küzdök a félelmeimmel (pl. egyedül élek és nekem is van, amikor egyszerűen a hideg futkos a hátam a félelemtől, pedig csak a fürdőszobába mentem ki).
Anyukám egy nagyon hasznos mondása viszont számtalan helyzeten átsegített már: ha félsz, mert úgy érzed valami van a bokor mögött, akkor menj oda és NÉZD MEG mi az (!).
Ezt lehet konkrétan is érteni (voltam hasonló helyzetben: elhúztam a függönyt és nem volt ott semmi, megnyugodtam) és átvitt értelemben is: nézz szembe a félelmeiddel és meglátod mennyire alaptalan volt a félelmed.
Minden a fejedben van, a félelmeid is, ne engedd, hogy irányítsák az életed, uralkodj felettük!
Üdv.,
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!