Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért hiszi egy rakat kemény...

Vacuolum kérdése:

Miért hiszi egy rakat kemény narkós, hogy ő valami Spirituális Guru?

Figyelt kérdés
Nem a narkóval van bajom. Azt nem tudom elképzelni, hogy ezek az emberek először TÉNYLEGESEN ELFOGADOTT spirituális guruk voltak, majd úgy döntöttek, hogy GOA (meg tudja a franc milyen pszihedelikus) bulikba járva és narkót szedve osztják tovább az energiát vagy sok narkót nyomtak egyesek buliba és attól vadultak meg? Persze voltak vallási vezetők akik nyomták a narkeszt, de ők is ezt az időt meditálással meg elmélkedéssel töltötték nem táncikálással.

2015. jan. 6. 11:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mert hülyék és önámítóak. Felmagasztalják a hallucinációkat.
2015. jan. 6. 16:47
 22/30 cli_hlt ***** válasza:

A goa/trance zene, bizonyos szertípusok preferenciája, illetve az ilyen partik hangulata, és az ide járók világnézete mutat némi korrlációt.

Vigyázz, nem azt mondom, hogy minden tucc-tucc zenét hallgató ember kábítószert fogyaszt, és hülyeségeket beszél.

A goa zene kialakulásának történelme azonban magával hozta a hindu vallás és az indiai kultúra néhány elemét, illetve szintén történelmi okok miatt az LSD és más szerotonerg hallucinogének hatása alatt megélt vizuális hallucinációk képi világát. Ilyenek a geometrikus / fraktál formák, élénk színek, jellegzetes fények és díszítés.

A goa trance hallgatók tábora egy viszonylag zárt és összetartó közösség, ezért könnyű őket marketing szempontból célbavenni (jól targetálható szcéna).

E miatt van az, hogy sok goásoknak szóló dolgot (zenét, ruhát, díszt, szolgáltatást) úgy reklámoznak, hogy a mondanivalót az indiai kultúra, a hinduizmus / buddhizmus elemei közé, illetve a jellegzetes színek és formák segítségével csomagolják.

Vannak olyanok, akiket tényleg érdekel az indiai kultúra és vallás, illetve simán csak tetszik nekik a goás stílus. Ők akár össze is téveszthetőek azokkal, akik csak megpróbálnak beleilleni a képbe, "menők akarnak lenni", és ezért inkonzisztensen beszélnek / viselkednek / gondolkodnak, amit sokan úgy érzékelnek, hogy "ő valami Spirituális Guru"-nak képzeli magát.

Nu ezért. :)

A partikultúrához (lazán) kapcsolódó szerek, az LSD, gombák, MDMA valóban képesek komoly pozitív változásokat indukálni az ember gondolkodásában és személyiségében.

Ezen szereknek hatásának van egy komponense, amit legjobban úgy lehet leírni, hogy nagyon nyílt és őszinte leszel, és olyan dolgokon gondolkodsz el, amin magadtól "alapjáraton" nem tennél.

Pontosan erres is próbálták, illetve újabban póbálják ma is használni ezeket a szereket: pszichoterápiák kiegészítő elemeként.

Rekreációs célzat esetében ez a hatás nem garantált, sőt, aki nem bírja, ha a saját elméje lehülyézi, annak akár problémája is támadhat a dologból.

2015. jan. 7. 12:16
 23/30 anonim ***** válasza:
Mert nincs egyensúlyban, talán ilyen egyszerű a válasz
2015. jan. 7. 13:23
 24/30 anonim válasza:
cli_hlt válaszaira érdemes adni,jó dolgokat mond:D
2015. jan. 7. 15:07
 25/30 cli_hlt ***** válasza:
Egy mondás értékét soha nem az méri, hogy ki mondja ;)
2015. jan. 8. 10:49
 26/30 openyoureye ***** válasza:

Te jó isten, komolyan miért válaszolgatnak itt olyan emberek akiknek halvány fingjuk sincs a pszihedelikumok világáról? Te pedig kérdező nagyon el vagy tévedve e kérdés terén, de lássunk mindent sorjában:

1-nek:

- Te összekevered a spiritualizmust a buddhizmussal. A buddhisták szeretnék elérni a teljes függetlenséget a semmihez kapcsolódást a nirvánát, nem a spirituális beállítottságú emberek. Viszont mindkét tábor nyugodtan meditálhat, hisz ezáltal tudja az ember legjobban megismerni önmagát. Olvass utánna.

8-nak:

- Ott a pont.

12-nek:

"Persze mert attól mert beveszel egy ilyen sz*rt még nem leszel mindenttudó ha józanul nem vagy tisztában a tudatalattidal."

- Mindenttudó nem, de kinyílik a tudatod és olyan dolgokat is megérthetsz melyet "tiszta" fejjel nem. Csak egy hétköznapi példa amit mindenki átélhetett már: Nem véletlenül mondják, hogy egy komoly döntésre aludjon egyet az ember. Alvás közben megváltozik a tudatállapotod és könyebben fogalmazódik meg benned a válasz, ennek megértéséhez nem kell agytrösztnek lenni.

14-nek:

"Nem,nem próbáltam mert nem vagyok drogos és ezt értsd a szó rendes értelmében;d"

- Értjük, csak azt nem, hogy miért mondasz olyanról véleményt amit nem is ismersz? Egyébként nem kell kipróbálni ahhoz, hogy sokmindent tudj róla. Ugye olvasásról hallottál már? Tapasztalatokról, élménybeszámolókról stb...

16-nak:

"Bizonyára attól lesz valaki lelkileg "fejlett" hogy bevesz egy ilyen félig szintetikus sz*rt és meglátja a világ mindenség értelmét és nem attól hogy keményen dolgozik,logikus:'D"

- Nincs félig szintetikus "szar". Csak szintetikus vagy természetes. Egyébként pedig pontosan attól lehet lelkileg fejlődni a legtöbbet ha valaki ellenőrzött körülmények közt beveszi azt a sz*rt. Ha olvastál volna ezekről és nem csak a hasadra ütve osztanád itt az észt, akkor tudnád, hogy pl az ayahusaca igencsak kemény tanító, de a salvia is keményen megleckézteti az embert ha csak hülyéskedni akar vele.

Legvégül megemlíteném a pszichonautákat akik pont azmiatt vesznek be tudatmódosító szereket, hogy jobban megismerjék önmagukat és a világot körülöttük.

A kérdezőnek pedig:

"Azt nem tudom elképzelni, hogy ezek az emberek először TÉNYLEGESEN ELFOGADOTT spirituális guruk voltak, majd úgy döntöttek, hogy GOA (meg tudja a franc milyen pszihedelikus) bulikba járva és narkót szedve osztják tovább az energiát vagy sok narkót nyomtak egyesek buliba és attól vadultak meg?"

- Ezt én sem tudom elképzelni, mégpedig azért, mert ilyen nem is létezik. A guruk nem járnak goapartyra ha pedig igen, inkább kikapcsolódni, szórakozni, mint a többi ember, nem pedig tanítani. Bár ott is el el kalandoznak a gondolatok és érdekes beszélgetéseknek lehetünk fültanui, de ezek inkább élménybeszámolók, vagy épp átélések, nem pedig tanítások.

A narkó szót pedig úgy használod, mintha fogalmad sem lenne arról mit jelent. Tudatmódosító szerek. Ide tartozik a kávé a cigi és az alkohol is amik inkább tudat szűkítők, mintsem tágítók, de ebbe már ne menjünk bele.

Legvégül nem szép dolog leírni embereket azért, mert nem olyanok, mint te. Ajánlom figyelmedbe a daath.hu-t ahol kitöltheted a tátongó űrt melyet a pszichedelikumok ismeretlensége fakasztott benned. Talán ha többet tudsz majd ezekről a dolgokról, magad is belátod milyen butaságot kérdeztél.

2015. jan. 8. 11:15
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne bántsátok a kérdezőt!

Szerintem ő konkrétan az olyan emberekre gondol, akik már olyan leépültek, hogy megalszik a tej a szájukba beszéd közbe, meg kb azt sem tudják mit csináltak az előző nap. De közbe ha új embert ismernek meg, egyből azzal kezdik hogy rád zúdítják a vélt, egész világot körbefonó tudásukat. Te pedig miközben hallgatod (ha kibírod hogy ne küld el a francba) akkor azon veszed észre magad, hogy egyre inkább leépít a sok hülyeség amit össze hord.

2015. jan. 8. 12:14
 28/30 anonim válasza:
Pár ezer forintért már a világ mindenség ismeretét is megveheted,természetesen.
2015. jan. 8. 16:21
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Én használtam LSD-t. Tényleg egy spirituális szerű tudattágulást idéz elő. Nagyon sok dologba bepillantást lehet nyerni, de az anyag hátránya, hogy az élményt nagyon nehéz megfogalmazni. Csak azt a részét lehet, hogy összefolynak a dolgok, mozognak a tárgyak, szépek a színek stb. Az elmélkedős részét valahogy nem sikerül kifejteni, pedig tudom jól, hogy mi van csak megfogalmazhatatlan. Tehát, ha nem is spirituális guruk, az biztos, hogy emberfeletti élményben van része a használónak. Én a hatás alatt, velem együtt a legtöbb haverom az ufokkal láttuk a világot összefüggésben. Mindenre ők voltk az logikus megoldás.
2015. jan. 12. 22:45
 30/30 anonim ***** válasza:

Aha aha aha aha :'''D

æęťžůïœşğłŸçñµ@æ

2015. máj. 2. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!