Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Hogy születik a lélek? Biztos...

Hogy születik a lélek? Biztos ne úgy, hogy LélekApa és LélekAnya találkozik, és. De akkor hogyan jönnek létre a lelkek?

Figyelt kérdés

2013. szept. 13. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

..ja ...és ahogyan azt jeles tudósunk állította, igaz:

"energia nem keletkezik, nem vész el...csaK ÁTALAKUL"

...és ez a folyamatos átalakulás, változás, áramlás adja az ÉLET látszatát, holott maga az ÉLET az ISTEN...ha önmagában VAN (kiáradás nélkül) Ő akkor is a LÉTEZŐ...az EGY...:)

2013. szept. 14. 14:10
 12/22 A kérdező kommentje:
10-es: Érdekes megközelítés. Mik a forrásaid?
2013. szept. 14. 19:08
 13/22 anonim ***** válasza:

Szentszellem, Biblia, Baghavad- Gíta,

Vaj Adelma :Szellem -Erő-Anyag (médiumi munkanevezett bárónő, és a Pesti Szellemi Búvárok Egyletének tagja a 20.század elején -a többiről érdeklődj,keresgélj, ha valóban felkeltette kíváncsiságod!)

2013. szept. 14. 22:10
 14/22 A kérdező kommentje:

A Bhagavad Gítát olvastam, és értem, hogy itt mit akarsz mondani.

De a "Szentszellem alatt" - csak azért kérdem, hogy biztos legyek benne - nem a protestánsok "Szentlélek" elnevezését érted?

Azaz ez keresztény megközelítés? Ha igen/nem, akkor itt mia forrásod?

2013. szept. 15. 18:30
 15/22 anonim ***** válasza:

...akit Szentszellemként tisztelhetünk, az maga KRISZTUS, de nem keresztény, vallásos megközelítésben, hanem személyes kapcsolat alapján...a szentlélek és a Szentszellem nem azonosak, és a keresztény vallások keverik, mert a Biblia magyar fordítása is keveri...

...a Szentlélek a tökéletesen tiszta (szűzmária) kozmikus energia, amiből a TEREMTŐ létrehozza KRISZTUS által (azaz TÖRVÉNY szerint-amelyet ő maga alkotott, és ezért a FIÁNAK nevezzük) minden teremtését, ezért KRISZTUS mielőtt bármi lett volna már volt, mert az ATYA bölcsesége, tökéletessége jelenik meg KRISZTUS által, és mindent alávetett az Önmaga által alkotott KRISZTUSNAK (Törvénynek)elsőként Önamgát, mert KRISZTUS által áradt ki...

..."akinek van füle hallja"

..ha képes vagy megérteni azt amit ide leírtam (és amit az "Apostoli Hitvallás" is tartalmaz (némi kis hibákkal -és a vallások helytelen magyarázatával), akkor nagyon sokat megérthetsz a MINDENSÉG alaptitkaiból amelyek nem is titkok, csupán kevesen képesek megérteni...és még kevesebben hiszik el, mert a meséket jobban szeretik mint az IGAZSÁGOT, pedig Jézus maga mondta, hogy :"- Én Vagyok az ÚT, az IGAZSÁG, és az ÉLET"...vagyis Benne megjelent az ATYA KRISZTUSA, ezért Ő a megváltó, mert elhozta az IGAZSÁGOT, és az IGAZSÁGHOZ vezető utat megmutatta, és elvezette azokat az ÉLETRE, akik HITTEK neki...az ÉLŐ KRISZTUSNAK? az ÉLŐ IGÉNEK...aki ma is elküldi a Vigasztalót, aki az Ő Szentszelleme, hogy rámutasson az IGAZSÁGRA!..és aki hisz, azt ma is elvezeti az ÉLETRE...nem a túlvilágra, hanem ISTEN országába vezeti, amely a TEREMTŐ világ, és a Teremtő szellemek hona...:)

..érted é??? ...:)

2013. szept. 15. 20:26
 16/22 A kérdező kommentje:

Máshogy értelemezed a dolgokat, mint a keresztény felekezetek. Rendben, de én az újszövetségi teológiánál leragadtam Székely János könyvének szintjén. :)))))

Neked mi a forrásod?

2013. szept. 15. 21:31
 17/22 anonim ***** válasza:

...nem tanultam teológiát, Székely Jánost sem ismerem, egyedül a Szentszellem tanítását, amelyet közvetlenül kapok...semmilyen felekezethez nem tartozom, egyedül Krisztus az ÚR a számomra, aki azonos KRSNA-val, és ahogyan Arjunát tanítja KRSNA a Baghavad-Gítában, úgy tanít engem is ...csak a mi kultúrkörünkben ŐT Szentszellemnek, Vígasztalónak, Jézus KRISZTUSNAK hívjuk...:)

...tehát a "kocsi" hajtója KRSNA, a kocsi arjuna (én?! a földi test, aki által kifejezi önmagát, és az ÉLŐ IGE-t, az IGAZSÁGOT közvetíti)...amelyet csak kevesen értenek, és hisznek el, mert sokan vannak a választottak, de a "keskeny utat", az ÉLET ÚTJÁT, csak kevesen találják meg, mert a HIT e -világban igen kevés, és a Szeretet meghűlt...:(

2013. szept. 16. 06:07
 18/22 A kérdező kommentje:
Ja hogy médiumnak hiszed magad. Kár, azt hittem komoly. :/
2013. szept. 16. 18:38
 19/22 anonim ***** válasza:

...nem hiszem magam médiumnak!...egyébként pedig az teljesen mindegy is lehet (ne) hogy mit hiszek magamról, mert nem az számít, hanem annak amit mondok az IGAZSÁGA...márpedig az IGAZSÁG, de ha nem képes érteni az ember...akkor önigazolásképpen belemászik abba, aki , aki a számára nem megérthető dolgot föltárta...:)

...az önmagad igazolásának keresése az, ami a biztos halálba vezet, de ha ISTEN IGAZSÁGÁT keresed, és ahhoz igazodsz, akkor az az ÉLET...nyugodt lehetsz, hogy amit leírtam az komoly, de ezt csak a lelkedben (szíveddel) érezheted, az elméd mindig ellenkezni fog, és kifogásokat keres, hogy miért nem kell elhinni...mert az ember (aki teis vagy) kettősség, van a lelke, és van az elméje (aki jól átveri!)..és ez a kettő mindaddig összeveszik (nem tud egyetértésre jutni), amíg az elme újjá nem születik (azaz fel-, és meg nem ismeri az ÉLŐ KRISZTUST)...

...a médiumokról pedig annyit, vannak valódiak is, de képzelődők is- Krisztus által ezeket meg lehet különböztetni...(mármint ha a médium szó alatt ugyanazt értjük :))

...valójában mindenember a lélek médiuma kellene hogy legyen...azaz a testnek és az elmének a lelket szolgálnia, ám ez igencsak fordítva van, mert általában a földi világunkban a lélek szolgálja a testet, és az elmebeli elképzeléseket, vágyakat (ez az egyiptomi rabság, amelyről ír a Biblia is, amikor a lelket tartja fogságban a forma, ám a test halálával a lélek kiszabadul (ezt nyilván te is tudod) és van amely lélek az ÉLETRE, némely pedig a "halálra" (erről is beszél a Biblia)...

...a léleknek mindaddig újra és újra tesbe kell öltöznie, amig legalábbis az alapokat el nem fogadja ISTEN TÖRVÉNYINEK (KISZTUSNAK), amely a tízparancsolat fizikai világnak szóló része ...,mert "amint fenn, úgy lenn, és amint lenn úgy fenn"(Hermes Trisztmegisztos:))...a TÖRVÉNYNEK van lelki, és szellemi része is, amelyet a földi világban csak HITBŐL lehetséges megismerni, ám a lélek csak akkor támad föl azÉLETRE, ha megismerte már, és HITBŐL elfogadta (KRISZTUST)...ezért Ő a MEGVÁLTÓ, azaz az IGAZSÁG!...de azt lélekben (szívvel) kell felismerni, mert a Lélek az ÉLET, a test porrá lesz, és visszasüllyed a föld alkotóelemei közé...és aki önön lelkével nem tud azonosulni (lélekből élni)az bizony halott...szóval hidd csak el, (ha képes vagy rá, ha nem akkor neked úgyis mindegy) hogy bizony komoly dolgokat írtam le ...ÉLŐVÉ tette általam (most neked) az IGE-t az ÚR, a MEGVÁLTÓ, aki az ÉLET..."akinek van füle hallja..."

:)

2013. szept. 17. 05:30
 20/22 anonim ***** válasza:

Ikerláng? Irányultak kísérletek ennek bizonyítására.

Születésünkkor különválunk, életünk során pedig egyesül a lelkünk. De csak ha mindkét fél kész rá, mert nehéz kapcsolat, hiszen tükröt állít elénk a társunk.

2013. szept. 18. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!