Hogy kéne meditálnom? Egy főút mellett lakok, és mindig kizökkent a koncentrációból, ha elmegy egy busz.
Az előző jót írt.
Használhatsz fülhallgatót meditációs zenével, nem tudom mennyire hangos a főút.
Megpróbálhatod elfogadni a zajt is, beszéld be magadnak hogy imádod és szereted hallani a buszok hangját. Akkor nem fog zavarni.
Engem úgy tanítottak hogy közben kis hangyák mászkáltak rajtam, épp azért tanították kint a füvön hogy megtanuljam már az elején elfogadni a "zavaró tényezőket", amik valójában nem is azok, csak mi hisszük annak ezért azzá válnak. Ha steril körülmények közt tanították volna sokszor nem menne mert "nyom az ágy", "hangos a szomszéd gyerek", ...
Mindig lesznek kisebb-nagyobb zajok, neszek, ha ezekre figyelsz. Ha totális csend van, akkor az fog zavarni.
Személy szerint úgy képzelem el magamat ilyenkor, mint egy médium: hagyom, hogy keresztülfolyjanak rajtam a dolgok, legyen az zaj, légáramlat, bármi. Mintha feloldódnék a környezetemben. Nem kizárom, hanem befogadom ilyenkor, ugyanakkor nem figyelek rá oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!