Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Neked mit jelent szabadnak lenni?

Neked mit jelent szabadnak lenni?

Figyelt kérdés

A kérdés a következő: neked mit jelent a szabadság, mint érzés? Szerinted a szabadság VALÓjában mi?

(Azért ezen a részlegen tettem fel, mert a spiritualitás témakörhöz kapcsolódik.)

2012. jan. 23. 00:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
önmagamnak lenni
2012. jan. 27. 11:17
 12/20 nrrolli ***** válasza:

döntésem az enyém legyen az jó legyen az rossz de embernek maradni !

spiritualitás amit a TV be látsz csalás

én látom a jövöt ! elhiszed?

nem tudom tudsz olvasni a sorokközt?

szabadnak lenni ?

amikor a lelked táncol

keress meg egy médiumot és mond meg mit mondott:)

2012. jan. 28. 22:43
 13/20 A kérdező kommentje:

Ne keverjük az ezotériát a spiritualitással. Laikuskodni meg lehet...

LastOne, köszönöm, mindig jókat írsz!

2012. jan. 29. 16:41
 14/20 Kameko-san ***** válasza:
Számomra az a szabadság,ha amit teszek,azt szabad akaratomból teszek,és nem mások befolyása miatt.
2012. jan. 29. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Amíg azon kell remegnem, hogy miből élek meg holnap addig semmit nem jelent a szabadság. Ugyanis nem vagy szabad, hanem modernkori rabszolga vagy. Akkor leszek szabad, ha nem másoktól fogok függni. Véleményem szerint, a jelenlegi kapitalista rendszerben, számunkra (civilizált emberek számára) nincs szabadság.

"A döntés joga csupán illúzió hatalmasok és elnyomottak között" - Mátrix - Újratöltve - Merovingi

Úgy gondolom, hogy a minket érő audió, és vizuális (Tv, rádió, reklám, hírek, tömérdek információ, stb...) ingerek mind hatással vannak ránk, érzéseket váltanak ki belőlünk, és ezek nagyobb prioritást élveznek, mint a saját gondolataink.

Lépést kell tartanunk a rohanó világgal, hogy érvényesülni tudjunk. Ezért nincs időnk magunkra. Nincs időnk elmélkedni. Ha van is egy _nyugodt_ 10 perc, vagy fél óra, amit elalvás előtt el tudsz tölteni azzal, hogy végiggondolod a napod, akkor az már "jó". De sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy kizárd a zavaró tényezőket, hogy magadra tudj koncentrálni. Ilyenkor is csak max aktualitásokkal törődik az ember. Így szerintem beláthatjuk, hogy a tudat szabadsága is korlátozva van.

2012. febr. 1. 02:16
 16/20 daxifile válasza:

En akkor tapasztalom meg a szabadsagot es a beket ha leulok, behunyom a szemem es tudatosittom magamba ,h en egy Orok letezo soha el nem mulo szabad szellem vagyok. Egy csep az ocenbol. Vagyis abbol az egybol amit a vilag ISTENNEK nevez. A szabadsag mindenkibe megvan csak akkor a zurzavar bent h nem is tudjuk h van nekunk olyan. Lekell mosni a felelmet az agodast az irigyseget a buntudatot es a lelkiismeretfurdalas es ha mindenki megtalalja ha egy szep nem megunod ezt a mocskot amit most erzekelsz a vilagba. S vegre valahara kereso ember leszel te is. Akiben megfogalmazodik,h KI is vagy? Honnan is jottel? Hova is tartasz??

http://www.youtube.com/watch?v=pGLmV6BG_pE&feature=related

2012. márc. 22. 21:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Képesnek lenni megtenni, amit akarok.

Gyakorlati szempontból: képesnek lenni a világ (tényleges tárgyi) korlátai között elérni, megtenni, amit szeretnék.

Érzésként? Rendelkezni egy kitűzött céllal, és haladni afelé. Boldogság. Siker. Annak bizonyítékát látni, hogy elértem, amit akartam.

2012. ápr. 13. 21:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Amit a legelső válaszoló ír valójában az a tényleges szabadság, amikor jön benned egy vágy és azt egyből megvalósíthatod (függetlenül hogy negatív vagy pozitív). Persze amikor én is látok az utcán egy szép nőt és hát akkor ott helybe milyen lenne.. hát igen, ez a szabadság, ami ugye csak egy utópia, mert társadalomban élünk, ahol vannak bizonyos jogi és erkölcsi szabályok.
2012. máj. 6. 12:44
 19/20 anonim válasza:
Ezen a témán rengeteget szoktam gondolkozni, többször olvastam is ezzel kapcsolatosan. Engem két nézőpont fogott meg két különböző személytől. Az egyik az, hogy a szabadság csupán az amikor nem azt csinálsz, amit akarsz, hanem azt akarod, amit csinálod. Sajnos a szerző nevére nem emlékszem. Ezzel teljesen egyetértek mert, ha azt csinálnánk amit szeretnénk, akkor nem lennének korlátok. Úgy gondolom minimális korlátokra szükség van, hiszen gondoljatok bele; ha nem vennénk figyelembe az erkölcsi normákat - jelenkori esetünkben, az állam által alkotott és kihirdetett törvények, amelyeknek a megalkotásuk alapja az emberi magatartás - akkor teljesen elszabadulna a káosz. Szabadon cselekedni számomra az, hogy úgy cselekedj szabadon, hogy ne árts másnak, és céljaid megvalósítása érdekében ne kapaszkodj fel másokra, ill. ne tipord el őket. Mindezt szem előtt tartva bátran szabadolehetüés valóban tevékenykedhetünm szívünk útm követve. Lényegében szükségesnek tartom tevékenykedni, hiszen a semmittevés nem szolgál magasabbrendű célt, persze a meditáció, relaxálas nem ezen témakörben tárgyalható. Ezek tudatosak, ellentétben a semmittevéssel. Én az ajánlom, hogy találd meg magad azt a hivatást, ami szabaddá tesz. Bármit válassz, a lényeg az h szolgáljon magasabbrendű célt. És mi lenne magasabbrendű cél, mint az emberiség szolgálata. Ezzel összefüggésben vetném fel a második kijelentést, amely Coelhotól származik: "...álmaink rabszolgája, de tetteiben szabad." Különösen az esle
2016. dec. 25. 15:22
 20/20 anonim válasza:
Különösen a metafora fogott meg. Ez megerősítésként szolgál az előző elhangzottakhoz, ezzel csak buzdít, hogy ne add fel az álmaidat, mert az álmod valahol egybeforr a szabadságoddal. Számomra ezt jelenti a szabadság, az más kérdés, hogy még nem találtam meg, de azért élünk, hogy keressünk-kutassunk míg rá nem találunk a válaszokra.
2016. dec. 25. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!