Neked mit jelent szabadnak lenni?
A kérdés a következő: neked mit jelent a szabadság, mint érzés? Szerinted a szabadság VALÓjában mi?
(Azért ezen a részlegen tettem fel, mert a spiritualitás témakörhöz kapcsolódik.)
döntésem az enyém legyen az jó legyen az rossz de embernek maradni !
spiritualitás amit a TV be látsz csalás
én látom a jövöt ! elhiszed?
nem tudom tudsz olvasni a sorokközt?
szabadnak lenni ?
amikor a lelked táncol
keress meg egy médiumot és mond meg mit mondott:)
Ne keverjük az ezotériát a spiritualitással. Laikuskodni meg lehet...
LastOne, köszönöm, mindig jókat írsz!
Amíg azon kell remegnem, hogy miből élek meg holnap addig semmit nem jelent a szabadság. Ugyanis nem vagy szabad, hanem modernkori rabszolga vagy. Akkor leszek szabad, ha nem másoktól fogok függni. Véleményem szerint, a jelenlegi kapitalista rendszerben, számunkra (civilizált emberek számára) nincs szabadság.
"A döntés joga csupán illúzió hatalmasok és elnyomottak között" - Mátrix - Újratöltve - Merovingi
Úgy gondolom, hogy a minket érő audió, és vizuális (Tv, rádió, reklám, hírek, tömérdek információ, stb...) ingerek mind hatással vannak ránk, érzéseket váltanak ki belőlünk, és ezek nagyobb prioritást élveznek, mint a saját gondolataink.
Lépést kell tartanunk a rohanó világgal, hogy érvényesülni tudjunk. Ezért nincs időnk magunkra. Nincs időnk elmélkedni. Ha van is egy _nyugodt_ 10 perc, vagy fél óra, amit elalvás előtt el tudsz tölteni azzal, hogy végiggondolod a napod, akkor az már "jó". De sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy kizárd a zavaró tényezőket, hogy magadra tudj koncentrálni. Ilyenkor is csak max aktualitásokkal törődik az ember. Így szerintem beláthatjuk, hogy a tudat szabadsága is korlátozva van.
En akkor tapasztalom meg a szabadsagot es a beket ha leulok, behunyom a szemem es tudatosittom magamba ,h en egy Orok letezo soha el nem mulo szabad szellem vagyok. Egy csep az ocenbol. Vagyis abbol az egybol amit a vilag ISTENNEK nevez. A szabadsag mindenkibe megvan csak akkor a zurzavar bent h nem is tudjuk h van nekunk olyan. Lekell mosni a felelmet az agodast az irigyseget a buntudatot es a lelkiismeretfurdalas es ha mindenki megtalalja ha egy szep nem megunod ezt a mocskot amit most erzekelsz a vilagba. S vegre valahara kereso ember leszel te is. Akiben megfogalmazodik,h KI is vagy? Honnan is jottel? Hova is tartasz??
Képesnek lenni megtenni, amit akarok.
Gyakorlati szempontból: képesnek lenni a világ (tényleges tárgyi) korlátai között elérni, megtenni, amit szeretnék.
Érzésként? Rendelkezni egy kitűzött céllal, és haladni afelé. Boldogság. Siker. Annak bizonyítékát látni, hogy elértem, amit akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!