Ha valaki meghal a házban és nincs letakarva az összes tükör akkor télnyeg beleszáll?
Ez babona. De nem is konkrétan arról szól, hogy beleszáll a szellem, hanem a tükröt átjáróként tartják számon a szellemvilág és az élők világa között, amin a szellemek áttudnak lépni hozzánk. Ezért javasolják például azt, hogy a hálószobában ne legyen tükör, vagy ha igen akkor alváskor takarjuk le. Mert alvás közben az ember fogékonyabb a szellemvilágra.
Kérdéshez visszakanyarodva pedig, a friss halottak - csúnyán mondva- még nincsenek hozzászokva a szellemvilághoz, és a tükröt sem úgy "használják" ahogy a "régebbi szellemek" ezért javasolják ilyenkor a tükrök letakarását. Ezt egy ismerősömtől hallottam, aki nagyon odavan ezekért a dolgoért, és mindenért ami ezotéria, vagy szellem vagy akármi.
Remélem segített a válaszom!
Első vagyok. Az előbb elfelejtettem bemásolni: egy másik babona szerint:
A lélek tükörkép, ezért a tükör visszatarthatja a lelket. Mindent letakartak, amiben a halott megláthatta magát. Úgy gondolták, ha gonosz a halott lelke, akkor magával viszi azt, aki utána a tükörbe néz.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy 100 éve, vagy régebben, átlagosan max 1 darab tükör volt egy családban. Olyan drága volt, mint ma egy jobb autó.
Innen ered az a babona, hogy ha összetörsz egy tükröt, akkor 7 évig nem mehetsz férjhez. Ez igaz is volt, mert akkor nem volt pénze a családnak a hozományra :)
ugye ezt nem gondolod komolyan?!!
ez csak népi babona...
nehogy elhidd!nem kell letakarni a tükröket,attól a "halott lelke átjut a túlvilágra"
csak babona....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!