Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Szellemidézésnél ha olyan...

Szellemidézésnél ha olyan halottat próbálnak megidézni, aki már reinkarnálódott, akkor megölhetik vele a lélek új testét?

Figyelt kérdés

Léteznek olyan erős szellemidézők, akik akár egy másik testből is kitéphetik a lelket, hogy megjelenjen a szeánsz során?

Vagy a lelkeket/szellemeket időn és téren túlról idézik meg és ilyenkor akár a világban egyszerre két helyen is létezhet egy lélek: egy valaki testében, egy pedig a szeánszon megidézve?

Illetve ha ez utóbbi, akkor képesek lehetünk megidézni a saját szellemünket és így betekintést kapni egy másik életünkbe?

2024. jún. 5. 22:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%
Aki ért hozzá, az nem követ el ilyen hibát. Aki meg nem ért hozzá, ne csináljon ilyet!!!!
2024. jún. 5. 22:54
 2/17 anonim ***** válasza:
75%

Na, találtál egy bugot a Mátrixban...

Érdekes, hogy nem az merül fel opcióként, hogy akkor legalábbi az egyik elmélet nem igaz. (tehát vagy nem lehet szellemet idézni, vagy nem létezik a reinkarnáció)

2024. jún. 5. 23:13
 3/17 A kérdező kommentje:

2. Az is felmerülhet, csak szerintem nem valószínű.

A saját tapasztalataim szerint létezik mindkettő. De mind mások vagyunk, mást élünk át és így mást gondolunk.

2024. jún. 5. 23:35
 4/17 anonim ***** válasza:
71%
Nincs ilyen, mert szellemidezeskor a reinkarnalt lelekreszt nem tudod megidezni... a halott itt maradt asztral lenyomatat hivjak meg.
2024. jún. 6. 00:04
 5/17 Grimfox ***** válasza:
53%
Nem. A lélek, és a szellem nem ugyanaz. A lélek reinkarnálódik. A szellem nem. A lelket nem lehet befolyásolni semmilyen módon kívülről, a szellemet igen.
2024. jún. 6. 00:32
 6/17 A kérdező kommentje:
5. Ebben az esetben ugyanaz, mivel a szellem alatt az angol spirit vagy ghost jelentést értem.
2024. jún. 6. 00:40
 7/17 Grimfox ***** válasza:
51%
Angolul a lélek soul, a spirit szellem. A spirit, vagy ghost, és a lélek, vagy soul a halált követően elkülönül, csakúgy mint az előző kettő a testtől. A lélek, a soul az, ami a reinkarnációnak alá van vetve, a szellem, avagy spirit nincs, az a testhez hasonlóan halandó. A ghost, mint szellem a spirit-szellem maradványa, nem az egész, eredeti szellem. Ezt akkor is vissza lehet idézni(ha még létezik belőle valamennyi), amikor a lélek már reinkarnálódott. A lelket viszont még az előtt sem lehet visszahívni, hogy reinkarnálódott volna.
2024. jún. 6. 00:55
 8/17 A kérdező kommentje:

7. Erre nem találtam leírást, de ezek szerint nem mindenki szerint.

[link]

"While the two words are often used interchangeably, the primary distinction between soul and spirit in man is that the soul is the animate life, or the seat of the senses, desires, affections, and appetites. The spirit is that part of us that connects, or refuses to connect, to God."

Tehát a lélek és a szellem lényegében ugyanaz.

Ahogy én értem: a soul vagy ahogyan te írod lélek akkor, amikor testhez van kötve, amikor valaki él. És spirit vagy szellem, amikor nincs testhez kötve.

De a lényeg, hogy nyugodtan használható egymás szinonimájaként, mert inkább utal a spirituális lényünk állapotára és nem a különböző részeire.

Legalábbis én magyar oldalakon kívül nem találtam olyat, ami szétválasztaná a kettőt így.

2024. jún. 6. 01:49
 9/17 Grimfox ***** válasza:
54%
Az indiai filozófiában, ahonnan a reinkarnáció ilyen formában származik, az emberi elme/szellem, és a lélek ilyen formában van különválasztva. Az Upanisadokban is ezt olvastam, meg ameddig eljutottam a Védanta Sútrában, abban is elég erős a szétválasztás. Azért fontos a szétválasztás, mert a szellem halandósága a magyarázat, hogy miért nem emlékszik az ember az előző életére. Az elme/szellem emlékszik. A lélekhez karma kapcsolódik. A karma határozza meg a reinkarnációt, míg az emlékeknek ebben nincs szerepe. Hosszú kifejtést igényel, de a lélek gyakorlatilag érinthetetlen az alapvető természete miatt, míg a szellemet viszonylag könnyű manipulálni.
2024. jún. 6. 10:02
 10/17 anonim ***** válasza:
60%
Előfordulhat elhívni az új életből vagy odafentről, de ez csak felső engedéllyel és nyomós indokkal. Ha ez nincs meg, akkor hibásan valami egyéb jön. Ettől nem hal meg az új élet, kis ideig és adott "lényegtelen" időszakban tartózkodhat kint a lélek. De ehhez nagyon lutri kéne. Illetve életünk közben is van egy felső énünk úgyszólván "központi adatbázis" formájában és akár az jöhet engedéllyel, tehát úgyszólván 3 lényünk van. Felső én, testi lélek, és a mentalitásunk.
2024. jún. 6. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!