Szellemidézésnél ha olyan halottat próbálnak megidézni, aki már reinkarnálódott, akkor megölhetik vele a lélek új testét?
Léteznek olyan erős szellemidézők, akik akár egy másik testből is kitéphetik a lelket, hogy megjelenjen a szeánsz során?
Vagy a lelkeket/szellemeket időn és téren túlról idézik meg és ilyenkor akár a világban egyszerre két helyen is létezhet egy lélek: egy valaki testében, egy pedig a szeánszon megidézve?
Illetve ha ez utóbbi, akkor képesek lehetünk megidézni a saját szellemünket és így betekintést kapni egy másik életünkbe?
Na, találtál egy bugot a Mátrixban...
Érdekes, hogy nem az merül fel opcióként, hogy akkor legalábbi az egyik elmélet nem igaz. (tehát vagy nem lehet szellemet idézni, vagy nem létezik a reinkarnáció)
2. Az is felmerülhet, csak szerintem nem valószínű.
A saját tapasztalataim szerint létezik mindkettő. De mind mások vagyunk, mást élünk át és így mást gondolunk.
7. Erre nem találtam leírást, de ezek szerint nem mindenki szerint.
"While the two words are often used interchangeably, the primary distinction between soul and spirit in man is that the soul is the animate life, or the seat of the senses, desires, affections, and appetites. The spirit is that part of us that connects, or refuses to connect, to God."
Tehát a lélek és a szellem lényegében ugyanaz.
Ahogy én értem: a soul vagy ahogyan te írod lélek akkor, amikor testhez van kötve, amikor valaki él. És spirit vagy szellem, amikor nincs testhez kötve.
De a lényeg, hogy nyugodtan használható egymás szinonimájaként, mert inkább utal a spirituális lényünk állapotára és nem a különböző részeire.
Legalábbis én magyar oldalakon kívül nem találtam olyat, ami szétválasztaná a kettőt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!