Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Van olyan, hogy személyhez...

Van olyan, hogy személyhez kötődik entitás vagy poltergeist és nem helyhez?

Figyelt kérdés

És ha a személy költözik, költözik vele a jelenség is, illetve az illető munkahelyén is furcsaságok kezdenek történni? (Elektromos berendezések, riasztó megbolondul).

Másik ami érdekes, hogy minden lakhelyen másabb jellegű jelenségek voltak tapasztalhatók.

Kérdés az is, hogy ez a negatv valami feltétlenül "rajta" van az illetőn, vagy lehet hogy csak végig kiséri valahogy az életét ésnéha jelen van (nem az illetőn, hanem a környezetében) máskor pedig eltünik egy időre?

2022. márc. 15. 11:12
 1/6 Grimfox ***** válasza:
77%
Az entitást nem igazán lehet megmondani, rengeteg különböző dolog veszi körbe az embert, nem mindegyik ugyanúgy viselkedik. A poltergeist viszont nem egy entitás, hanem maga az élő ember. Éppen ezért kötődik is hozzá, mivel a saját tudatalattija okozza a jelenségeket.
2022. márc. 15. 11:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod, hogy ez egy negatív valami?
2022. márc. 15. 12:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Akit "megszáll az ördög", nem a ruháját szállja meg.

A kérdésed az őrangyalodat is magába foglalja?

2022. márc. 15. 13:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát nem igazán tudom, mire véljem, hosszú lenne leírni amiket életem során tapasztaltam. És nem tudom, bennem volt-e hiba vagy máshol keresendő. Most megpróbálom lakhelyekre bontani, hol mi volt jellemző, illetve hol bukkant fel újabb jelenség igy talán átláthatobb.

Gyerekkoromban, nagyszülöi házban:

Megmagyarázhatatlan balesetek (ezek leginkább engem érintettek).

Szellemet, egyéb furcsa jelenséget láttam. Állandó jelenlétét éreztem valaminek. Gyakran kimenekültem a házbol ha egyedül voltam bent. Ritkán birtam bennmaradni egyedül. Furcsa rémálmok.

7-14 éves koromig, egy másik lakásban:

A balesetes korszak folytatódik,bár ennek nem biztos hogy bármi különleges oka van. Itt is éreztem a jelenlétét "valaminek", itt is láttam furcsa jelenséget. És egyszer hallottam éjjel, ahogy csapkodja a szél vagy huzat a konyhai kis ablakot, bár nem volt szél, de az ablak hangját tisztán felismertem. Elég sokáig hallgattam, mire anyámat sikerült felébreszteni és kimentünk leellenörizni az ablakot . Be volt rendesen csukva (poltergeist?).

Itt zuhant rám majdnem egy nehéz karnis, csak közben az ajtóbol is hallottam zajt, ezért elléptem az ablaktól a kellő pillanatban. Egyedül voltam a házban. Ez egy több száz éves épület volt, kiadva szolgálati lakásoknak. Előző nagyszülöi ház szintén réges régi, csak az egy tanya volt.

Következő épületben 14 éves korom óta lakom, ez egy nem túl öskori társasház:

Itt a balesetes korszak véget ért, de minden más maradt, sőt gyarapodott testen kívüli élményekkel, alvásparalizissel. A furcsa rémálok mindennaposak, repült itt már festmény, tv, macska wc ugy hogy senki nem ért hozzá. És még sorolhatnám. A legtöbb furcsaságot itt tapasztaltam.

Szerintem az őrangyalom is egyébként teszi a dolgát rendesen.

Ebben a lakásban a macskám is sokszor ijedtnek, idegesnek tünik, elég furcsán viselkedik.

Sajnos szüleimtöl nem sokat tudtam meg, ők eléggé szkeptikus, racionális beállítottságúak voltak és ha láttak is életükben kb 2-szer bármi furcsát, azzal se sokat foglalkoztak.

2022. márc. 15. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez többféle dolog is, amit leírsz.

Az ablak hangja az hétköznqpi hallucináció, hangot a legkönnyebb képzelegni, a legtöbb emberre jellemző. Az alvásparalízis is jellemző a legtöbb emberre, tinédzserként, fiatal felnőtteknél igen gyakori lehet.

Biztosan van közte "poltergeist", amit magadnak generálsz, gondolok a balesetes korszakra, repülő tárgyakra. Tinédzsereknél, fiatal felnőtteknél főleg stresszesebb időszakokban lehet ilyen. Nincs mindig jelen, lehetnek üresjáratok, nyugodtabb időszakok. Nem benned van hiba, vagy akkor minden emberben ott van. Az életkoroddal és a lakhelyeiddel magad is változtál, nem furcsa, hogy a jelenségek is mások lettek. Relaxálj, meditálj, és akkor kordábantarthatóvá válnak a jelenségek, de idővel maguktól is elmúlhatnak.

A macskák nekünk 0-24-ben furcsán viselkednek. Repkednek, ha hangyát látnak akkor is, nincs sok jelentősége a viselkedésüknek.

2022. márc. 16. 14:20
 6/6 anonim ***** válasza:

"racionális beállítottságúak"

Itt van az eb elhantolva!

Ha ők másképp, ráadásul szerinted is racionálisan látnak dolgokat/eseményeket, akkor a te látásmódod általad beismerten irracionális,

azaz ésszerűtlen.

Kommentedben beismerted, hogy ez így van, akkor pedig mi a kérdés alapja/célja?

2022. márc. 25. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!