Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Tulajdonképpen miről szól a...

Tulajdonképpen miről szól a mágia, mi az a mágia?

Figyelt kérdés
2018. márc. 9. 11:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Kinek miről.
2018. márc. 9. 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Minden, ami tudománytalan és okkult.
2018. márc. 9. 12:48
 3/13 anonim ***** válasza:

ilyen problémáknál a szó jelentése, eredete, etimológiája segít

[link]

2018. márc. 9. 13:22
 4/13 A kérdező kommentje:

#1 értem.

#2 értem.

#3 igen, ezt már én is olvastam, mint az ezt követő minimum 40 oldalt, de mint ezen sem, a többin sem találtam használható dolgokat.

2018. márc. 9. 14:04
 5/13 anonim ***** válasza:
62%

jaj, arról nem volt szó, hogy te "használni" akarod, hanem hogy mi per definitionem.

Az nem úgy megy, kérdező, hogy itt most receptet írunk, hogy szerezd meg, ami után vágyakozol.

2018. márc. 9. 14:34
 6/13 anonim válasza:

Annwn

Ajánlom figyelmedbe ;)

2018. márc. 9. 14:48
 7/13 anonim válasza:
6 -os vagyok, még elmondanám, hogy ezen az oldalon különféle recepteket, szimbólumok jelentését, eredet történetet, valamint csomó egyéb érdekességet találsz
2018. márc. 9. 14:51
 8/13 kikova ***** válasza:
96%

A makrokozmosz-mikrokozmosz felfogásról már hallottál? A reneszánsz szellemi terméke. A makro- az univerzum, a mikro- az ember.

Anyag-értelem-lélek: mindkettő így épül fel. Kapcsolatuk, egymásban tükröződésük, tudományosan kutathatónak látszott. Nevezetesen az alkímia, meg a botanika, meg az ilyesmi az anyagi szférát vizsgálta. Az asztrológia és a (csillagászati) matematika az értelem szféráját. A mágia pedig az emberi lélek és az univerzum mennyei szférája közötti összefüggéseket kereste, és próbált általános törvényszerűségeket találni.

Pl. Isac Newton és több kortársa intenzíven kutatta a mágia területét (is). De itt nem voltak tudományos eredmények, így idővel ez elhalt, elsorvadt.

[És ne keverd össze ezt a tudomány-próbálkozást a varázsolós hókuszpókuszolással.]

2018. márc. 9. 15:30
 9/13 anonim válasza:
Arról hogy segíts vele valakin vagy csak szórakozz egy jót persze nem olyan nagy varázslatokkal amik esőt idéznek elő vagy egy tűzlabdát készítesz amivel felégetsz egy erdőt hanem így rendesen csak pl vizet készítesz magad körül vagy pajzsot széllel vagy nem tudom a varázslat vagy mágia erről szól de ha jobban bele akarsz akadni a témába a boszi plázában sok dolgot megtalálsz ha esetleg hiszel ebben akkor remélem nem találod valami hülyének a kommentem :)
2018. márc. 12. 14:21
 10/13 Anonime AJ ***** válasza:

Okay most az egyszer leírom ezt mert már vagy a huszadik alkalommal találkozom ezzel a témával ezen az oldalon.

A mágia az a tudomány amit nem értünk.

Azért volt a régi időkben elterjedt mert a tudomány nem volt az.

De most a tudomány korszakát éljük!

Ez azt jelenti hogy egyre kevesebb dolog van amit nem értünk.

Ergo egyre kevesebb "mágia" létezik.

És ha valaki megis csinál valamit amit a többiek nem értenek akkor se fogják őt várazslonak tartani csak ha annak adja el magát.

Ha te varázslással akarsz foglalkozni ajánlom hogy meny vissza a 12.századba egy pár modern kütyüvel és garantálom hogy te leszel a legnagyobb varázsló valaha.

De ha ez nem megy akkor csak tegyél bele egy kis szilárd magnéziumot a vízbe és értetlenkedj az eredményen.

2018. márc. 14. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!