A sátánista beavatási szertartáshoz muszáj pont a bal kezeden lévő mutatóujjat megszúrni?
Üdv!
Ha a Spirituális Sátánizmus, vagy hasonló hibrid vallás (nem tudom van-e már másik) követője vagy, akkor igen, feltétlenül. Ez náluk egyfajta formalitás, amiben a bal kezed jelzi elkötelezetséged a "bal kéz útján", a mutató ujj pedig (részükről az ok tisztázatlan számomra) analogikusan gondolkodva a Jupiter bolygóval áll összeköttetésben, ami jelen esetben a tudást, bölcsességet, és hatalmat adó istenséget jelöli, aki ugye a "bal oldalon" Sátánnak felel meg. A Vér számukra pedig elengedhetetlen áladozat, lévén hogy a vér tartalmazza a legtöbb emberi energiát, ezáltal lényünk eszenciáját, amit ugye itt szentesítésként alkalmaznak az imához (a vérmágiára nem térnék ki).
Egyszóval igen, a megfelelő formalitás ez, és elengedhetetlen azoknak akik ebben a vallásban kívánnak mozogni.
Saját kiegészítés, hogy én jó pár éve túl vagyok rajta, és semmit nem tett hozzá az életemhez. Sem pozitívat, sem negatívat. Elkötelezettségem sem erősödött, és nem is gyengült (csak idővel) de minden rajtam múlott. Innen tudom, hogy csak formalitás, és szükségessége elenyészö.
Tiszteletem!
Kedves kérdező!
Én egy szóval sem vontam kétségbe, hogy a Spirituális Sátánizmus, sátánizmus lenne-e. Sőt tudom, hisz legtöbb eszménye, és a stílusa is arra mutat.
Nem baj, ha a gyertya kialszik. Tekintve, hogy a szertartást a papírra vetett ima elégetése zárja, az után hogy a papír meggyulladt, már mindegy mi történik. Nem befolyásolja a szertartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!