A divatcikkeken látható (ruhaminta, karkötő, nyaklánc stb. ) koponyás stíluselemek tényleg halálkultuszt jelentenek?
Ha így van ha nem, nekem akkor is elég bizarr a dolog.
Szóval nem poénból írom.
Nem feltétlenül. A koponyák szuperek, imádom őket, amin lehet, azon legyen meg ilyesmi :) A halált nem szeretem, de a koponyák átkozottul hangulatosan néznek ki, nem tehetek róla, ilyen az ízlésem :)
Bizonyára különböző okokból viselhet az ember ilyet, elvégre a koponya azért szimbolizálhat egysmást, vannak csoportok, akiknek fontosabb a koponya, mint másoknak...
Én a múmiákat is szeretem, pedig azok annyira nem is szépek, mint a koponyák. De érdekesek. Fura dolog ez. A halállal nem tudok mit kezdeni, én meg se akarok halni soha, ez majd gond lesz egy idő után, de a halálhoz közel álló dolgok tetszenek.
A koponya az az ember fontos része, csak éppen a halál utánig csak extra esetben látjuk borítás nélkül. Sok esetben viszont a koponyák, csontvázak is aktív szereplők pl. egy festményen, mintegy élnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!