Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Akad egyáltalán olyan Aleister...

Akad egyáltalán olyan Aleister Crowley rajongó, aki el is tudja magyarázni, hogy mit lát a dolgaiban?

Figyelt kérdés
Mert én eddig csak zavarosan összevissza zagyváló Crowley fanokkal találkoztam, akik képtelenek voltak egyetlen értelmes mondatot is kinyögni a tanaikról :) Ha pedig számon lett rajtuk kérve a hülyeséghalmaz, amit összehordtak, csak fensőbbségeskedő, titokzatoskodó gőggel reagáltak, amit mások csak azért nem értenek, mert nem elég beavatottak a TITKOSTUDÁSba. Nekem úgy tűnik, hogy ez többségében csak pózer szélhámosság. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy Crowley maga is az volt, de hogy az emberek 99%-a csak bohóckodik, ha a tanairól van szó, az is biztos. Szóval kíváncsian várom, hogy valaki kifejtse a lényeget itt nagyvonalakban, nem feltétlenül közérthetően, de lehetőleg értelmesen. Ha valaki azzal jön, hogy ezt nem lehet, mert titkostudás, ne is fáradjon, mert nem veszem be a maszlagot :)
2017. jan. 12. 23:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Öö... a #2. vagyok. Az én válaszom is zagyvaság volt számodra, vagy azt simán csak ignoráltad? Én pl egyáltalán nem gondoltam azt, hogy mágiával akarsz foglalkozni, nem is úgy hangzott a kérdés.
2017. jan. 14. 18:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, elnézést, aki nem a tipikus zagyválással jött, annak köszi a választ.
2017. jan. 14. 21:13
 13/16 anonim válasza:

Beteg aki ilyenekkel foglalkozik!

Egyszer hallottam erről a hülyéről, akkor is egy zeneszámból, "George Bush the grandson of Aleister Crowley" ez volt a szöveg. Aztán kicsit utánaolvastam, de nekem elég is volt, az okkultizmus is egy nagy hülyeség, hiába jöttök azzal, hogy nem, végigkérdeznék az utcán random normális embereket, hogy mi a véleményük az ilyen dolgokról, szinte mindenki egyetértene velem, ezek a dolgok beteg embereknek valók. Persze ez itt a gyakorikerdesek, itt sok ilyen fanatikus van, idejárnak okoskodni meg bizonygatni az igazukat, de ha kimész az utcára, normális emberek közt nem találsz ilyeneket. Meg valaki azt írta, hogy ezzel a bullshittel mindent elért, amit akart....... Egy normális világban a normális emberek teszik a dolgukat, dolgoznak, fejlesztik magukat, haladnak előre az életben, és így érik el a céljaikat, nem pedig okkult sza*ságokkal, már bocsánat. Le leszek hurrogva, de hát ez a gyakorikerdesek, itt az ilyenekből van többség (okkultisták, szektások, vegánok, Mr Busta fanatikusok), de mégegyszer elmondom, kimész az utcára vagy elmész bárhova alig találsz ilyeneket, esetleg néhány csúnya önbizalomhiányos gyerek talpig feketében, akinek barátai sincsenek.... Élőben az ilyeneknek nincs hangjuk, nem merik felvállalni a nézeteiket, csak itt, na de megyek is innen....

2017. máj. 27. 00:41
 14/16 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem ne is várd, hogy majd jön valaki és szépen pontról pontra elmagyarázza miről is van szó. Két dolog miatt se:

1. Mert te alapjáraton úgy állsz hozzá az egészhez, hogy faxság, emiatt aki tud is valami ilyenről nem fog vele fáradni, mert tudja hogy értelmetlen. Mert számodra csak maszlag az egész, már csak azért is, mert nem érted. De ennyi erővel akkor maszlag a kvantumfizika, meg sok más tudomány is. Ha ezzel a hozzáállással állsz egy tudós elé, hogy márpedig akkor is "maszlag", minek kezdene el leállni vitatkozni, mikor tudja, hogy ő éveket töltött vele talán mégis jobban konnyít hozzá, mint egy "egyszerű halandó".

2. Ha ez tényleg olyan titkos, relytett tudás, szerinted találsz olyat aki majd csak úgy eléd áll azt minden titkot kitálal? Pláne ha még tudja, hogy közben teljesen hülyének is nézed.

+1 Ha valóban találkoztál olyannal aki állítása szerint jártas a dologban, lehet igazad van és tényleg csak valami idióta volt, de mivan, ha egyetlen olyannal is találkoztál aki tudja miről beszél, tudja a dolgát és ismeri azt amivel évekig foglalkozott, csak te a mára hatalmasra nőtt "maszlag" egód miatt már nem vetted észre, hogy van a mondanivalójának mögöttes tartalmat is...

2017. jún. 6. 00:16
 15/16 anonim ***** válasza:
72%
Gőgről beszélsz, miközben mindennemű alázat nélkül állsz hozzá a témához és nyilvánvalóan lenézed azokat, akik Crowley tanait követik. Talán először magadba kellene nézned. Nem értem egyébként a problémádat. Aki tud olvasni és elolvasta a Liber AL vel Legist, annak van fogalma Crowley tanairól. Ha érdekel, akkor olvasd el, ha nem, akkor ne. Ha viszont olvastad és ennek ellenére nem tudod röviden összefoglalni azt amit elolvastál, akkor te sem vagy különb azoknál, akiket ócsárolsz.
2017. júl. 3. 01:49
 16/16 JLCS ***** válasza:
Érdekes volt olvasni,e megnyilvánulásokat. Nagyjából a kérdező kezdőállása van közel hozzám is. A válaszok kevés kivételével-ócska felfuvalkodott hablatyolás-főleg az első kérdező áll messze az értelmes választól-de azért szeretné hirdetni magáról tudós semmit. Minek írt? Crowley nekem is bolygatta a képzeletemet fiatal korom óta. Aki írt róla,mindenki egyetért abban,hogy jelen van nála valami sötét nyomasztó valami.Pl szinte minden nője alkoholista,vagy pszichiátriai eset lett. Biztos,hogy magát sem kímélte,ha valamit ki akart kutatni,nem volt tele a nadrágja,ha életveszélyes okkult gyakorlatokat végzett. Hogy ez nála erkölcsi elvetemültség,vagy az Igazság kompromisszum nélküli keresése volt,nem tudom megítélni. Mindenesetre Cefaluban eléggé kihúzta a gyufát a házát máig babonásan kerüli a lakosság. Tavaly jelent meg magyarul,a Holdgyermek c. regénye a tízes évekből. Megrendeltem,kíváncsi vagyok rá. G Meyrinket tudom ajánlani az okkult irodalomból-mélyről jövő regényeket írt.Főleg a Nyugati ablak Angyala...
2020. febr. 24. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!