Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Valaki megtudná nekem mondani,...

Valaki megtudná nekem mondani, hogy mit jelent a "démon elemental" szó?

Figyelt kérdés

#démon #elementál #Démon Elelemental
2015. szept. 7. 05:57
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen összetételben még csak elméleti szinten foglalkoztam vele, máshol nem hallottam vagy olvastam. Elméletben lehetséges, hogy egy elementál, ha nem pusztítják el, mikor a feladata teljesült, és rendelkezik önfenntartó képességgel, akkor meghatározatlan ideig létezik, növekszik, valamennyire fejlődik is. Mivel elementálról van szó, se lelke, se igazi élete nincs, ezért nem pótolhatja az elvesztett erejét természetes módon, így parazitizmussal, vagy kényszerrel kell megszereznie azt. Némi fejlődésre, növekedésre is van lehetősége, de kötik a megalkotása törvényei, egy bizonyos szervezettségi szint fölé nem kerülhet. Az ereje lehet figyelemre méltó, de a valódi lényege nem változik. Többek között ennek elkerülése miatt kell egy elementált megsemmisíteni, miután betöltötte a szerepét.
2015. szept. 7. 08:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Elementálok azok a 4 fő elem ha az ázsiai kultúrát nézzük 5 fő elem a víz,szél,tűz,föld és a "fém vagy vas"

azokból életre kelt lények,de démon elementál logikailag hibás nem mintha amúgy értelme lenne max úgy lehetne értelmezni h sima elementál és démonnak nézzük esetleg egy démon aki uralja az egyik elemet :)

Remélem tudtam segíteni bár nem hiszek az ilyen dolgokban.

2015. szept. 7. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Abban az értelmezésben amiben benne van a fém mint elem, nem szerepel a levegő, és nem elemeket jelölnek, ezek, hanem változó állapotokat, amelyek visszaalakulnak egymásba körfolyamatként. A nyugatiak négy elemet ismernek, ami a világot felépíti. Föld, víz, tűz, és levegő. Ezekből kívánják megalkotni az őselemet, ami mind a négyet egyszerre tartalmazza de egyik tulajdonságával sem rendelkezik. Az indiai filozófiában ötödikként az éter, vagy akasha szokott megjelenni.

A kínaiak dolgoznak öt elemmel, a Fa-tűz-föld-fém-víz ötössel amelyek egymást teremtik körfolyamatként, és egymást gátolják a pentagramm mentén. Az elementál fogalma csak a nyugati elemi filozófiában értelmezhető, de ott sem feltétlen kizárólagosan egy elemből készülnek. Általában az összes elem meghatározott keverékeként, hogy a feladatnak leginkább megfeleljenek. Önmagában szinte életképtelen lenne egy elementál, ha csak egy elemből raknák össze.

2015. szept. 7. 09:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Nézz utána az elementál szó jelentésének,már ne is haragudj nem bántásból mondom.Tudnák most ehhez annyi mindent hozzá szólni de most fáradt vagyok nincs kedvem vitázni legyen igazad.
2015. szept. 7. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Az angol elemental-elemi(mn), és a magyarosított elementál(fn) között van különbség, és igen, utánanéztem. Magyarra az elemental melléknév elemi-re fordítható. A kérdező-feltételezem-a magyar főnévre utalt.
2015. szept. 7. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Démon: [link]

Elemental [link]

Egyébként nagyon hülye neved van kérdező, ellenben az enyémmel. :D

2015. szept. 7. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Az elem és az elemi ugyan azt takarja valamilyen természeti elemből épül fel pl földből,vízből,tűzből,fényből,villámból stb...
2015. szept. 7. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Az elemi azt jelenti, hogy további részekre nem bontható. az elem pedig egy olyan "matéria" ami tovább nem bontható. Az elemi egy minőséget jelent, az elem pedig konkrétan meghatároz egy anyagot, vagy erőt. Ugyanakkor ez másképp értendő az okkult elemi tanra, mivel az őselemek lebonthatók esszenciájukká, amely már nem mint elem, hanem mint az elem lényege fog megmutatkozni. Azaz nem föld lesz, hanem a forma princípiuma, nem víz, hanem a formába önthetőség princípiuma, nem tűz, hanem a változás princípiuma, és nem levegő, hanem a korlátlanság princípiuma. Ennél tovább is lehet bontani a lényeget, de ennél lejjebb még nem jutottam. Ezért nem jelentheti az elem, és az elemi ugyanazt, még ha a szótő és a fogalomkör azonos is, a fogalmak eltérnek.
2015. szept. 7. 18:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Diablo, lehet hogy hülye nevem van de ez van.

De a tied tènyleg menő..:D

2015. szept. 7. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!