Manapság már senki sem tudja mit jelent a sátánizmus? Most nézzétek meg mit okoskodott nekem valaki a sátánizmusról (lent)
Nagy a homály nálad, kérdező.
Valláskultúrával, történettel foglalkozom.
Ezek a régi szervezett titkos társaságok az okkultizmus sötét oldalát gyakorolják, amit luciferánus okkultizmusnak hívnak.
Ennek igaz tanából sok elfajzott elkorcsosult szekta(ezek a sátáni gyülekezetek mind azok)került ki, némi töredék infót kaptak a nagy egészből, és erre alapozták az egész későbbi tevékenységüket.
Közük nincs az igazi sötét okkultizmushoz/mágiához, amit ezen titkos társaságok gyakorolnak egy bizonyos beavatási szint felett, azt normál halandó ember nem nagyon fogja megismerni, csak ha megakarják vele ismertetni a rituális rendszert.
Ezen tudás nélkül a vaksötétben tapogatózol és a neten olvasol kamu dolgokat, mert amik ebben a témában fenn vannak, nagy részük valótlan dolog.
Onnan tudod, hogy fogod, értelmezed és kipróbálod.
Nem fog működni.
Az igaz tudást, és az ezzel járó gyakorlati utasításokat a ceremonális mágia tárgykörében bizonyos beavatási szint felett adják tovább névre szólóan, majd megkezdődik a tanítvány útja/tanulás ösvénye, az az út, amint végigjárja, megismeri a halandó,azokat a titkokat, amiket ezen társaságok több évszázada, némelyik több évezrede gyakorol.
Ezek szerint nem. A modern sátánizmus egyrészt egy egyénközpontú filozófia, aminek semmi köze a gonosz imádatához, sőt szerintük nincs is olyan, hogy Sátán, mint személy, ők abban hisznek, hogy az ember jó és rossz elegye és csakis a személyen múlik, hogy melyikkel él. A sátán jelző is csak afféle fricska a hívők felé, akik (papíron) Istent szolgálják ahelyett, hogy magukat, illetve az általuk fontosnak tartott dolgokat szolgálják. Persze ebből a többségnek az jön le, hogy ezek az arcok mindig önző emberek, akik csak magukkal törődnek, holott az emberi tudat kollektivizálása ellen harcolnak, aminek többek között a vallás az egyik eszköze, számukra az egyén felszabadítása a cél.
A modern sátánisták két csoportra oszthatóak: az ateisták, ilyenek például a LaVey-ik, ők az egyénre koncentrálnak, mindennemű transzcendens vonalat mellőzve, illetve a teisták, akik ugyan elismerik Isten létezését, de csak, mint teremtőt, aki ugyan megteremtette valamit-valamikor, de nem foglalkozik vele, viszont egy dolog közös bennük, amit leginkább így lehetne összefoglalni: "Élek és élni hagyok, ne zavard a köreimet, én se zavarom a tieid, ha ezt nem tartod be, akkor elbánok veled, ha esetleg én nem tartanám be, akkor elvárom, hogy te is járj el így. Nem követek senkit kényszerből, csak azt, akit akarok, ne akarj rávenni semmi követésére, én se foglak téged. Magamat szolgálom és azokat, akiket szeretek és fontosnak tartok, nem korlátozom senki szabadságát egészen addig, amíg ők se az enyémet."
Amit a kérdés után idéztél valóban egy címeres ostobaság, az idióta összeesküvés elmélet gyártók szoktak ilyeneket idehányni, akik olyan beszűkülten látják a világot, mintha állandó jelleggel citromlé csöpögne a szemükbe.
Kedves utolsó!
Mi sohasem értünk egyet. Amiről te írsz, az csak egy felfogás. E felfogás szerint én is sátánista lennék, meg még az emberiség jelentős része az.
Kisajátítottad/átok a sátánizmust egy mozgalom megjelölésére. Én tudom, mert én tartoztam már - ostoba - sátánista szektába, de brutalitása miatt úgy otthagytam őket, mint a pinty. Volt ott minden! Nem részletezném!
Ha valaki az igazi sátánizmus ezoterikus, legsötétebb, okkult bugyrait szeretné tudományos alapossággal vizsgálni, akkor az uppsalai egyetem levéltárában kezdje a keresgélést, mondjuk úgy a 15-16. sz. fordulójától kezdve. Meglepően sok utalást talál majd arra, hogy a sátánizmus, a kabbalista tanok és a rúnamágia mennyire kéz a kézben járnak.
"Ha valaki az igazi sátánizmus ezoterikus, legsötétebb, okkult bugyrait szeretné tudományos alapossággal vizsgálni, akkor az uppsalai egyetem levéltárában kezdje a keresgélést, mondjuk úgy a 15-16. sz. fordulójától kezdve."
Nemcsak ott van hiteles forrás ezekről a dolgokról.
De nagyon kevés ember veszi a fáradtságot, és foglalkozik ezzel még akkor is ha érdeklődési köre.
De abban jó a meglátásod,hogy bizonyos mágikus és okkult ágazatok kéz a kézben járnak, ugyanannak az igazságnak más-más oldalát világítják meg, így az érdeklődök csak az igazság egy kis szeletkéjét ismerik meg, a többi rejtve marad előttük.
Erre vannak a sók és yorki beavatási fokok bizonyos titkos társaságokban, ahol egy szint után kinyílik az a bizonyos kapu, és a növendék szembesül az erő valódi arcával.
DE!!!!
Itt már nincs visszaút, hiszen megismerte azt, amit annyira keresett!
A titkos társaságoknál, mint ezeknél is amiket említettetek, van valamiféle "TITOK" amit őriznek és továbbadnak.
Értem én, hogy titok, azért nem is tudhatjuk, de azért mégis milyen irányultságú lehet az a TITOK?
Van egyáltalán, vagy csak ezzel misztifikálják az egészet?
Tudtak erről valamit?
Hogy mi a titok?
A titok a fátyol, amely eltakarja a szemeket.
"6" Hát ez az minden olyan sejtelmes :)
De ezért vonz embereket gondolom.
A TITOK ami nem is titok szerintem az üzleti, gazdasági, politikai hatalom. A többi csak körítés... bár ne lenne igazam..:)
"Manapság már senki sem tudja mit jelent a sátánizmus?"
Nem, mert sok gyökér annak hívja magát, sok gyökér meg másokra mondja rá.
Így nem tudni, hogy ki valódi gyökér.
Valószínűleg aki leragad a neveknél.
„Régen Baphomet-et imádták a templomosok, akikből később az illuminati lett, „
„amit ezen titkos társaságok gyakorolnak egy bizonyos beavatási szint felett, azt normál halandó ember nem nagyon fogja megismerni, csak ha megakarják vele ismertetni a rituális rendszert”
-Lehet, hogy így van.
„Az igaz tudást, és az ezzel járó gyakorlati utasításokat a ceremoniális mágia tárgykörében bizonyos beavatási szint felett adják tovább névre szólóan, majd megkezdődik a tanítvány útja/tanulás ösvénye, az az út, amint végigjárja, megismeri a halandó,azokat a titkokat, amiket ezen társaságok több évszázada, némelyik több évezrede gyakorol.”
„az emberi tudat kollektivizálása ... aminek többek között a vallás az egyik eszköze”
-Valóban így van; a vallást pontosan erre találták ki (!!!).
A vallás elsődleges célja az ember kollektivizálása. (csoportlénnyé tétele)
A vallás gyűlöli a felelős és értelmes egyéneket, akik megvalósították önmagukat és a saját útjukat járják.
A Földön nem létezett még olyan vallás, amely felelős és értelmes egyéneket akart létrehozni – és soha nem is fog létezni.
A vallás értelmes lényeket legfeljebb az irányítói (kontroll) oldalon hoz létre.
„elismerik Isten létezését, de csak, mint teremtőt, aki ugyan megteremtette valamit-valamikor, de nem foglalkozik vele”
-Ez az ősi árja világkép... az első és egyetlen isteni ősmozdulat, a szvasztika megforgatása...utána csend... a többi ránk van bízva.
„a sátánizmus, a kabbalista tanok és a rúnamágia mennyire kéz a kézben járnak”
-Első mindig a mágia... ami utána jön, az mind csak okozat... ilyen-olyan nevek: sátánizmus, kabbala, rúnamágia.
-Mi a mágikus tudomány?
-A létezés megértése.
-Mi a vallás?
-Kondicionálás. (~idomítás, domesztikálás, háziasítás stb.)
„bizonyos mágikus és okkult ágazatok kéz a kézben járnak, ugyanannak az igazságnak más-más oldalát világítják meg, így az érdeklődök csak az igazság egy kis szeletkéjét ismerik meg, a többi rejtve marad előttük”
-Szeletek, aspektusok, nevek ... szavak... ostoba szavak ... kategóriák, címkék. (szamárkikötő póznák szamarak számára)
(majomnak banán ... stb. )
„egy szint után kinyílik az a bizonyos kapu, és a növendék szembesül az erő valódi arcával”
-Az erőével, aminek hatalma van az akarattalanokon. (?!?)
„DE!!!!
Itt már nincs visszaút, hiszen megismerte azt, amit annyira keresett!”
-Itt már nincs visszaút a közönséges létbe (?), a közönségesek létébe (?), hogy egy legyen a közönségesek közül (?). Egy legyen a közönségesek közül, akik még soha nem léptek rá az útra.
„A titkos társaságoknál, mint ezeknél is amiket említettetek, van valamiféle "TITOK" amit őriznek és továbbadnak. „
-Ez a leggyakrabban politika. (=egyszerű, közönséges tudás) Erről szólnak leginkább a titkos társaságok: politikáról. A titkostársaságok tagjai leginkább a mélypolitika bábjai.
„Hogy mi a titok?
A titok a fátyol, amely eltakarja a szemeket.”
-És a szem, ami lát. (miért lát? És mit lát?)
A Szem a titok. Az ősi Szem-iták talán a titok őrzői voltak: szűk kör, kevés ember (!!!). ...mert az igazság, a tudás mindig keveseké (!!!) és sosem lesz (lehet) sokaké... népeké, etnikai csoportoké. A vérhez (vérmániához, vérben való hithez) soha nem társulhat tudás.
A vér a testhez tartozik; a szellemhez nincsen köze. ...ezért: aki a vérben hisz, az a testben hisz... aki a testben hisz, az a testet (=az anyagot) képviseli (sosem a szellemet).
„A TITOK ami nem is titok szerintem az üzleti, gazdasági, politikai hatalom. A többi csak körítés.”
...
Sátán : Sat-An ... Szat-an ... Szat-An ... mit jelent ez?
Az ősi India tudásában a Sat (Szat) a valódit és a tisztát jelentette... a tisztátalan, valótlan a-Szat ... a-szat lenne.
A héberek nyelve már pontatlan szerintem (az ősi indiai (szanszkrit) pontosabb szerintem)... egyértelmű számomra, hogy ősibb a szanszkrit, mint a héber.
......
„Manapság már senki sem tudja mit jelent a sátánizmus?”
-Manapság már bármi jelenthet bármit; egységes jelentése a szavaknak maximum az informatikában (programozási nyelvekben) van...
Az Ember nyelvei szét vannak töredezve – ahogyan az Ember is.
A Biblia egyértelműen tele van értelmezési- és egyéb zavarokkal, ellentmondásokkal stb. Talán pontosan ez a cél vele, hogy ilyen legyen.
„Vedd el tőlük az értelmet, adj nekik egy mechanikusan működő csoportelmét és azt fogják gondolni, érezni és hinni, amit szeretnéd, hogy gondoljanak, érezzenek és higgyenek... így irányíthatod őket és nem fognak rád veszélyt jelenteni.
Tanuld meg, hogy az elme a kulcs és tanuld meg, hogy mi az elmével dolgozunk és a mi tudományunk az elme tudománya.
Felelős és logikus gondolkodás helyett adj nekik szimbólumokat, olyan szimbólumokat adj nekik,melyek tele vannak ellentmondásokkal (dichotómia) és látni fogod, hogy ők is tele lesznek ellentmondásokkal... erőtlenek lesznek, gyengék és szolgákká fognak lealacsonyodni.
Helyezz föléjük jelképül egy szolgát és szolgákká válnak maguk is!
Ez a Szem tudománya: amire néznek, azzá válnak... ha szolgára néznek, maguk is szolgává válnak.
Az ideológia, az eszme lesz a fegyvered velük szemben ... az összezavart ideológia, az összezavart eszme... így dolgozol az elmével és így irányítod őket az elméjükön keresztül.
Ez a titkos tudomány és ezt őrizd meg!”
Ó, 9-es!
Végre egy értelmes válasz! Már kezdtem elveszteni a reményt... Zöld kéz neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!