Mit csinál egy sátánista?
A sátánizmusnak több ágazata van sokféle sátánizmus létezik. De nyilván ezt te is tudod én voltam sátánista pont azért lettem sátánista, hogy lázadjak a keresztény vallás ellen. De rájöttem, hogy az nem nekem való ezért abba hagytam most pedig illuminatív szervezet tagja vagyok. De többet nem árulhatok el információkat civileknek.
Üdv, J Ügynök
Csak szimplán érdekel. A világ olyan nagy, minden nap kell valami újat tanulni :D
Már világos, jól elmondtad. Csak egy valamit nem értek: miért sátánizmus, amikor nem is a sátánról szól? Én is utálom az egyházat, ahogy a hitet használták/ják politikai befolyás megszerzésére, mégsem kezdem el imádni ezért az ő "ellensegüket". Na jó, befejeztem, nem zargatlak a hülye kérdéseimmel :D
#12-s nem voltál sátánista és nem is értesz hozzá.
Na akkor a kérdezőnek néhány tévhit amit eloszlatok most és, hogy világosan láss.
-Ateizmus és autodeizmus
A sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás, mert nem hisz holmi istenek (az embernél, az egyénnél nagyobb hatalmú, tudattal rendelkező lények) létezésében, de ha egy sátánistának mégis válaszolnia kell arra, kit tart a legfontosabbnak, a legnélkülözhetetlenebbnek a világ, a létezés szempontjából, akkor önmagát nevezi meg. A bővebb magyarázatig érdemes megjegyezni, hogy ez a felfogás nem azonos a kóros egoizmussal vagy az érzéketlenséggel, szeretettelenséggel.
-Sátán nem „a gonosz”…
Sátán nem „a gonoszt” jelenti számunkra. Ő egy létezéstípus: az öntudatra ébredt, tetteiért, gondolataiért felelős és felelősséget vállaló, folyamatosan vizsgálódó, kétkedő, sikerorientált embert jelképezi, és a sátánista nem úgy gondol rá, mint önállóan létező entitásra.
-Ateista vallás
Igen, léteznek „ateista vallások”, e két fogalom nem ellentétes! A „vallás” szó nem azt jelenti, hogy „kereszténység”. A szó jelentése: istennel kapcsolatos hitrendszer, melyhez gyakran szertartások, erkölcskódex és életfilozófia, sajátos világnézet kapcsolódik. A sátánizmus esetében az „isten” fogalma körülbelül az autodeizmus hatáskörébe esik, a szertartásokat, erkölcskódexet, filozófiát és világnézetet pedig a The Satanic Bible című alapkönyv határozza meg.
-A keresztény Biblia szerepe
Nyilvánvaló, hogy a keresztény Biblia semmiféle különleges, „szent” értéket nem képvisel, a benne leírtak jobbára fikciók vagy korábbi világképek, vallások szükség szerint, többször is módosított adaptációi. A sátánizmus egyáltalán nem csak valami „fordított”, anti-keresztény eszmerendszer, mivel azonban mai formája egy jobbára a zsidó-keresztényi eszmék által uralt kultúrában alakult ki, természetes, hogy viszonyítási pontként rámutat bizonyos jelentős különbségekre.
-A fordított kereszt
A fordított kereszt nem sátánista szimbólum. Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte méltónak magát ahhoz, hogy a Jézus Krisztuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Vannak, akik a hollywoodi filmek hatására keresztényellenes jelképként használják a fordított keresztet, de ők nem szükségszerűen sátánisták.
-A sátánizmus jelképei
A sátánizmus jelképe a lefelé fordított pentagram, illetve a Baphomet szimbólum, ami szintén egy - két koncentrikus körbe foglalt - fordított pentagram (ötágú csillagforma), melyben feltűnik a bűnbak jelképe, és köré a לויתנ (LVThN, Leviatán) szó héber betűi, vagy a Σοφια (Szofia, bölcsesség) szó görög vagy héber betűi kerülnek. A „felfelé fordított”, bűnbak nélküli pentagram általában a mágia okkult eredetű szimbóluma (az embert mint a természet részét jelképezi), és például a wicca vallás követői használják, akiknek általában nincs közük a sátánizmushoz.
-Áldozat, belezés
A sátánisták nem áldoznak állatokat vagy embereket. Ha vért és általános embertelenkedést akarsz, javaslom a Bibliát, abból is az Ószövetséget vagy a Jelenések könyvét!
-Emberáldozat
Bizony… Létezik emberáldozat a sátánizmusban, csak épp nem úgy, ahogyan azt a keresztény propaganda terjeszti. Az áldozat mindig önmagát pusztítja el.
-Hittérítés
A sátánizmus hangsúlyozottan nem hittérítő vallás. Valaki vagy születésétől fogva eleve sátánista mentalitású, vagy sohasem lesz azzá.
-A fekete mise, Le Messe Noir
A fekete mise nem lényeges sátánista szertartás. Létezik ugyan, sőt, a Satanic Rituals című könyvben elolvasható a pontos liturgiája, elsődleges szerepe mégsem az „istenkáromlás”.
-Szekták
Nem minden sátánista tagja bármiféle szervezetnek, főleg nem szektának. A szekták lényege, hogy mindig egy vagy több karizmatikus vezető köré szerveződnek, ahol a vezetők akaratát a hívek fanatikusan teljesítik. Mi sem áll távolabb egy sátánistától, mint az ilyen szervilis viselkedés.
#14 Én egy sátánista szekta tagja voltam annó. De nem akarok neked bizonyítani higgy, amit akarsz
Kérdező a sátánizmus a keresztény vallás ellentéte a sátánista a keresztény Bibliában szereplő
Sátánhoz vagy valamely démonhoz szólnak,
annak megidézésével foglalkoznak. De vannak olyan hívek, akik saját magukat imádják nem a sátánt más ágazat hívei a keresztény vallás ellen lázadnak. De, mint minden vallásban vannak skizofrénia, akik állatokat kínóznak vagy tele firkálják a falakat. :D
#16 hát persze...
Megnézted az ördögűzőt és asszed már mindent tudsz mi? :D
Kérdező, ha tudsz angolul akkor....
#18 nem téged ismerlek, hanem a sátánizmust.
keresztény családba :))))))) tudod, hogy mivel kezdődik egyáltalán a biblia....?
ja persze hogyne tudnád... google.
Nagyon érdekes volt ezt elolvasni. Azt hiszem máshogy látom ezt a témát. Amikor feltettem a kérdést csak annyira számítottam, hogy majd valami önjelölt sátánisták kioktatnak a gonosz hatalmáról, miközben fogalmuk sincs semmiről, csak azért sátánisták, mert a haverok pólóján pentagram van, meg dimmu borgir szól a boroskólához.
Viszont te érdekes dolgokat írtál. Azt hiszem nincs több kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!