Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit csinál egy sátánista?

Mit csinál egy sátánista?

Figyelt kérdés
Volt itt egy kérdés, azt kérdezte az illető, hogy mit tegyen, ha a szülei nem szeretik, hogy sátánista. Engem konkrétan az érdekelne, hogy miért lesz valaki sátánista? Miért jó ez? Viccen kívül, komolyan. Mi a jó benne? Ki a örülne beki, ha a világ romlásba dőlne? Meg amúgy is, mit csinál egy sátánista? Sátánisták! Amikor nem a gyakorikérdéseket olvassátok, akkor mit csináltok? Hogyan áldoztok? Mutattok egyáltalán áldozatokat a Sátánnak? Nennyibe kerül egy vágás érett kecske?

2014. jan. 19. 20:15
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

A sátánizmusnak több ágazata van sokféle sátánizmus létezik. De nyilván ezt te is tudod én voltam sátánista pont azért lettem sátánista, hogy lázadjak a keresztény vallás ellen. De rájöttem, hogy az nem nekem való ezért abba hagytam most pedig illuminatív szervezet tagja vagyok. De többet nem árulhatok el információkat civileknek.

Üdv, J Ügynök

2014. jan. 19. 21:04
 12/44 A kérdező kommentje:

Csak szimplán érdekel. A világ olyan nagy, minden nap kell valami újat tanulni :D

Már világos, jól elmondtad. Csak egy valamit nem értek: miért sátánizmus, amikor nem is a sátánról szól? Én is utálom az egyházat, ahogy a hitet használták/ják politikai befolyás megszerzésére, mégsem kezdem el imádni ezért az ő "ellensegüket". Na jó, befejeztem, nem zargatlak a hülye kérdéseimmel :D

2014. jan. 19. 21:05
 13/44 anonim ***** válasza:
92%

#12-s nem voltál sátánista és nem is értesz hozzá.

Na akkor a kérdezőnek néhány tévhit amit eloszlatok most és, hogy világosan láss.

-Ateizmus és autodeizmus

A sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás, mert nem hisz holmi istenek (az embernél, az egyénnél nagyobb hatalmú, tudattal rendelkező lények) létezésében, de ha egy sátánistának mégis válaszolnia kell arra, kit tart a legfontosabbnak, a legnélkülözhetetlenebbnek a világ, a létezés szempontjából, akkor önmagát nevezi meg. A bővebb magyarázatig érdemes megjegyezni, hogy ez a felfogás nem azonos a kóros egoizmussal vagy az érzéketlenséggel, szeretettelenséggel.

-Sátán nem „a gonosz”…

Sátán nem „a gonoszt” jelenti számunkra. Ő egy létezéstípus: az öntudatra ébredt, tetteiért, gondolataiért felelős és felelősséget vállaló, folyamatosan vizsgálódó, kétkedő, sikerorientált embert jelképezi, és a sátánista nem úgy gondol rá, mint önállóan létező entitásra.

-Ateista vallás

Igen, léteznek „ateista vallások”, e két fogalom nem ellentétes! A „vallás” szó nem azt jelenti, hogy „kereszténység”. A szó jelentése: istennel kapcsolatos hitrendszer, melyhez gyakran szertartások, erkölcskódex és életfilozófia, sajátos világnézet kapcsolódik. A sátánizmus esetében az „isten” fogalma körülbelül az autodeizmus hatáskörébe esik, a szertartásokat, erkölcskódexet, filozófiát és világnézetet pedig a The Satanic Bible című alapkönyv határozza meg.

-A keresztény Biblia szerepe

Nyilvánvaló, hogy a keresztény Biblia semmiféle különleges, „szent” értéket nem képvisel, a benne leírtak jobbára fikciók vagy korábbi világképek, vallások szükség szerint, többször is módosított adaptációi. A sátánizmus egyáltalán nem csak valami „fordított”, anti-keresztény eszmerendszer, mivel azonban mai formája egy jobbára a zsidó-keresztényi eszmék által uralt kultúrában alakult ki, természetes, hogy viszonyítási pontként rámutat bizonyos jelentős különbségekre.

-A fordított kereszt

A fordított kereszt nem sátánista szimbólum. Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte méltónak magát ahhoz, hogy a Jézus Krisztuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Vannak, akik a hollywoodi filmek hatására keresztényellenes jelképként használják a fordított keresztet, de ők nem szükségszerűen sátánisták.

-A sátánizmus jelképei

A sátánizmus jelképe a lefelé fordított pentagram, illetve a Baphomet szimbólum, ami szintén egy - két koncentrikus körbe foglalt - fordított pentagram (ötágú csillagforma), melyben feltűnik a bűnbak jelképe, és köré a לויתנ (LVThN, Leviatán) szó héber betűi, vagy a Σοφια (Szofia, bölcsesség) szó görög vagy héber betűi kerülnek. A „felfelé fordított”, bűnbak nélküli pentagram általában a mágia okkult eredetű szimbóluma (az embert mint a természet részét jelképezi), és például a wicca vallás követői használják, akiknek általában nincs közük a sátánizmushoz.

-Áldozat, belezés

A sátánisták nem áldoznak állatokat vagy embereket. Ha vért és általános embertelenkedést akarsz, javaslom a Bibliát, abból is az Ószövetséget vagy a Jelenések könyvét!

-Emberáldozat

Bizony… Létezik emberáldozat a sátánizmusban, csak épp nem úgy, ahogyan azt a keresztény propaganda terjeszti. Az áldozat mindig önmagát pusztítja el.

-Hittérítés

A sátánizmus hangsúlyozottan nem hittérítő vallás. Valaki vagy születésétől fogva eleve sátánista mentalitású, vagy sohasem lesz azzá.

-A fekete mise, Le Messe Noir

A fekete mise nem lényeges sátánista szertartás. Létezik ugyan, sőt, a Satanic Rituals című könyvben elolvasható a pontos liturgiája, elsődleges szerepe mégsem az „istenkáromlás”.

-Szekták

Nem minden sátánista tagja bármiféle szervezetnek, főleg nem szektának. A szekták lényege, hogy mindig egy vagy több karizmatikus vezető köré szerveződnek, ahol a vezetők akaratát a hívek fanatikusan teljesítik. Mi sem áll távolabb egy sátánistától, mint az ilyen szervilis viselkedés.

2014. jan. 19. 21:12
 14/44 anonim ***** válasza:
75%
Ha ezek után még bármi kérdésed van... figyelek...
2014. jan. 19. 21:15
 15/44 anonim ***** válasza:
9%

#14 Én egy sátánista szekta tagja voltam annó. De nem akarok neked bizonyítani higgy, amit akarsz

Kérdező a sátánizmus a keresztény vallás ellentéte a sátánista a keresztény Bibliában szereplő

Sátánhoz vagy valamely démonhoz szólnak,

annak megidézésével foglalkoznak. De vannak olyan hívek, akik saját magukat imádják nem a sátánt más ágazat hívei a keresztény vallás ellen lázadnak. De, mint minden vallásban vannak skizofrénia, akik állatokat kínóznak vagy tele firkálják a falakat. :D

2014. jan. 19. 21:21
 16/44 anonim ***** válasza:

#16 hát persze...

Megnézted az ördögűzőt és asszed már mindent tudsz mi? :D

Kérdező, ha tudsz angolul akkor....

[link]

2014. jan. 19. 21:29
 17/44 anonim ***** válasza:
12%
#17 Ezek szerint jobban ismersz engem, mint én magamat én hülye pedig azt hittem, hogy voltam sátánista. De #17-es jobban tudja nálam már abban sem vagyok biztos, hogy keresztény családban neveltek engem. ;)
2014. jan. 19. 22:12
 18/44 anonim ***** válasza:

#18 nem téged ismerlek, hanem a sátánizmust.

keresztény családba :))))))) tudod, hogy mivel kezdődik egyáltalán a biblia....?

ja persze hogyne tudnád... google.

2014. jan. 19. 22:16
 19/44 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekes volt ezt elolvasni. Azt hiszem máshogy látom ezt a témát. Amikor feltettem a kérdést csak annyira számítottam, hogy majd valami önjelölt sátánisták kioktatnak a gonosz hatalmáról, miközben fogalmuk sincs semmiről, csak azért sátánisták, mert a haverok pólóján pentagram van, meg dimmu borgir szól a boroskólához.

Viszont te érdekes dolgokat írtál. Azt hiszem nincs több kérdésem.

2014. jan. 19. 22:25
 20/44 A kérdező kommentje:
Az általad leírtak alapján én az ateista vallásba tartozom. Hiszek "valamiben", de nem a szakállas öregben. Az egyházat utálom, ahogy az összes többi vallást. Leginkább így hiszek: pozitívan gondolkozok, ami pedig pozitív energiákat és tetteket szül.
2014. jan. 19. 22:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!