Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Boszorkány Főpapnőnek lenni,...

Boszorkány Főpapnőnek lenni, nem ellentmondásos?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés ihlette ezt http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4.. Morgainenak nevezte el önmagát egy tini lány és azt mondta, hogy ő főpapnő. Úgy tudom a papok az egyházban vannak a boszorkányok meg a pogány vallásban a wiccában. Rosszúl tudom ?

Boszorkány főpapnőnek lenni egy egyszerre római katolikus és pogány főméltóságot jelent ? Hogyan lesz valakiből fiatalon ilyen méltóságteljes személy, esetleg megvilágosodott?

2013. szept. 23. 22:26
 1/5 anonim ***** válasza:
A "rettenetesen szép" kifejezés is ellentmondásos, mégis mondják...
2013. szept. 23. 23:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A valódi helyzet az, hogy főpapnők már a keresztények előtt is voltak. Ókori Egyiptomban is volt papság például, de szerintem sokat lehetne ide sorolni. A papok és papnők valójában egy-egy adott vallás képviselői, a főpapok és főpapnők pedig a vallási vezetők. A boszorkány főpapnő itt lényegében wicca főpapnő lenne, gondolom, a wicca vallás egyik vezetője. Megjegyzem, a wicca nem egyenlő a boszorkánysággal, mert az előbbi egy modern "vallás", amolyan "összeollózott" verzió, míg boszorkányság vádjával a középkorban küldték máglyára a nőket tömegesen. Ott gyakorlatilag az volt szerintem, hogy a régi vallás mind eretnekség lett, és mivel a vallási fanatikus, hódító "keresztények" jól kitalálták, hogy csak egy igaz Isten van, és az az ő istenük, ezért mindenkinek az ő szabályaikat kell követnie, ezért a régi természetvallások tudása "boszorkányság" lett. Igaz, természetvallásokban nem szoktak főpapnők lenni.

Megjegyzem, római katolikus főméltóságnál legfeljebb főpap van. A nők nem papnők, maximum apácák. :)

Aki viszont tini lányként Morgaine néven boszorkányfőpapnőnek kiáltotta ki magát, azt körberöhögöm. :) Aki VALÓBAN olyan szinten van, az nem hirdeti magát, és nem azért szólítják főpapnőnek, mert azt mondta, hanem mert mások ösztönösen ezt használják, vagy úgy érzik, kiérdemelte. Ahogy Jézus sem mondta soha magáról, hogy ő pl. a Zsidók Királya lenne. ^^

2013. szept. 24. 03:07
 3/5 anonim ***** válasza:
34%

A pap, papnö NEM keresztény fogalmo, hanem sokkal régebbi és CSAK annyit jelent, hogy az adott ideológiában vezetö szerepet tölt be az illetö.

Szóval ellentmondás nincs.

2013. szept. 24. 07:26
 4/5 anonim válasza:
Ha okkult keretek közt avattak Főpapnőnek,az csak jó.De ne hangoztasd,és állj be az ezo tv-be.Akit kell úgy is megtalálják.Odaát úgy rendezik,hogy ahol kell ismerjenek,és mások is megismerjenek.
2013. szept. 24. 07:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Amennyiben a Boszorkányságot mint vallást nézed akkor annak a vallási "vezetői" a papok/papnők. Ennél egyel nagyobb szint a főpap/főpapnő. Ilyen szempontból nincs ellentmondás szerintem sem...
2013. szept. 24. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!