Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi az az "Eufória"?

Tücsök13 kérdése:

Mi az az "Eufória"?

Figyelt kérdés

2013. jún. 28. 00:31
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Az eufória (görögül εὐφορία) az orvostudomány által meghatározott mentális állapot. A kifejezés a köznyelvben gyakran az intenzív boldogságérzet szinonimájaként fordul elő.Az eufória pszichiátriai vagy farmakológiai úton kiváltott felfokozott tudatállapot, amely többnyire nem tapasztalható meg természetes úton, külső behatás nélkül.[1] Kivétel lehet néhány természetes élethelyzet, például orgazmus, amely előidézheti az eufória állapotát, többnyire igen rövid időre. Egyes mérgezéses állapotok és mentális betegségek is előidézhetnek hosszabb-rövidebb ideig tartó eufóriát. (Az eufóriát leggyakrabban kiváltó mentális zavarként a bipoláris zavart tartják számon.)Kémiai úton képesek intenzív eufóriát kiváltani a következő anyagok: alkohol,stimulánsok, opiátok, LSD, pszilocibin, MDMA, Kristályos metamfetamin
2013. jún. 28. 00:36
 2/4 Megidézlek ***** válasza:

"Én… szinte megrészegültem, úgy elszálltam, mint egy papírsárkány, az eufória késélén egyensúlyoztam, belső hullámaim tetején hintáztam, amelyek olyannak tűntek, amilyennek az érzelmeket mindig is képzeltem."

-Jeff Lindsay

2013. jún. 28. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:
A Szép új világ című könyvben a szóma nevű gyógyszer másik elnevezése.
2013. jún. 28. 16:22
 4/4 anonim válasza:

Találtam egy ilyet ebben a témában:

[link]

Jópofa!

2016. júl. 10. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!