Ismer valaki alkimista mestereket? Esetleg alkimista könyveket?
Én tudok aranyat előállítani. Viccen kívül.
Üdv: egy vegyész
Akkor kezdjük azzal, hogy tanulj fizikát és kémiát. Az a valódi tudás.
Attól, hogy elmormolod, hogy "abrakadabra, maci ül a padra, bumm", az l*faszt nem ér.
Szóval - ha már könyveket kértél - ajánlom neked első körben az összes középiskolás fizika és kémia könyvet elolvasásra, megtanulásra, majd mélyebb megértésre. Ha ez megvan, akkor jöhetnek az egyetemi szintű tanulmányok is.
4-es vagyok. Nekem volt egy olyan tantárgyam, hogy "Kémia története", ahol egészen az őskortól a mai napjainkig sorra vettük a kémia történelmét. Vizsgázni is kellett belőle, szóval hadd tudjam már, hogy mi az az alkímia :)
Tény, hogy az alkimistáknak köszönhetjük a "valódi" kémiai kialakulását, mert nagyban hozzájárultak a kísérleteikkel a fejlődéshez, de ők konkrétan két dolgot akartak előállítani: aranyat meg a bölcsek kövét. Összeöntöttek mindenféle anyagot, amit csak találtak, közben meg varázsigéket mormoltak. Nyilvánvaló, hogy a reakció varázsige nélkül is végbement volt volna, de ők ezt akkor még nem tudhatták.
Azt pedig senki nem állítja, hogy a mai elméletek 100%-ban megfelelnek a valóságnak, de mégis csak több közük van hozzá szerintem, mint egy középkori, babonákkal és misztikumokkal átitatott áltudománynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!