Sándorjános kérdése:
Melyik ókori mitikus lény változtatta kővé a vele szembenézőket?
Figyelt kérdés
(Görög, Latin antik mitológia)2013. febr. 28. 22:34
4/14 anonim válasza:
A régi görög mítosz azt mondja, hogy a Medúza egy szárnyas szűz, aki mindenkiben félelmet kelt. A világ végén tanyázik. A feje sárkánypikkelyes, haj helyett kígyók tekergőznek rajta. Szájából óriási vadkanszerű agyarak állnak ki, kezei vasból, szárnyai aranyból vannak. Medúza fogatát egyesek szerint, szárnyas sárkányok vontatták. Úgy tartják, hogy aki a Medúza arcába néz, az kővé válik. Elrettentő külseje ellenére mégis le tudta győzni Perszeusz, aki azért kereste meg, hogy elvigye Medúza fejét [11] Polüdektésznek. Perszeusz magasba szökkent szárnyas sarujában és levágta Medúza fejét, ekkor Medúza nyakából előpattant Pégaszosz és Khrüszáorde.
7/14 Dorina90 válasza:
Én úgy tudom valami medúza.
Láttam erről egy filmet és abban az az izé nem csak a vízben hanem a szárazföldre is kijutott...Bár nem tudom hogy a francba...már bocs. :)
10/14 anonim válasza:
9. válaszoló, kb. így lehet összefoglalni a választ.
Csak azt nem értem, hogy (egy előző feleletre utalva) hogy kerül ide a RÓMAI Minerva? Annyi igaz, hogy görög megfelelője, Pallasz Athéné változtatta Meduszát és testvéreit bosszúból szörnyekké.
Héra (latin megfelelője Juno) Zeusz (Jupiter) felesége volt. Sokféle bosszút kitalált ő is, hogy férje hűtlenkedéseit megtorolja, de nem emlékszem arra, hogy kővé változtatott volna valakit.
Persze a görög mitológia olyan gazdag és szövevényes, hogy még ez is előfordulhatott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!