Hogy legyek boszorkány?
Na de, egyébként elnézést kérdező, nem volt célom itt bővíteni a történelmi viták sorát, de ami hülyeség, az hülyeség...
Szóval hogy válaszoljak valamit a kérdésedre, én nem tudom te mit értesz a boszorkányság alatt (részletezhetnéd). De kétlem hogyha helyesen tudnád, hogy a fogalom mit jelent akkor te boszorkány akarnál lenni.
"és lehet hogy amire nekünk csak egy szavunk van arra nekik több."
Latinul saga a boszorkány, striga az ártó, gonosz boszorkány.
Az eredeti szöveg:
"De strigis vero quae non sunt, nulla questio fiat"
Könyves Kálmán pedig nem élt sem az ország három részre szakadásáig, sem a XVI.-XVIII. századig. Ne varrj mindent az ő nyakába. :-D
Én is csak azt állítottam, hogy a törvény után megszűntek a boszorkányperek - igaz, azt nem mondtam, hogy később (Könyves Kálmán után) sem voltak.
De természetesen meggyőzhetsz. Például azzal, hogy az általad említett 12 boszorkányper közül felsorolod, amelyik 1100-1116 (a törvény valószínű megjelenése és Könyves Kálmán halála) között voltak.
Na ide figyelj jó ember hidd el ha most kutatómunkát lenne kedvem folytatni még ilyet is találnék neked! :D
Hihetetlen hogy ma kifogom az összes értetlen embert.
Inkább zárjuk le azzal, hogy előre is Boldog Újévet!
Aztán Újévi fogadalomként megfogadhatnál valamit, amire már adtam tanácsot.
Minden jót!
Ki kell,hogy ábrándítsalak,boszorkányok nem léteznek! :)
Amúgy meg hülye kérdésre,nem lehet normális választ adni! :)
De ha nagyon boszorkánnyá szeretnél változni,akkor olvass utána,hogy egy boszorkány igazából mitől lesz boszorkány!
A mágia sem arról szól,hogy te most békává változtatsz embereket,meg az idéző mágia sem arról szól,hogy megidézel egy szál kolbászt,vagy egy lovat a nappali közepére,vagy egy kecskét a wc-be,stb.
Az iédző mágia azt jelenti,hogyha olvasol egy könyvet,vagy leginkább egy naplót,akkor magad elé tudod képzelni a helyszínt,megérted az írója érzelmeit,lelki állapotát,elképzeled,hogy milyen leehtett neki az élet,"megismered" a barátait,stb.
De seprűn repkedő boszorkánnyá nem fogsz tudni változni! xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!