Hisztek abban, hogy a zene mágikus szerszám?
Hallottam egy emberről, aki hitt benne, hogy ha a megfelelő dalt játssza el, akkor el tud érni vele dolgokat. Megváltoztatni az időjárást vagy egy szegény, de kedves embert gazdagabbá tenni. Csak tudni kell milyen hanghullám nyaláb éri el a kellő hatást. Mint ahogy ismerni kell a megfelelő varázs szót, ha varázsolni akarunk.
Igaz lehet ez? Érdemes keresni a megfelelő zenét? Esetleg ti találtatok már ilyen zenét?
Utóirat: sajnos az említett ember már nem él. Meghalt. Így őt nem lehet jobban megkérdezni.
A zene nem szerszám, hanem eszköz. Egyébként igen. Például azok, akik lágy zenét hallgatnak, gyorsabban gyógyulnak, mint azok, akik nem hallgatnak semmit.
Viszont a példáid rosszak és meseszerűek.
Inkább úgy kéne megragadni ezt az egész dolgot, hogy a zenének ösztönösen kell születnie, és nem lehet matematikailag leírni a jó zene "receptjét".
Rengeteg olyan hanganyaggal találkoztam, amik nagyon komplexen voltak összerakva, hatalmas anyagi ráfordítással profi stúdióban rögzítve és keverve, a végeredmény mégis egy pocsék üres valami lett nulla szellemmel... ellentétben találkoztam nem kevés házi demó felvétellel, amik az egyszerűségük és a rögzítés tökéletlensége ellenére (vagy éppen pont ezért) lenyűgözik az embert és hatalmas töltettel rendelkeznek.
Én ezt értem azalatt, hogy a zene mágikus eszköz, mert nem lehet keretbe foglalni, nem lehet meghatározni mi a jó és mi a nem jó, ezt egyszerűen érzi az ember és a lelkéhez szól.
találtam egyet ami működik. ma napfényt csinálok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!