Ilyen megbízható weboldalat tudtok?
phoenixiskola.blog.hu
De a mester jelenleg úgy tudom németbe van kint június végéig.De írhatsz neki
Kedves kommentelők!
Végigolvasva a kommenteket megütötte kettő a szemem. Az egyik kedves előttem szóló arra buzdít hogy ne öljük bele életünket egy értelmetlen dolgoba ami ez esetben a mágia lenne. A másik kedves kommentelő pedig kitért ,ezt kiegészítve kissé, hogy az önművelésre művészetekre és ismeretek szerzésére kellene annyi időt áldozni mint amennyit egyesek beleölnek a mágia gyakorlásába.
.........
Ezek mellett a kijelentések mellet nem tudok szó nélkül elmenni.
Első sorban azt szeretném megvilágítani hogy a mágia nem pusztán humbug ide mondok valamit oda suhintok a pálcával aztán az van amit akarok...
Ez a felfogás a lehető legtévesebb, de sajnos a legelterjedtebb is. A mágia tudomány, művészet, kulturális örökségek tárháza és nem utolsó sorban élet és gondolkodási forma.
A mágia által nyitottságot műveltséget megértést és pozitív hozzáállás nyerhet az ember. Mélyen élve át a világ fájdalmait , örömeit és minden rezdülését.
A mágia gyakorlatához nem elég egy gyors tanfolyam piff puff két nap és varázsló lehetsz. Jómagam 10 éve foglalkozom vele és a mai napig vannak homályos részek.
Ezalatt több világhittel, nézettel, filozófiai művel ismerkedtem meg ( wicca, kereszténység, zen, tao, táltoshit, kínai univerzalizmus, woodoo, kereszténység, buddhizmus stb.... olvastam Platónt, Nietzschét, Hermész Triszmagisztosztól stb..
Megismertem alapvető növényeket és használatukat.
Hallgattam Mozartot, Wagnert, Chopin-t, Vivaldit, Musorszkijt stb...
A mágia által beszéltem már több mint 1000 emberrel.
Megtapsztalhattam életem eddigi legmélyebb spirituális élmáényét. Kerestem az élet értelmét. Megérthettem az embereket és tetteiket.
kipróbálhattam a jövendőmondást. Fürkészhettem a jövőt.
És ami a legfontosabb. Minden munka az önmegismeréssel kezdődött és hozzásegített újabb és újabb távlatokban látnom a világot, magamat, és a kettőn kapcsolatát.
Gondolkodtam az istenek mibenlétén és a mágia által válaszokat találtam vagy segített hogy megleljem azt amit kerestem. De nem úgy hogy a számba rágta, hanem inspirált a keresésre a gondolkodásra, a logikus gondolatokra és a végtelen nyitottságra hogy minden lehetséges és mindig lehetséges.
Mi ez ha nem műveltség és ismeret minden téren.
A világ ezerszer jobb hely lenne ha csak a tizedét ismernék az emberek a mágia valódi mibenlétének!
22/F
Kis kiegészítés!
A mágia szolgáltatta az elszántságot és kitartást hogy sokan életüket öljék az alkímiába vagy a gyógyfüvekbe esetleg hogy kövek után kaparjanak naphosszat egy bányában csak mert azt hitték jutnak valamerre.
És igazuk volt. Ma ők a kémikusok, orvosok és geológusok.
Nem beszélve a csillagászokról akik az asztrológiából nőtték ki magukat. Csak útközben elfelejtették hona is származik a tudásuk alapja. A sámánok régen nem csak testi de lelki bajokat is gyógyítottak ld ma pszihológusok. A sort véges végig lehetne sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!