'Mágia tudósok! ' Szerintetek hogy működik a mágia?
Nagyon érdekel, hogy az ún. Mágia szakértők, akik pontosan ismernek minden szertartást, szerintük mitől működik egy-egy 'varázslat'?
Saját magatokban szunnyadó erőt használva 'varázsoltok', vagy halott emberek szellemei segítségével, esetleg valamilyen természetben jelenlévő (csak még tudomány által nem igazolt) személytelen erőt használtok ki? Vagy nem is gondolkoztok a mikénten, csak használjátok?
köszönöm a válaszokat!
valaki kérdezte.. Igen, szkeptikus vagyok. de mélyen vallásos. én nem hiszem, hogy az ember önerőből képes lenne akármilyen 'csodás' dolgot tenni, és mint vallásos személy bizonyítékát sem látom, hogy lenne valami 'erő' amit az ember képes lenne kihasználni ilyen célból.
csakis démonok játékszerei a mágiát gyakorlók, akikkel kényük szerint szórakoznak. néha megadva nekik amit kérnek, de amit később keservesen megfizettetnek.
Ez az én álláspontom, és konkrétan kíváncsi voltam, hogy aki mágiát űz, neki mi az álláspontja, szerinte hogyan működik.
Éspedig a válaszok szerint a természetben jelenlévő erőként fogjátok fel a mágiát.
Senkinek sem akarok a hitébe szólni, csak kíváncsi voltam ;)
köszönöm a válaszokat mégegyszer!
hívőnek lenni nem túl kellemes ....
NEM ÉRZED MAGAD TEHETETLENNEK? úgy hogy függesz valakitől.. nem idegesít hogy valakinek a talpát kell nyalnod, hogy holnap ne te halj meg hanem a szomszéd?.. és segített már neked? gondolom igen .. akkor örülj mert az adósa vagy ..és egyszer vissza fogja venni ..és nagyon rossz lesz ...
mióta nem vagyok hívő..nem állít senki próbák elé.. 12 éves korom óta megszűntek a folyamatos kínzásaim...
akkoriban minden háziállatomat megölte az a sz*mét.. sorba ..szinte már tudtam ki lesz a következő ...
imádom a függetlenségem <3
most nincs kedvem elolvasni az előző válaszolók kommentjeit
felsoroltál 3 dolgot ezek mind megvannak a mágiában csak külön külön ágakban pl: a halottakat segítségul hívó mágiát hívják nekromanciának
Bár az ember enerigiája minden egyes ágban szükséges és van ahol csak az ember energiáját használjuk fel
továbbá mindenkiben megvan a "tehetség" csak más szinten és ez kemény munkával fejleszthető bárkinél.
A mágiába nincs semmi természetfeletti vagy paranormális. A mágia teljesen természetes és normális csupán a mai tudomány még nem érti mert szkeptikusan áll hozzá. Mégis megszületett a parapszichológia ami tudományosan bizonyította az elme erejét. Vagy ott a lélek, ami például tiszta bioelektromosság, energia.
Ha más lenne a tudósaink hozzáállása mindjárt más lenne az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!