Mi a szvasztika pontos jelentése és honnan ered?
Elnézést, a link lemaradt
NEM akarok senkit sem megkérdezni, de amiket találtam információk a Wiki-ről vannak és nem tartom őket 100%-osnak.
készült róla egy dokumentum film is (lehet h több is)
sajna nem tudok pontos címet mondani, valamelyik torrent oldalon találtam még régebben
Hát, szerintem senki se tudja neked pontosan megmondani hogy kerül egyszerre a görög/ilyen-olyan meg a sokáig még nem is ismert azték kultúrába, úgyhogy szerintem meg kell elégedned a wikin találtakkal.
Amúgy a magyar királyi jogaron is rajta van valami hasonló jelkép. Ha nem is annak szánták, szerintem egy picit azért hasonlít rá.
Én azt olvastam, a Dávid-csillag a zsidóknak nem valami ősi jelképük, a középkorban ilyen misztikus zsidó iratokat böngészve találtak rá, azt már nem tudom miért pont Dávidhoz kapcsolták.
De az ilyen iratokban a szvasztika is kb ugyanannyiszor előfordult, valami régi izraeli romokon is találtak, szóval simán azt is választhatták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!