Miért "sátáni" szám a 666? Lehet valami köze a hármasság szimbolikájához?
Kicsit oda lehetne figyelni és nem csak a mendemondákban hinni! Jelenések könyvét méltóztasson elolvasni, ha nem megy az egész, akkor csak a 13.fejezetet!
"Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."
1: emberi szám, és nem sátáni
2: a bibliában a fenevad nem egyenlő a sátánnal
3: számlálni kell, nem szimbolizálni"
Csak hogy segítsen a jelenések könyve, hogy hol is kell keresni, még egy idézet néhány fejezettel arrább:
"A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van.
Itt az elme, a melyben van bölcseség. A hét fő a hét hegy, a melyen az asszony ül;..."
akinek van füle a hallásra, hallja...
ha már "sátáni" szám akkor már inkább a kilenc.
Nagyon agyafúrt szám ugyan is a számok összegéből mindig újra 9.
Történelmi háttere van.
Nero császár miatt.
Néróra, és még biztos nagyon sok névre kijön, de nem vonatkozhat mindenkire, akire kijön, nem?
1, A fenevadat kell összeszámlálni, melynek összege 666.
2, A hét hegyen van, melynek hátán van a parázna asszony. A próféciákban az asszony egyházat jelent, a parázna asszony elvileg egy nem túl jó egyházat takar finoman szólva.
3, A fenevad Dániel könyve szerint véli, hogy megváltoztatja az időket és a törvényt.
Olvassátok el figyelmessen az írásokat, már erről a három "tény" ismeretében sem kell sok gondolkodás, hogy mi lehet ez...na elég valószínű, hogy ez nem igazán lehet néró császár. Ne egy fél mondat alapján fifikázzunk, mert ez csak kesze-kuszasághoz vezet, és bele lehet magyarázni sok mindent.
Hát az én véleményem szerint nem kéne annyira leereszkedően választ adni mint László tette de ha már igy esett vegyük sorba amiket irt
Nem sátáni szám hanem emberi - hát ez valóban igaz de a kérdező nem ilyen formán kérdezte ami viszont utal a kettes pontra is a bibliában nem egyenlő a fenevad a sátánnal ami szintén igaz de ha jobban megnézzük
jelennések könyve 13:2
És e fenevad, a melyet láték, hasonló vala a párduczhoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat.
Látjuk hogy a sátán összes hatalmát és még a királyi székét is megkapta mivel hogy a sárkány egyenlő az ördöggel ill a sátánnal jelenések könyve 12:9
És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.
a szimbolomuknak is nagy jelentősége van e versben ami szintén mint azt már az elöttem szoló kiemelte
4 es pont ként hogy az asszony egy egyházat jelentene azt nem tudhatom de ugy tettem mint Lásló tanácsolta és olvastam tovább:)
jelenések könyve 17:18
És az asszony, a melyet láttál, ama nagy város, a melynek királysága van a földnek királyain.
Lehet hogy rosszul látom de a válasz röviden ennyi lett volna azért sátáni szám mert akinek ez lesz a neve " a latin héber görög betük számokat is jelölnek egyben"
aki sátántól kapott hatalom által a világ hatalomra tőr
számi és van köze a hármasság szimbolikájához
persze csak röviden persze lehet hogy hibásan látom és Önnek van igaza László
Dinye! Ezúton kérek Tőled és mindenkitől elnézést, ha sértő, fennhéjázó lettem volna; nem ez a szándékom, csak tárgyilagos szerettem volna lenni. Mivel magam nem vagyok a szavak embere, így a fogalmazásom félrevezethető lehetett!
Sok időm most írni nincs, csak egy gyors reagálás.
Bepróbálnék egy rossz példát: ha neked a vitaminok adják az erődet, akkor te még nem a vitamin vagy. Ha a sárkány adja az erejét, attól az még nem a sárkány, kvázi sátán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!