Átkok léteznek?

"Tudom, hogy vannak olyanok akik letudják venni pénzért"
Ha ilyen gondolat csak felmerül benned, akkor kvázi hívő vagy, ami rossz irány. Nem tudja levenni, nem tudja rátenni. Nincs ilyen, utólagos belemagyarázások vannak, ami az emberi gondolkodás egyik sajátossága.
Ezek szélhámosok, akik csak kihasználják az egyszerű emberek hiszékenységét és/vagy nem is épelméjűek. Utóbbi esetben őszintén elhiheti önmagát, de attól még nem lesz igaz.
"Mennyire vehető komolyan egy ilyen spirituális ember aki mást át akar verni és utána még ő átkozódik."
Ez a másik, némelyik nagyon komoly embernek tartja magát, a tudományos világ felett állónak, erkölcsi mércének. De amikor kijön a sodrából, kimutatja a foga fehérjét, lelepleződik az egyszerűsége, alacsony szintje.

Én biztos vagyok benne,hogy léteznek átkok.tuti,hogy sajnos igen,hogy léteznek.
Én úgy definiálnám,hogy olyan varázslat,olyan ("megfoghatatlan")erő,ami negatív irányba befolyásolja valaki(k)nek az életét.(Szándékosan,és tudatosan,szánt szándékkal). Előbb-utóbb amúgy asszem, az átok okozójára is kell,hogy hasson (visszahasson) az átok, a karma.

Ez maximum akkor tud működni, ha te el is hiszed, és nem azért mert létező dolog az átok, hanem csak azért, mert te kezdesz hinni benne, így ettől félelmet/frusztrációt/haragot/értetlenséget/… érzel.
Tudom, ijesztő tud lenni egy-két ilyen banya, nekem is volt akitől a frász jött rám, szitkozódott mert nem adtam neki pénzt, az egész családom átkozta, de nem történt semmi (azon kívül hogy én gyorsan elhúztam a csíkot a közeléből). Utána napokig bennem volt, de inkább a ‘hogy a büdöséletbe lehet valaki ennyire gonosz és kinek képzeli magát’ gondolatok.
Szóval ne izgulj, nem lehet itt semmi gond, csak kerüld el az ilyen embereket jó messzire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!