Miféle misztika a visszanézés/visszatekintés tiltása, amit annyi legendás történet átvett, ill. mi a mélyebb jelentése?
Orfeuszi misztikus tanoknak nevezik azt hiszem.
Ugye a klasszikus esete, amikor Orpheusz fel akarja fozni halott feleségét az alvilágból, de mivel akkor fordul vissza, amikor a felesége még nem ért fel, ezért eltűnik előle.
A bibliai történetben Lót felesége tekint vissza az elpusztuló városra és sóbálvánnyá változik.
Hekatéval kapcsolatban találtam még hasonlót és azokban gyakran a nekromanciához, holtak feltámasztásához kötik az ilyesmit.
Ugyanakkor én arra is jutottam, hogy úgymond isteni parancsra el kell engednünk a múltat vagy az isteni lények megbüntetnek az engedetlenségért.
Viszont az orfikusok hittek a lélekvándorlásban elvileg. Tehát ez jelenthet valamit azzal kapcsolatban is.
Megbüntetik azt, aki visszaemlékszik egy korábbi életére?
Van itt, aki jártas valamennyire az orfizmusban?
Őszintén szólva, engem ilyen vallásos fikciók nem érdekelnek, de a mesterséges intelligencia tud erre is válaszolni.
Két kérdést tettem fel "neki":
Egyes vallások szerint nem szabad visszanézni, hátranézni, mit jelent ez?
Egyes vallások szerint nem szabad visszanézni, hátranézni, de ők mit mondanak a reinkarnációról?
Mivel látom, hogy senki nem válaszolt neked. Voltaképpen a számítógép nekem elmagyarázta:
Csak kár volt. Ezt én haszontalan tudásnak tekintem már manapság.
Szerintem ezeket szimbolikusan érdemes nézni.
Pl sóbálvánnyá válik = valaki megreked egy adott helyzetben , nem tud tovabblépni valamivel kapcsolatban...
Ha így nézed, akkor pedig nem büntetés, hanem sima következmény, ami teljssen átlátható.
Tényleg nem érdemes tul sokáig a múltban matatni, mert a jelenről meg lemarad az ember.
A Bibloában sztem az is ezt az üzenetet kózvetíti, hogy "Hagyjátok a holtakra, hadd temessék el a halottaikat"
=
Hagyd a múltra azt, ami a múltban már elmúlt/kimúlt/aminek vége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!