Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miféle misztika a visszanézés/...

Miféle misztika a visszanézés/visszatekintés tiltása, amit annyi legendás történet átvett, ill. mi a mélyebb jelentése?

Figyelt kérdés

Orfeuszi misztikus tanoknak nevezik azt hiszem.

Ugye a klasszikus esete, amikor Orpheusz fel akarja fozni halott feleségét az alvilágból, de mivel akkor fordul vissza, amikor a felesége még nem ért fel, ezért eltűnik előle.

A bibliai történetben Lót felesége tekint vissza az elpusztuló városra és sóbálvánnyá változik.

Hekatéval kapcsolatban találtam még hasonlót és azokban gyakran a nekromanciához, holtak feltámasztásához kötik az ilyesmit.

Ugyanakkor én arra is jutottam, hogy úgymond isteni parancsra el kell engednünk a múltat vagy az isteni lények megbüntetnek az engedetlenségért.

Viszont az orfikusok hittek a lélekvándorlásban elvileg. Tehát ez jelenthet valamit azzal kapcsolatban is.

Megbüntetik azt, aki visszaemlékszik egy korábbi életére?

Van itt, aki jártas valamennyire az orfizmusban?

dec. 15. 00:11
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Őszintén szólva, engem ilyen vallásos fikciók nem érdekelnek, de a mesterséges intelligencia tud erre is válaszolni.

Két kérdést tettem fel "neki":

Egyes vallások szerint nem szabad visszanézni, hátranézni, mit jelent ez?

Egyes vallások szerint nem szabad visszanézni, hátranézni, de ők mit mondanak a reinkarnációról?

Mivel látom, hogy senki nem válaszolt neked. Voltaképpen a számítógép nekem elmagyarázta:

[link]

Csak kár volt. Ezt én haszontalan tudásnak tekintem már manapság.

dec. 15. 19:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ezeket szimbolikusan érdemes nézni.

Pl sóbálvánnyá válik = valaki megreked egy adott helyzetben , nem tud tovabblépni valamivel kapcsolatban...

Ha így nézed, akkor pedig nem büntetés, hanem sima következmény, ami teljssen átlátható.

Tényleg nem érdemes tul sokáig a múltban matatni, mert a jelenről meg lemarad az ember.

A Bibloában sztem az is ezt az üzenetet kózvetíti, hogy "Hagyjátok a holtakra, hadd temessék el a halottaikat"

=

Hagyd a múltra azt, ami a múltban már elmúlt/kimúlt/aminek vége van.

dec. 15. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!