A Démonok szerint Isten mikor halt meg & miért?
Olvastam valós démonidézésekről feljegyzéseket, de a TV filmben is benne volt az, amikor azt mondja a démon, hogy "Isten halott". Amikor ki akarják űzni csak nevet és azt mondja egy másik esetben is, hogy Isten halott. A démonok általában nem hazudnak. Még a nevüket is el kell mondani, ha kikényszerítik. Nem hazudhat. Én hiszek neki
Ha megnézed a világ dolgait láthatod, hogy a gonoszság a sátán uralkodik. Arat a politikusok korrupciója. A vakcina biznisz után újraválasztják. Eközben betíltják a hatékony gyógyszert és üldözik, kimegy a TEK aki magának megrendeli külföldről. A bankok is lehzúznak, eladósodsz, felvetetnek veled több kölcsönt uzsora deviza kamatra. Megy a környezetszennyezés ezerrel, amiatt 40 fokos kánikula van egész nyáron. Nem is folytatom....
...isten jelenléte nem érződik a világban. Azt hiszem ezt istenkáromlást kizárva elmondhatom. Mikor halt meg az Isten? Miért? Ki ölte meg? Baleset? Magát hibáztatta és lelépett innen?
Gondolom még Jézus idején ezer éve még megvolt. Mi történt azóta?
Az "Isten halott" szállóige Nietzsche által vált ismertté, és a filmben teljesen rosszul használják.
A teljes mondat úgy hangzik, hogy "Isten halott, és mi öltük meg". Ez nem konkrétan Isten létére vagy nemlétére utal, hanem a modern világ eltávolodására a spiritualitástól.
Oké. Tegyük fel hogy léteznek ilyenek. Pont a démonok hazudnak mindenfélét és isten az aki igazat mond. Én legalábbis nem fogok a gonosz oldalnak hinni.
Egyébként semmi bizonyíték nincs ilyenek létezésére.
Kicsit összemosódnak a dolgok.
A különféle szenvedések, kíméletlen versengés az evolúció logikájába kódolt.
(Nem magamról beszélek, nekem jó dolgom van.)
Pontosan ez mond ellent a mindenféle isteni kitalációknak. Volt a nevezetes falusi pap, akit 56-ban ronggyá kínoztak az oroszok, Isten hol volt akkor, félrenézett? Rengeteg példa van. Az állatvilágban is élve megeszik egymást, senkit nem érdekel. Ez ez evolúció végtelen közömbösségéből fakad, így működik a földi élet.
Vakcinás konspirációs elméletek érdektelen, aki nem szakember, nem ért hozzá, annak nem kellene hülyeségeket kitalálni és terjeszteni.
Bankok? Soha nem kértem kölcsönt, előbb megtermeltem a pénzt, utána költöttem el.
Nincs itt semmi látnivaló...
A démonok minden esetben hazudnak, amikor érdekükben áll. És amikor kérdésre válaszolnak, érdekükben áll. Nem véletlen voltak olyan bonyolultak a régi idézési módszerek. A lépések között ott volt a démon leigázása, és kényszerítése az igazmondásra. És még így is találnak kiskaput pl. féligazságokkal.
Emellett a világ nem lett rosszabb az ókori világ óta. Csak emberből van több. Ha 4-5 ezer éve volt isten, akkor most is van. Ha akkor nem volt, most sincs. De akkor démonok sem lehetnek.
Ha egy démon azt állítja, Isten halott, akkor biztosan hazudik.
Isten létében kételkedhet egy nem hívő ember, de egy démon biztosan nem. Egy démon számára Isten léte tény. Ők ugyanis ott voltak a mennyben, Isten országában, szent anyaloknak teremtve, és bukásuk oka pontosan a saját, szabad akaratukból fakadó Isten elleni lázadásuk volt. Ők tudatosan utasították el Istent, váltak bukott angyalokká, s lettek kitaszítva a mennyből.
A világban valóban tapasztalható tengernyi rossz és gonoszság ellenére, a sátánt és angyalait folytonosan kordában tartják az értünk küzdő szent angyalok - akik hűségesek maradtak Istenhez, és nem buktak el. Tévedés azt gondolni, hogy a földön a gonosz teljhatalmat gyakorol. Ha Isten kivonná szent angyalait a világból, a démonok egy pillanat alatt szétrombolnák mind az anyagi világot, mind pedig elpusztítanának benne minket, embereket.
A világ szellemi harc színhelye: az emberi lelkekért folytonos küzdelem zajlik az angyalok és démonok között.
Ha hiteles forrásból szeretnél tájékozódni az angyalok és a démonok természetével kapcsolatban, jó szívvel ajánom Kovács Gábor atya Kerub c. írását:
Don Gabriele Amorth atyának (Róma exorcistája volt) is több jó könyve van a témában, magyarul is kaphatók.
Olvastam valós démonidézésekről
Már itt bukik a dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!