Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi az a mátrix, az illumináti?...

Mi az a mátrix, az illumináti? Többi lent.

Figyelt kérdés
YouTuben láttam pár ijesztően érdekes videót, amelyben említve volt az illumináti, az elmeprogramozás, a mátrix és egyéb ilyen dolgok, a Hollywood-i sztárokkal hozták összefüggésbe. Hogy őszinte legyek, egy árva szót nem értek az egészből igazából. Örülnék, ha valaki el tudná "konyhanyelven" magyarázni ezt nekem, már ha lehetséges.:) Nemcsak a fogalmát nem értem, hanem azt sem, hogy ennek mi értelme, hol és KI végzi az ilyeneket, foglalkozik ilyenekkel, és mi az az "igazság", amit el akarnak előlünk hallgatni?

2024. febr. 24. 16:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%
Számomra a mátrix egy matematikai fogalom, jellemzően a lineáris algebrában kerül elő. Az illuminati pedig pontosan az, amit már leírt az egyes is. Soha nem értettem, és valószínűleg nem is fogom, hogy egyesek miért áldozzák fel a szabadidejüket ilyen ostobaságok tanulmányozására. Mondanám, hogy szórakoztató, de valójában egyáltalán nem az. Ha pedig valaki el is hiszi ezeket, akkor én kérek elnézést. Abban az esetben vitatkozni.
2024. febr. 25. 23:07
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Kár*
2024. febr. 25. 23:07
 13/18 Grimfox ***** válasza:
65%
Az összeesküvés-elméletek, mátrixelmélet kutatása szórakoztató lenne, ha nem félelmen, időnként paranoián alapulna. Az, hogy ezt a félelmet terjesztik is, illetve próbálják, az csak hab a tortán. Amíg szórakozás, vélt, vagy valós ismeretek szerzése a cél, szerintem nem gond. Mások ilyen fandom dolgokba ölik ugyanezt a lelkesedést. De így, hogy valóban félnek attól, amit kutatnak, már egészségtelen.
2024. febr. 25. 23:57
 14/18 anonim ***** válasza:
#13 És sajnos még csak azt sem tudják, hogy egyáltalán mit kutatnak. Mátrixelmélet? A Mátrix című film valójában nem más, mint Platón barlangelméletének a filmes verziója. Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha mondjuk Nieztsche egyik műve ihlette volna meg a rendezőt. És vannak ám ennél bonyolultabb és érdekesebb dolgok is a filozófiában. Ellenben az ugye egy tudományág, szemben a megalapozatlan konteókkal. Abban viszont igazad van, hogy az emberek irányítására valóban a félelem az egyik leghatékonyabb eszköz.
2024. febr. 26. 00:26
 15/18 Grimfox ***** válasza:
65%
Nem csak a barlangelmélet, hanem a hinduk, és buddhisták "a világ illúzió" filozófiája is érezhető a mátrixban. A főszereplő mátrixon belüli képességei pedig a buddha lét után lett mintázva. Mindezt disztópikus sci-fi-be ágyazva. A barlangelmélet, és az indiai filozófia is alapvetően építő jellegű, de a mátrix épp az ellenkezőjéről szól. Aki felébred, és kijut, az sem szabadul meg igazán, a világa ugyan szabad, de szenvedéssel teli lesz.
2024. febr. 26. 10:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Dehát aki benne marad a matrixban, annak is ugyanúgy szenvedéssel teli az élete

Attól függetlenül hogy az irányított

Sőt pont azért szenvedéssel teli

A megoldás nem is a matrix hanem egy számítógépes játék, amiben egy nálunk sokkal fejlettebb faj játszadozik velünk

Elég beteg és közben nagyon fejlett technológia

2024. febr. 26. 12:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért fontos megjegyezni, hogy van az összeesküvés elmélet és van az összeesküvés. :D - ez utóbbi az amiből téged kihagytak
2024. márc. 16. 00:47
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
Elég paranoid gondolat, utolsó, illetve úgy vélem nem szabad, és nem is érdemes a filozófiát keverni a vallással.
2024. márc. 16. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!