Mit gondoltok annó Doreen Virtue az ezotéria "nagyasszonya" kereszténységhez való megtèrèsèről?
Nem utolsó vagyok, hanem első.
És 2000 távlatából sokféle módon lehet keresztény az ember, de sosem zárja ki az ezotériát. Simán lehet, hogy egyszerűen megerősítést talált az addigi nézeteire egy a kereszténység sajátos értelmezésében. Rengeteg ilyen van, nagyon sok kereszténynek vannak olyan nézetei saját hitével kapcsolatban, ami egyébként ellentétes a "hivatalos" állásponttal.
"Nem utolsó vagyok, hanem első."
Igazad van bocsánatot kérek, korán van mèg:)
Itt azért nagy fordulat van Doreen Virtue munkásságában. Konkrétan egyik pillanatról a másikra kezdte azt hirdetni, hogy a könyveiben eddig leírtak a gonosztól származnak. Jézust és az angyalokat sem lehet hívni, közvetlenül kommunikálni sem lehet velük. Mindenki démonokkal találkozik ilyenkor. A new age rossz út. Stb. A saját könyvei, kártyái kiadása, forgalmazása ellen van.
#5: a megtérése óta legalább három könyvet írt, szóval az új brand működik.
Hogy mennyire őszinte a megtérése, nem lehet tudni. Simán lehet, hogy tényleg elhiszi most a kereszténységet, de ahogy megnyilvánul, hogy most elítéli a saját műveit, azzal ijesztgeti az embereket, hogy a pokolra kerülnek, ha elhiszik azt a marhaságot, ami valamikor őt híressé tette, az valahogy azt mutatja, hogy cseberből vederbe került. Mert azt hit nélkül is lehetett tudni, hogy marhaság volt, amiben hitt, de most is a vak hit vezeti.
Létezik pálfordulás és a jó embereket is át tudják téríteni a rossz oldalra.
Az hogy a kereszténység leple alatt, még semmit nem jelent.
Nekem is az a véleményem, hogy azimplán el is tűnhetett volna. De azt választotta, hogy a megtérését is pénzzé teszi. De ettől fúggetlenül én látom a változást. De azt is látom, hogy még második fordulatra is számíthatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!