Ez a Sátánizmus melyik fajtája?
Figyelt kérdés
Sátánista vagyok és abban hiszek, hogy az Univerzum az alvilág és mi mind elkárhozott lelkek vagyunk a Pokolban. Van olyan fajtája a Sátánizmusnak amelyik ebben hisz? (Kérlek, csak normális kommenteket írjatok!!!)2023. szept. 1. 18:16
1/9 anonim válasza:
Van. A tiéd.
Szokj le arról, hogy a vallás témában a saját elméden kívül keresgélj.
2/9 anonim válasza:
Ilyen sátánista irányzat (szerintem) nincs — vagy csak én nem tudok róla—; az viszont bizonyos, hogy a gondolatmeneted nagyon sok pontban egyezik a középkori gnosztikusokéval.
3/9 anonim válasza:
insatanism.wordpress.com
ott le vannak írva a sátánista irányzatok röviden.
4/9 A kérdező kommentje:
"az viszont bizonyos, hogy a gondolatmeneted nagyon sok pontban egyezik a középkori gnosztikusokéval." Azok kik voltak? Ma is van ilyen vallás és pont ebben hisznek?
2023. szept. 2. 13:49
5/9 anonim válasza:
Régiek, középkoriak:
Demonolatry ( Őrdögimádat)
Anti-kozmikus sátánizmus.
Luciferiánusok.
Keresztény alapú duoteizmus és politeista sátánizmus.
A végső ítélet eljárási egyháza.
Átmenet, (nem középkori, de nem is új)
Teista vagy ezoterikus vagy spirituális sátánizmus: a templom szettje.
Újabbak:
Sátáni vörösek (A Cthulhu kultusz).
Reaktív sátánizmus.
Racionalista Sátánizmus (Lavey féle).
Transzcendens sátánizmus.
látom nem nézted a weboldalt.
6/9 anonim válasza:
mivel alig tudnak az emberek ilyesmiket....
7/9 anonim válasza:
A gnoszticizmus vallási-filozófiai irányzatok összefoglaló neve, amely alatt elsősorban a kereszténység ezoterikus alkalmazásait értjük. A gnoszticizmust nem alapították, mindig is tanítások laza rendszere volt, nem intézményesült.
8/9 anonim válasza:
szerintem csak most találtad ki ezt a szót...
9/9 anonim válasza:
ja, bocs, létezik a wiki szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!