Milyen mágia van,amit használva gazdag lehetek?
4 Gazdag a büdös életben nem leszel szimplán csak a tanulástól. Talán ha párosul mellé zsenialitás esetleg tehetség és gazdaságilag jövedelmező irányba fojtatod a tanulmányaidat, vagy ha van protekciód.
Simán a tanulás(szorgalom) max egy jóléti életmódot lesz képes az egyénnek összehozni, és azt is csak akkor ha szintén gazdaságilag jövedelmező irányba művelődik az illető.
Értsd. ha tanárnak tanulsz akkor a jóléti életmód se lesz meg.
12, nyilván
De ha a tanulás azzal a motivációval párosul, hogy gazdag akarsz lenni, akkor nyilván olyan területen képzed magad ami jövedelmező lehet.
Egy programozó aki lazán keres havi 6-800at, de ha tényleg odateszi magát akkor 1 millát is hazavisz havonta... Jóléti vagy gazdag, nem tudom hol a határ, de szerintem nem milliárdokban kéne mérni a gazdagságot.
És amúgyymint írtad, kapcsolati tőkének sem utolsó a felsőoktatás.
Mindenesetre az eddig elhangzottak közül a tanulás a legpraktikusabb és valószerűbb tanács.
Mert hát ücsöröghetsz egy gyertya mellett és gondolhatsz arra, hogy gazdag akarsz lenni.... de lássuk be, önmagában az álmodozás még soha senkinek nem segített. Ha nem hiszed, nézd meg a lottózókat:D
14, noigen, az ilyen jellegű kérdések mellé nem árt először tisztázni azt, hogy ki mit ért gazdagság alatt.
Pár év alat összespórolni egy lakásra valót. Az mennyi? 40-60 milla kb? (ugye a "modern lakás" definíciója sem ártana:D)
De ha megvan a célösszeg, akkor egyszerűen keresetre és profitra le lehet bontani azt, hgoy ki számít gadagnak szerinted.
Ha valaki havi 1 millát keres nettóban, akkor simán képes évente 8-9 milliót félretenni, amiből 5 év alatt már kijön egy lakás. Ugyanakkor az életszínvonala nem lesz magasabb mint egy olyannak, aki 5-600 körül keres, hiszen a fizetése nagyrészét félreteszi.
Gazdag ember is a LIDLben vásárol...?:D Igen is meg nem is ugye.
És a másik véglet? Aki nem spórolja össze a pénzét, a büdös életben nem vesz önerőből lakást, de olyan életszínvonalon él, ami a legtöbbeknek nem megengedhető. Az gazdag? Számokat tekintve nem gazdagabb az előzőnél, mégis sokan igazából erre vágynak, nem a nagy megtakarításra.
Mindenesetre felsőfokú végzettséggel nagyobb esélyed van ezekre, mint 8 általánossal.
Szerintem egy újépítésű lakás ha nem "egérlyuk" akkor inkább 70-100 millió(főleg Budapesten).
De most hogy írod lehet hogy én is túl alacsonyra tettem a mércét.
Nem tudom hogy ez valóban elég e ahhoz hogy valakit gazdagnak tituláljak, az biztos hogy a jólétnek már egy magas foka.
Lehet hogy inkább az erős anyagi biztonság irányába kéne gondolkodnom. Amikor már passzív jövedelmekből is jön a bevétel, vagy ha annyi érték van elfekvőbe hogy nem "üt szíven"(pénztárcán) ha évekig nem dolgozol.
Amúgy az egyértelmű hogy pl java fejlesztőnek betanulni könnyebb mint bejutni a Roxfortba. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!