Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ha a föld a test, a víz az...

Ha a föld a test, a víz az érzés, a levegő a gondolat, akkor mi a tűz?

Figyelt kérdés
Szerintem az "én vagyok", de nem vagyok benne biztos

2022. febr. 16. 16:06
1 2
 1/12 Grimfox ***** válasza:
84%
A tűz lenne a gondolat ebben a felosztásban, a levegő pedig az élet/éltető elem. A föld-víz-tűz-levegő az elemsorrend, finomságot, kötöttséget tekintve, és a gondolat az érzelem után következik. Lehet a felosztás olyan is, hogy a föld a test, a víz az éltető elem, a tűz az érzés(fellángol, és elhamvad, sosem tartós), és a gondolat a levegő(csapongó, és szabad). Ha a négy elem alapján akarsz felosztást csinálni, akkor az elemek, és tulajdonságok finomsági sorrendjét össze kell párosítani.
2022. febr. 16. 16:30
 2/12 anonim válasza:
82%
Tüz=lélek?
2022. febr. 16. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Úgy emlékszem, hogy a tűz az akarat minőségének felel meg.
2022. febr. 16. 16:50
 4/12 A kérdező kommentje:
@Grimfox Ahogy én soroltam az elemeket az aszerint van ahogy John Paternoster a Societas Rosicruciana in Anglia mágusa mondta el egy Youtube-on levő klipben. Egy fiatalembert vezetett végig a föld, víz, levegő és tűz stációin magyarázva a jelentésüket. Ő beszélt a tűzről is de a rossz hangminőség miatt nem volt érthető. A klipp már nem tekinthető meg sajnos a YouTube-on, pedig szívesen belinkeltem volna ide.
2022. febr. 16. 16:58
 5/12 Grimfox ***** válasza:
87%
Áh, a rózsakeresztes felosztást nem ismerem, de talán ha rákeresel az interneten, akkor találsz nyílt rózsakeresztes forrásokat legalább leírás szintjén. Nem sok nyilvános tanítása van a rózsakereszteseknek, de ez szerintem még talán megtalálható.
2022. febr. 16. 18:01
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
A tűz, a tett, a cselekedet, az életerő megidézője, ugyanakkor a szellemi mozgást, a géniuszt is a lángelme fogalma jellemzi.
2022. febr. 16. 19:18
 7/12 anonim ***** válasza:
21%
A tűz az, amibe ha belenyúlsz, akkor megéget.
2022. febr. 16. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A tűz a teremtő energiát jelképezi.Azt erőt, ami képes az átalakításra,a benne lévő potenciál pedig függ a használójától aki adja hozzá az akaraterőt.
2022. febr. 16. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
A VÁGY.
2022. febr. 17. 11:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

levegő - értelem, intellektus

tűz - akarat

víz - érzelmek

föld - Kitartás (?), állhatatosság (?)

Ez a Rózsakeresztes felosztása az elemeknek, de a föld minőség jelölőiben nem vagyok biztos. Egyes értelmezésekben a testet jelöli, vagy a többi három elem minőségét egyesíti magában.

2022. febr. 17. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!