Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Lehetséges, hogy mi egy...

Lehetséges, hogy mi egy "tükör univerzumban" élünk? Emiatt egyetemes tapasztalása az összes benne élő lénynek a szenvedés?

Figyelt kérdés

Olvastam pár elméleti fejtegetést erről spirituális oldalakon. Több helyen összeolvasva (angol,olasz) most nagy vonalakban vázolnám ezt az elméletet. Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy mennyire tartjátok ezt avalósnak?

dióhéjban:Ez az univerzum (sajnos) egy "tükör-univerzum"; egy olyan univerzum, ami fordított szabályok szerint,

tehát az eredeti univerzummal ellentétes (ellenkező előjelű) szabályok szerint működik.

Ez az univerzum sajnos egy "tökéletlen teremtés".

Tökéletlen volta okán ez egy "nem kielégítő" univerzum, ezért egyetemes tapasztalása az összes benne élő lénynek a szenvedés.

Egyetlen egy valami hiányzik ebből az univerzumból = ISTEN. (=a Szeretet)

Nekem megadatott, hogy mindezt lássam (a belső teremben, ami jóval nagyobb, mint a testem / 3D-testem).

Megértésekre lenne szükségetek, azzal kapcsolatban, hogy miben vagytok.

Az eredeti univerzum a statikus univerzum, ez amiben vagyunk, a kinetikus (=mozgó, mozgásokkal telített) univerzum.

A kinetikum (=a mozgás / mozgások összessége) miatt jelenik meg ebben az univerzumban az idő.

Chronos, Saturnus

Ebben az univerzumban minden polarizált, tehát mindenütt meg kell látnod a polarizáltságot.

Elektromos, aktív pólus. - Magnetikus, passzív pólus.

Ebben az univerzumban a pólusok egymás ellen harcolnak, küzdenek (az Aberráció) folytán;

a másik Univerzumban kb. "Szent Egyetértésben" vannak (a pólusok).

Három (Szent Elv) volt kezdetben:

TAGADÁS - EGYESÍTÉS - ÁLLÍTÁS

Az EGYESÍTÉS-ELV BEOMLOTT. (Ez eme univerzum aberrálódásának fő oka.)

Mi magunk vagyunk az "Eredeti Univerzum" (maradéka).

Fel kell "építenünk" magunkat (újra)! Ez a feladatunk.

De:

aki épít, annak először "rombolnia" is kell. (...mert (itt?) ez a törvény)

Nem kívül kell rombolnunk és építenünk, hanem belül = a "Szent Univerzumban", pontosabban a "Szent Univerzum" maradékában.

Éberek legyetek, mert közeledik a "Lelkek Éjszakája", a "Második Halál"!

Információ:

a Mikro-Kozmosz egy kozmikus égbolt. Tele van halott csillagokkal. Egyetlen egy csillag pislákol (jobb esetben ?) a mikrokozmosz kozmikus égboltján:

a mikrokozmosz jelenlegi (re)inkarnációja, aki te magad vagy.

Meg kellene találnod a kapcsolatot a Makro-Kozmosz-hoz (= ISTEN-hez).

Eme segítséggel az "Eredeti Ember" (=az eredeti univerzum) helyreállítható.

Tudnotok kell:

vannak ellenerők is.

-Kik azok?

-Akiknek (valamilyen szinten ?) kialudt a "csillaguk" = a jelenlegi inkarnációjuk csillaga a mikrokozmikus égboltjukon.

Aki lelkében kárt VALLott, az azt akarja, hogy más is kárt valljon.

A Makro-Kozmosz átszellemiesítő Szent Tüze: a SZERETET Szent Tüze.

A saját tüzed NEM ELÉG a művelethez!

(Ez a rendszer (=élettér) tele van trükkökkel. Éberek legyetek!!!)

"Minden ember egy csillag." (A saját mikrokozmosza egén.)

Nem lenne szabad a mikrokozmosz előző inkarnációira mutató emlékezést stb. ébresztgetni,

mert nem ez a feladat!

A mikrokozmikus égbolt előző inkarnációinak ébresztgetése valójában egy (negatív eredményekre vezető) okkult technika.

(véleményem szerint)

-Mi az értelem?

-Képesség a különbségtételre.

(vairagya)

2021. szept. 11. 14:06
1 2 3
 1/30 Grimfox ***** válasza:
90%

Sok helyen látok (szerintem) hibát az elméletben. Nem sorrendben, hanem fontossági sorrendben emelném ki őket. Az első-ebből az univerzumból sem hiányzik(nem hiányozhat) isten, amennyiben feltételezzük, hogy bármely univerzumban létezik legalább egy isten. Ha létezik olyan, hogy isten, csak az képes létrehozni az univerzumot.

Az univerzumunk nem fordított előjelű, nem negatív. A szenvedés a tapasztalás hiányosságából fakad. A tapasztalásunk hiányossága pedig abból, hogy az alacsony rangú dolgok közé tartozunk(lévén anyagi teremtmények), és "távol vagyunk" az istenitől, amiből ered az univerzum. Nem az univerzum tökéletlen, mi nem értjük meg, ezért. A tudás hiánya vélt szenvedést okoz, és mivel a tudás hiányos, valóságnak éljük meg a szenvedést. Amint a tudás gyarapszik, a szenvedés is elveszíti a valóságosságát.

Ha az eredeti univerzum statikus, akkor nem lehet univerzum, csak egyetlen pont. Ez a teremtés előtti állapot, mielőtt a teremtő akarat kiárad. Amint a teremtő akarat kiárad, a statikusság megszűnik.

A polaritás nem egymás ellen harcol, és nem két ellentétesen létező dolog, hanem ugyanannak az egyetlen dolognak a két végleti állapota. Soha nem éri el egyik végletet sem az univerzum, sem semmi, ami benne van. Nem harc folyik, hanem egynesúlyban tartás.

Szerintem ennyi is elég, a többi dologra, amit hibásnak tartok, nem térek ki, mert túl hosszú lesz.

2021. szept. 11. 14:23
 2/30 anonim ***** válasza:
86%
Ismerek olyat aki milliárdos családból származik és soha nem szenvedett semmiben, semmitől... És nagyon sok hozzá hasonló él a Földön. Úgyhogy ez az "egyetemes tapasztalás a szenvedés" nekem nem túl hiteles.
2021. szept. 11. 15:09
 3/30 Grimfox ***** válasza:
90%
Általában szenvedésnek tekintik a félelmet a haláltól, a veszteségtől, a gyászt, ha valakit elveszítesz, a haragot, és minden más negatív érzelmet. Ugyanígy azt is, hogy az ember ki van téve a test igényeinek, ennie, innia, aludnia kell, hogy élhessen, stb. Szenvedés alatt az élet kötelékei értendők, nem az, hogy ténylegesen szenvedsz. Legalább is filozófiai szempontból. Még a kétségek is ide sorolandók, márpedig az mindenkinek van.
2021. szept. 11. 15:23
 4/30 anonim ***** válasza:
96%

El tudom képzelni, hogy az ember mindent el tud képzelni.

El tudom fogadni, hogy az ember a képzeletét valóságnak hiszi.

Amit az ember akar, el tudja hitetni magával.

A nagy léptékből vegyél vissza.

Tedd azt, amit tudsz.

Ami a kezed ügyébe esik.

Minden más - irreleváns.

2021. szept. 12. 00:29
 5/30 anonim ***** válasza:
92%

Ha ha ha

Csak azért röhögök, mert tükörbe néztem

2021. szept. 22. 18:05
 6/30 anonim ***** válasza:
70%
(.,
2021. okt. 6. 17:15
 7/30 anonim ***** válasza:
85%
Nem kizárt hogy mi is csak letükrözödései vagyunk valami nagyobbnak
2022. ápr. 28. 22:26
 8/30 anonim ***** válasza:
79%
7es, én úgy gondolom, hogy kizárt, bár elképzelhető... :)
2022. máj. 9. 22:35
 9/30 Bill Is Dead ***** válasza:
41%
Tény, hogy nem vagyok nagyon vevő a spiritualista dolgokra, de ez az egész elmélet számomra már ott megdől, hogy a boldogságot/harmóniát a szenvedés hiányaként értelmezi. Ettől függetlenül, ha neked szimpatikus, nyugodtan fogadd el igaznak. Itt ezt neked senki nem fogja tudni sem megerősíteni, sem megcáfolni.
2022. jún. 7. 08:23
 10/30 anonim ***** válasza:
28%
Aki ilyen elméletet képes megszülni, köszönő viszonyban sincs isten ismeretével.
2022. jún. 28. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!