Lehetséges a démon idézés?
Ha lehetséges,akkor miként kell tenni,és mik a következményei? Van olyan is amikor a Démontól lehet kérni valamit?
Eléggé hülyén hangzik de érdekel a válasz,trollok pls dont hurt me
Kell hogy legyen. Ezeket régen még istenekként is tisztelték. Van ahol ma is. A gond ott kezdődik, hogy hogyan találod meg, honnan fogod megtudni a megfelelő rítust a kapcsolatteremtéshez, és honnan fogod tudni, mit kíván cserébe a segítségért? Gondolom nem látod/hallod még a sima, kisebb szellemeket sem, nemhogy az olyan "nagyokat", amik képesek ilyesmire.
Ha olyan szellemről van szó, akit istenként tisztelnek jelenleg, még van esély ezek nélkül is, de ha csak önállóan próbálsz keresni valamit, és megidézni, az nem sok reménnyel kecsegtet. Általánosan elmondható, hogy könnyebb saját erődből elérni azt, amit akarsz, mint hogy idézés, és áldozat útján kérni egy külső erőtől.
Én csak annyit vallok hogy van Isten,van Sátán,van jó van rossz,ennyi. Isten és Sátán ezeket szimbolizálják. És mivel még nem láttam Démont,valami erőként képzelem el,érted. Mintha a karma lenne,csak ez nem tesz jókat.
És igazából annyi hogy segíteni szeretnék egy nagyon de nagyon jó barátomnak mert aggódok miatta,és mivel az imádkozás és ez között nincs sok különbség,de ezt valamiért hatásosabbnak gondolom.
Hát...ha segíteni akarsz, bármilyen formában, akkor a démonok nagyon nem a megfelelő "eszközök".
Tételezzük fel a középkori démonológia alapján, hogy hozzád viszonylag hűséges a démon, akivel lepaktálsz. Akinek segítséget akarsz küldeni a démonnal, ahhoz viszont nem hűséges, mert tőle nem kapott semmit, nem része a szertartásnak. Megkapod amit akarsz, de egyúttal egy démont szabadítasz a barátodra. A démon pedig, miután elvégezte, amit neked ígért, szabadon árthat a barátodnak, mert a kívánságod teljesítése közben közel férkőzött a barátodhoz. Ha közel tud férkőzni, onnantól azt tesz, amit akar. Persze nem így működik, ez a közhiedelem alapján elképzelhető eredmény.
Egy valódi, tényleges démon persze nagyobb eséllyel ártana neked, és nem csinálna semmit, amire kéred. Ha még utat is nyitsz neki a barátodhoz, akkor ártana neked ÉS a barátodnak is. Miért elégedne meg veled, és azzal, amit tőled megszerezhet, ha könnyen hozzáférhet még egy emberhez, amiben még segítséget is kap tőled.
Oh,értem. És ha esetleg szellemet idéznék? Nem kisértetre gondolok,csak nem tudom máshogy hívni őket,maximum "kedves démonnak" de az hülyén hangzik :D
Szóval egy olyan lényt,aminek felajánlhatok valamit,cserébe segít a barátomon? És ezt ha meglehet csinálni,hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!