Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szerelmi kötés hogyan?

Szerelmi kötés hogyan?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy sok már itt az ilyen kérdés,nem is az érdekel hogy milyen eszközök kellenek hozzá. Sokkal inkább hogy mi azaz erő ami által működik?

Esetleg valamely entitás segítsége kell hozzá?

Megrendeltem és letöltöttem néhány varázskönyvet hogy el tudjam kezdeni a kutatást.

Minden érdekel erről,segítsetek kérlek!

2021. máj. 24. 14:01
1 2 3 4 5 6
 41/60 SZücsöm ***** válasza:

Mi az hogy nem mentegeted magad még mindig azt csinálod. :D

Megpróbálod filozófiai úton védeni a hátsód tök feleslegesen mert menthetetlen a dolog.

A 38 as hsz e-dből csak az derült ki hogy valószínűleg szociopata vagy. Igen változhat az emberi erkölcs az idő társadalom függvényében.

De az emberbe alapból bele van kódolva egy bizonyos erkölcs/"hang" és mivel ezotéria témában irkálsz és hiszel a mágiában szerintem tök nyugodtan nevezhetjük ezt a "hangot" léleknek/lelkiismeretnek. Na már most ez a hang bizonyos dolgok előtt valamilyen okból kifolyólag meg szokott szólalni hogy "ezt még se kéne megtenni". Ha ezt nem vagy képes megérteni akkor valószínűleg te abba a csoportba tartozol akikben ez a hang nem igazán működik ezeket az embereket szokták szociopatának hívni.

Nem azért tűnsz annak mert rossz dolgot akarsz tenni valakivel hanem mert a hsz-eidből az jön le hogy nem is értelmezed vagy nem akarod értelmezni a rossz mibenlétét/fogalmát.

Rossznak meg azért rossz mert a tettednek az elszenvedője (ha létezne a dolog és sikerülne) mint ahogy a megfogalmazásban is benne van szenvedni fog a következményektől.Jobban is kifejthetném de szerintem ebben benne van minden hogy hogy kell érteni a rosszat ebben az esetben.

Tehát megválaszthatod te hogy mit tartasz erkölcsösnek, egy pontig még lehet szubjektív is a téma de van az a pont (amit már átléptél) ahol kb annyira nevetségessé válik a felvetésed mintha arról kezdenél el beszélni hogy hagy választhasd már meg te magad hogy mi számít kéknek és mi zöldnek. stb.

40 es hsz edben a hegyi beszéded és a hasonlatod is már megint (még mindig) blődség.

Ha valaki eltöri a gerinced,megvakít,savat önt a nemi szervedre (megtörtént eset) stb. akkor szerintem elég konkrétan tönkreteszi az életedet. Ez nem is ér meg több magyarázni valót.

A példád/hasonlatod meg azért hibás mert itt te vagy a munkahely. De a munkavállaló téged ott akar hagyni. Az hogy miért: rossz fizetést/munkakörülményeket biztosítasz vagy csak szimplán máshol sokkal jobbat talált stb. lényegtelen. A szerződésetek nem tart örökké mind 2 félnek egyenlő joga van a másiktól való megválásra.

Itt a probléma azzal van hogy te egy olyan munkahely vagy aki nem engedi meg a munkavállalónak hogy az "Isten" és állam adta jogaival éljen. Mert valamilyen módon lehetetlenné teszed hogy szabad döntést hozzon. Pl titokban besározod a nevét hogy azt higgyék hogy pedofil erőszaktevő hogy véletlenül se találjon máshol munkát.

Ebben a felállásban nem a munkavállalóért tesznek meg mindent hanem pont hogy a munkáltató a saját érdekében tesz meg mindent. Maradjon a rabszolga munkás rabszolga bérért mert más ennyi pénzért nem jönne.

De igazából még az se számít ha eddig a munkáltató kinyalta a munkavállaló fenekét. A lényeg itt a szabad akaraton és annak az ellehetetlenítésén van.

2021. máj. 27. 19:51
 42/60 A kérdező kommentje:

#41 Mégegyszer:

Tisztában vagyok azzal,hogy más szabad akaratát akarok megváltoztatni a saját akaratom szerint. Ezért minden rosszallást és felelősséget vállalok. Így döntöttem. Az én elveim ezt megengedik. Nekem ez belefér.Tudatában vagyok annak hogy a többség meglátása szembenáll az enyémmel és a legkevésbé sem foglalkoztat. Minek akarnék mentegetőzni? Próbáltam leírni röviden és vitára kínálni a helyzetre való nézetem,hogy lapozzhassunk végre. Meglegyen a szokásos mocskolódás,majd a hasonló véleményen állókkal meglátásaink egyeztethessük.

Szerencsémre időközben találtam olyan fórumot ahol nem az a téma hogy az ilyesmi mennyire csúnya dolog.

Nem az bánt aki megvakít,savat önt a szemedre és egyéb,hanem a benned kialakult reakció ami bánt,még ebben a végletes esetben is. Nem várom el hogy megértsd ezt és sehogy sem jön ide.

Ami szintén nem jön ide,de reagálok rá unalmamban,hogy a lelkiismeret nem egy olyan dolog ami megterem az emberben,hanem olyan amit szocializálódása során a közege kialakít az emberben. Ha feltépi ezeket a kódolásokat,akarata szerint módosíthatja önmagát.

Elhiszem hogy ez kevés számodra de mivel igazán szeretnék már lapozni,nem akarom bővebben kifejteni.

2021. máj. 27. 20:38
 43/60 SZücsöm ***** válasza:

Megint igazítanék egy kicsit. Ez nem mocskolódás. Ha valakire rászólnak

hogy büdös a szája mert tényleg az az nem mocskolódás csak tény közlés.

Ha valakit az öltözködése,kinézete,frizurája stb. miatt elküldenek melegebb éghajlatra esetleg a felmenőit emlegetik nem túl előnyös kontextusba vagy igaztalant állítanak az illetőről na az már mocskolódás.

Itt ilyen nem történt.

Persze és az se bánt aki elvágja a torkod csak a fizika/biológia törvényei miatt szétroncsolódik a bőröd,húsod stb. és elvérzel. Sőt az ártó szándék se volt meg a kés "forgatójában" csak annyira volt tudatos (rosszindulatú) a tett mint az ahogy egy kenyérpirító végzi a dolgát. :D

És bármennyire is megpróbálod robotnak leírni az emberi elmét/lelket nem úgy működik ahogy te állítod csak féligazságokat pufogtatsz max. Persze hogy kell szocializálódni egy élőlény szocializálódik.Egyesek többé mások kevésbé.Aki pedig erre semennyire nem képes az a szociopata,pszichopata.

De vajon miért van rá "szükségünk"? Ha nem hinnél az ezóba akkor még elfogadnám tőled azt a választ is hogy csak evolúciós fejlődés alakította így az embert. De mivel hiszel ezért befurakodik a képletbe a lélek.

A pszichopata az mindig is úgy születik, a szociopata olyanná válik hogy nincs vagy alig van lelki ismerete. De oly mindegy hogy valakiből "kinevelik" a dolgot vagy alapból hiányosan jön világra.

1 biztos akár csak 1 evolúciós vívmány akár többről van szó (lélek) legtöbb esetben benne van az alap Human package-be a lelkiismeret valamilyen minőségben.

Nem tartom kevésnek csak hibásnak a gondolat menetedet eddig kb mindenről.

2021. máj. 27. 22:35
 44/60 A kérdező kommentje:

#43 Talán túloztam a mocskolódással,lényege nincs.

Az elme akaratunk alá vonható,és értékrendünk testre szabható.Tapasztalatból írom.

Lehet igazság abban,hogy néhány érzelem csak nyomokban alakult ki bennem de meggyőződésem hogy van lelkiismeretem. Azonban ez a lelkiismeret mást tekint értéknek mint amit te általánosnak veszel.

Bizonyára hibát vélsz felfedezni-aki keres az talál-de nem célom meggyőzni téged semmiről. Azthiszem oda-vissza kifejtettem már.

Reagálj amennyiben szórakoztat,azonban feleslegesnek érzem hogy partner legyek ebben a vitában, és ismételgessük magunk igazát.

2021. máj. 27. 23:33
 45/60 anonim ***** válasza:
0%
Én feladom, te már orvosi szint vagy kérdező, és örülök hogy nem én vagyok a szegény lány akit megnyomorítani készülsz.
2021. máj. 28. 05:23
 46/60 SZücsöm ***** válasza:

Igazából nem nagyon vita ez már mert mostanra csak annyiban különbözik a mondanivalónk hogy amire én azt mondom hogy sz*r, te azt kaksi-nak hívod.

Lényegtelen hogy mennyire finoman fogalmazzuk meg a dolgot attól még nem lesz pozitív értékváltozása.

2021. máj. 28. 09:40
 47/60 anonim ***** válasza:
0%
Sajnálom de ilyen nem lehetséges. Te viszont beleőrülhetsz.
2021. máj. 29. 19:28
 48/60 A kérdező kommentje:

#47 Erről a vélemények nagyon megoszlanak.

Ha 1% esélye van a dolognak,akkor padlógázzal kutatom.

2021. máj. 29. 21:19
 49/60 anonim ***** válasza:
0%
A beleőrülést szó szerint értettem. Vannak akik sátánt vagy démonokat akartak idézni, nyílván nem sikerült, de cserébe az elmegyógyintézetben kötöttek ki. Két hittantárom, és a lelkészeim is ezt állították. Nem jó dolog ilyenekkel játszani.
2021. máj. 29. 22:27
 50/60 A kérdező kommentje:
#49 Mibe őrültek bele lényegében?
2021. máj. 29. 22:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!