Ajánlanátok könyvet mágiáról?
Egy ember kezében minden veszélyes lehet, ha bután használja. Vannak dolgok, amik okosan használva is veszélyesek, és ártalmasak. De legyen, írok olyat, amivel nem ártasz senkinek, és szigorúan véve mágiának számít. Bár én nem azt írtam, hogy veszélytelen, hanem azt, hogy nem érdemes piszkálni. A liturgiát ki is hagyhatjuk, a vallási szertartások attól függően veszélyesek, melyik valláshoz tartoznak.
Szakrális geometria, numerológia, geomantia, misogi/harae/rituális megtisztulás, halotti szertartások/halottbúcsúztatás.
Ezek mindegyike mágikus tevékenység. Mivel nem hagytad meg engedményként, hogy hozzáértő, vagy legalább tanult személy végzi az adott mágikus tevékenységet, így sokat ki kellett hagyjak. Ha valaki nem amatőrként végzi, hanem legalább alapvető szinten felkészül, akkor a koncentrációs, és relaxációs meditációnak sincs semmilyen veszélye, sem a qigongnak, vagy pranayama-nak.
Más módszerek veszélytelenek, mindaddig, amíg a személy, aki használja őket veszélytelen. Olyanok mint a konyhakés. Lehet vele ételt készíteni, és sérülést okozni. A felhasználó szándékától függően.
A nekromancia(szellemidézés) és démonológia viszont mindenképpen ártalmas, következésképpen mindenképpen veszélyes. Több más "balkezes" módszerhez hasonlóan ezekre gondoltam, amikor azt mondtam, nem érdemes piszkálni. Szívesebben öltem volna bele időt a válaszadásba, ha nem kötekedés, vagy kihívás lett volna a kérés célja :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!