Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ez milyen képesség lehet?

Ez milyen képesség lehet?

Figyelt kérdés

mióta elkezdtem meditálni és jobban megismerni az elmém, illetve uralkodni felette, azt vettem észre pár hete hogy:

általában fél óráig szoktam csuklani és semmitől sem múlik el sose.

aztán elkezdtem ráfókuszálni valamelyik nap arra, hogy csuklok, belevittem minden energiám és arra gondoltam, ismételgettem, hogy “nem csuklok,nem csuklok...”

egyből abbamaradt, éreztem az energiát a torkomban.

azóta amikor előjött a csuklás, mindig abba tudtam hagyni így azonnal.

lehet, hogy van másféle képességem is? hogyan deríthetném ki? nektek van valamilyen?

2021. jan. 28. 11:51
 1/4 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem okkult képesség, hanem erős önszuggesztió. Elég erős ahhoz, hogy tagadó mondatként is kifejtse a hatását. Ha a meditáció mellett önhipnózist is tanulsz, akkor még erősebbé válik az önszuggesztió, és ennél komolyabb előnyöket is tudsz belőle kovácsolni. Mivel az önszuggesztió az akaraterő kifejtésének egyik módja, és segít megtanulni irányítani az akaraterőt, a tényleges okkult képességek elérésében, és fejlesztésében is segít.

Ha érdekel az önszuggesztió, és önhipnózis(ami tulajdonképpen a meditáció egy formája) tanulmányozása, akkor Günter Krapf-Az autogén tréning gyakorlata című könyvből egyszerűen meg tudod tanulni. Az alapgyakorlatok megismerése után már csak a kreativitásodtól függ, mire jutsz.

Itt letölthető PDF-ben.

[link]

2021. jan. 28. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:
62%
Ehhez nem kell meditálni. Már általánosban is mondja pár tanár, hogy csak mondogasd, hogy valami nem igaz, és akkor elmúlik (nem csuklok, nem fázok stb.)
2021. jan. 28. 12:37
 3/4 Grimfox ***** válasza:
A meditáció erősíti az akaratot, és segít irányítani is azt. Ezért hatékonyabb az önszuggesztió azok számára, akik meditálnak. Általában a pozitív kijelentő mondatok működnek jobban, például "abbamarad a csuklás" vagy "melegem van", de vannak esetek, amikor valaminek az elutasítása hatékonyabb. Ez személyfüggő is. Van akinek a személyiségéből adódóan az elutasítás hatékonyabb, mint a kijelentő módú szuggesztió. Ez érdekes téma, mert a spiritualitás, és a hétköznapi, megmagyarázható dolgok a pszichológia ezen területein összemosódnak.
2021. jan. 28. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ha beütöm a lábujjam, vagy kezem ilyesmi, és arra gondolok hogy semmi nem történt, akkor elmúlik sokkal hamarabb. Volt hogy szinte azonnal megszűnt.

Ehhez még gyakorolnom sem kellett...

2021. márc. 1. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!