Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit gondoltok Anneliese...

Mit gondoltok Anneliese Michel (1952-1976), ördögűzte lány esetéről?

Figyelt kérdés

Német származású,katolikus hitvallású,fiatal lány volt,aki állítólag démonokkal volt megszállva és ami végül ördögűzéssel végződött .Két film is az ő története alapján készült el:(Ördögűzés Emily Rose üdvéért,Gyászmise).

Úgy kezdődött az egész,hogy imádkozás közben hallucinált,hangokat hallott,depressziótól és öngyilkosságot kísérelt meg.Bizarr lett a viselkedése,pókokat evett a falról,szenet evett,megvált a ruháitól és felnyalta a saját vizeletét.

Wikipédiából vettem a szöveget,tehát a személy valós volt.

[link]

Van egy eredeti hangfelvétel is,amit az ördögűzés alkalmával rögzítettek:(nam kamu)

http://www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk&feature=related

Ilyenek után,miért nem hiszi el sok ember,hogy démonok vannak?

2010. aug. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:

szerintem ha nem csak hangfelvétel hanem videó felvétel is készült volna erröl a Anneliese Michel-s dologról akkor biztos bakiztak volna valamit amiböl kiderül hogy kamu az egész!

mint Magyarországon a Ferikés dolog!

ha csak hangfelvétel lett volna Ferikéröl és nem mond olyanokat hogy exszöszájzbúúk szerintem még sokan el is hinnék hogy tényleg az ördög szálta meg ezt a Feri gyereket!

2010. aug. 13. 14:44
 22/79 anonim ***** válasza:
68%

"Próbálj meg beszélni így 90 percen keresztül..."

nem beszél ő se 90 percen keresztül - van ott egy másik személy is,aki beszél közben, ráadásul ha jól hallom meg is van vágva...szóval...

de persze nem mondom 100%-ra hogy kamu,csak hát nem is szabad mindent elhinni...de persze vannak fura dolgok,az kétségtelen

2010. aug. 13. 14:44
 23/79 A kérdező kommentje:

Még egy drogos se kezd pókokat enni,szenet és legyet,nem kezd el meztelenül járkálni ( a Bibliában az egyik démonszállta férfi is meztelenül bolyongott).Szerintem egy drogos nem bújik be egy asztal alá 2 napra és nem éhezteti magát halálra.Mégha valaki drogos is,nem produkál ilyen tüneteket.Legalábbis én még nem hallottam ilyenről.

Igen,persze,hogy nem csak ő beszél.Hanem egy pap is,aki éppen űz.A beszélgetésről annyit tudok,hogy mikor megkérdezték a lánytól a szertartás során,hogy mely démonok által van megszállva,többek között megemlítette Júdást,Nerot,Hitlert és még néhány gonosz lelket,akik nem hozták nyilvánosság elé kilétüket.

Videót nem készítettek,nem hiszem,hogy akkoriban nagyon használtak volna kamerát.Ha készítettek volna is,akkor is réfognák,hogy kamu,csak mert nem lenne jó a kamera minősége.Viszont készítettek képeket,amelyeken tényleg ő látható az akkori állapotában.

2010. aug. 13. 15:28
 24/79 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem ezek a képek simán elkészíthetőek sminkkel

2010. aug. 13. 15:51
 25/79 anonim ***** válasza:

[link]

ezt is olvassátok el,magyarul levan írva a történet meg minden:)

2010. aug. 13. 15:53
 26/79 anonim ***** válasza:

te nem vagy tisztába egyes drogok hatásaival!

az világ pont hogy a 60-as években élte nagy drogos korszakát a hippi korban!

2010. aug. 13. 16:12
 27/79 anonim ***** válasza:

ezt nem egy démon hanem a hírnévre való vágyakozás figyelemfelhívás szálta meg!

a 15:53-as linket elolvasva még jobban hiszem hogy kamu!

2010. aug. 13. 16:22
 28/79 anonim ***** válasza:
82%

amint megláttam ezt a kérdést egyből kifordult a gyomrom..

sajnos többet tudok erről az egészről mint amit szerettem volna.. de most ezt hagyjuk.

ha valaki skrizoféniában szenved az nem tudja hogy beteg teljesen normálisnak érzi magát.. de Anneliese tudta hogy van valami baja.. VÉGIG és ha jobban meghallgatjátok azt a felvételt lehet hallani hogy egyszerre néha két hangon ordibál..és rengeteg gyógyszert kapott igaz abban az időben nem voltak annyira hatásosak mint most de valamilyen szinten enyhítenie kellett volna a "betegségét" de Anneliese csak egyre rosszabb lett ami azt is bizonyítja hogy nem lehetett beteg.

ÉS. a halála előtt megjelent neki Szűz Mária és elmondta neki hogy most fog meghalni és hogy az emberekért hal meg.. ezt elmondta akik ott voltak (szülők,papok) és pár óra után meghalt..és aki nem hiszi el az nézze meg a képeket szegényről.. hát nem így néz ki egy beteg ember..

2010. aug. 13. 16:55
 29/79 anonim ***** válasza:
100%

16:55-ös vagyok

és még annyit hogy elolvastam hogy itt a drogokról vitatkoztok.. Anneliese nagyon vallásos családból származott és ő is erősen hitt. szóval mért drogozott volna? az volt az álma hogy egy szép nagy városba költözik egy szép nagy házba mert neki ahol élt kicsinek érezte.. ő többet szeretett volna és akkor miért drogozott volna? és még annyit hogy nemhiszem hogy a drogoktól tépte le az összes keresztet a falról és rosszul lett amikor rájuk nézett..

2010. aug. 13. 17:01
 30/79 anonim ***** válasza:
66%

AZ ELÖZÖNEK ÜZENEM!

Anneliese Michel esete nem más, mint egy tévedésből (butaságból) elkövetett közvetett emberölés.

Anneliese beteg volt, nem pedig megszállott. Egyértelmű epilepsziás tünetei voltak, emellett skizofréniában szenvedett a pszichózis melléktüneteivel. Együtt a három esemény valami olyan személyiségváltozást alakított ki benne, ami előtt akkoriban teljesen értetlenül álltak az orvosok, akárcsak az egyház, és a szülők.

Az egyszerre két hangon való megszólalás anatómiailag lehetséges, léteznek ilyen emberek, a nyelvi szókincset pedig az iskolázottság (középiskola, egyetem) magyarázza.

Nekem inkább az lenne a kérdésem:

Miért van az, hogy csak a mélyen vallásos embereket szállja meg az ördög? Talán azért, mert ők maguk is elhiszik a megszállottság tényét. Anneliese és környezete azért hitte magáról, hogy a Sátán irányítja lelkét, mert az epilepsziás tünetek mögé ? vallásossága révén ? bebeszélte magának a sötét erők jelenlétét.

Az egyház ugyan elhatárolódott az esettől, de a két ördögűzést elvállaló pap bátran vállalta a feladatot. Pedig Anneliese Michel nem volt megszállott, csupán egy beteg lány, akinek segítségre lett volna szüksége. Nem démonok vitték el, hanem a mérhetetlen emberi butaság az, ami halálát okozta.

Bizonyítékként fogadták el, hogy a lány nem evett, és nem ivott, ennek következtében pedig folyamatosan romlott állapota (igazi ok:kiszáradás). Amennyiben mesterségesen táplálták volna, minden bizonnyal nem következett volna be halála.

A német Püspöki Konferencia közleményben nyilatkozott: Anneliese Michel nem volt megszállott.

Ekkoriban még nem voltak tisztában sem az epilepszia pontos működésével, sem egyéb más idegrendszeri betegségek viselkedésével.

2010. aug. 13. 17:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!