Sátánisták/Gothosok/Emósok nem éreznek bűntudatot, amikor Istentől kérnek ajándékot/karácsonyi szentséget?
Karácsony minden normális családban ugyanúgy telik el, mint egy keresztyén számára. Istenhez imádkozunk, kérjük segítségét, hogy legyen áldott karácsony. Ünnepi ételáldás. Karácsonyfa állítása istennek hálánk jeléül és az ajándék.
Amikor ajándékot kérünk Jézuskától - ami egy normális európai számára természetes - nem éreznek a sötét színekbe öltöző vallások bűntudatot? Hiszen ti/ők sötét színekbe öltöztetett, negatív vallásokban hisztek és ilyenkor az év egyetlen hiteles ünnepén mégis hozzá a teremtőhöz,Jézushoz imádkoztok, kértek tőle ajándékot, békés ünnepeket?
Ahogy a keresztények zöme, úgy más vallások, ateisták stb. sem úgy ünneplik a Karácsony, ahogy felvázoltad.
Nincs imádság, meg a szokásos vallásos dolgok, hanem megveszik a fát, ajándékot, sütnek-főznek, összejön a család, rokonság.
Nem kérünk ajándékot a Jézuskától, hanem ismerve a szeretteinket mi megvesszük magunk aminek úgy gondoljuk örülnének és belefér a költségvetésünkbe.
Az ünnepi ételt a mama főzi, az "áldott" karácsonyért pedig mi magunk vagyunk a felelősek hogy az valóban áldott legyen és ne haraggal teljen.
Maga a karácsonyfa állítása valójában nem eredeti keresztény hagyomány és nem vallásosak is állítanak.
Hogy egy kicsit filozofikusabb vonalat is érintsek. Honnan gondolod, hogy a sátánisták/gothok/emo emberek a bűnösök, rosszfiúk? Mert egy könyvben le van írva, hogy aki nem hisz a keresztény istenben az gonosz? Na igen, de akik pont a ti általatok sátánnak titulált valamiben hisznek, nekik pedig pont a keresztény isten hívői a gonoszak, bűnösek. Azaz minden csak nézőpont kérdése. Kiterjeszthető ez bármelyik másik vallásra is.
Elméletileg arról szólna a karácsony, hogy szeressük egymást, gondoskodjunk a másikról ha már az év többi napján nem. Nem teljesen mindegy ki milyen ruhát hord, miben hisz és mit csinál vagy éppen nem csinál? Pont ez lenne a lényeg, hogy elfogadjuk a másikat.
Azt vettem ki az írásodból, hogy neked a vallás pontosan arra jó, hogy lenézhess más vallásokat, szubkultúrákat, megvethesd őket és bűnöseknek tituláld a művelőit miközben magadról elhiteted, hogy Te a jóság forrása vagy csak mert a keresztény istenben hiszel és hozzá imádkozol.
Egyáltalán nem vagyok vallásos, de állítom ha létezik bármilyen isten akkor én közelebb vagyok hozzá mint bármely mélyen hívő ember. Nekem nem kötelességem lenézni a másikat csak azért mert a vallásom kultúrája és művelői elvárják azt. Pontosan úgy élhetem az életem ahogyan én szeretném, mások korlátozása nélkül.
Erről szólna egy vallás. Hiszek valamiben mert segít átvészelni a mindennapokat, ad egy kapaszkodót ha már minden kötél elszakadt, egy biztos közösséget aminek a tagja lehetek. Nem arról, hogy a másikat a világnézete miatt megvetem.
Goth vagyok, - és keresztény.
Óriási nagy fogalomzavar lehet a fejedben: a 3 fogalom közül, amit felsoroltál, a sátánista az egyetlen, ami egy vallás, - a másik kettő még mindig NEM az!
Igen, tisztában vagyok vele, ha a laikusok nagy része még mindig nem képes elvonatkoztatni a különböző zenei/művészeti szubkultúrák sötét öltözetétől, hajlamosak azonnal megbélyegezni őket mindenféle mondvacsinált külsőség miatt, és az első adandó alkalommal rásütni a “sátánimádó” jelzőt.
“Jézuska”... pfff... - Mivel gyakorló keresztény vagyok, nem is kezelem le Jézust (gothként!!!). Egy isteni személy nevét nem szabad leredukálni, és a gyerekeimnek is ezt akarom majd továbbadni. Nem vagyok 8 éves szinten, és eleve baromság és fatális önzőség, ha valaki azért imádkozik, hogy tárgyi ajándékokért, minden egyébért, haszontalan materiális dolgokért követelőzzön, aztán ha mást szán nekünk, mégsem, vagy később adja meg, akkor eltörik a mécses. Mindig is hálás voltam Istennek, hogy jó körülmények között nőhettem fel, a szüleim sok szép ajándékot vettek nekem minden egyes évben, amivel emlékezetessé és gazdaggá tették a gyermekkoromat, hogy egészségesnek születtem, hogy a későbbi egészségügyi/lelki gondjaim ha hosszú időnek is tűntek, idővel mindig megoldódtak... És ez még messze nem az utam vége.
De visszatérve a “gothságomra”. Igen, - nem egyszer léptem már be úgy templomba fekete öltözetben, a számomra megszokott extrém szemfestéssel az arcomon, hogy a kedves atya egész mise, illetve az áldozás alatt úgy nézett rám, mintha előtt mészároltam volna le egy padsornyi embert. A tájékozatlan, sztereotíp, külső alapján skatulyázó emberekkel ez megesik, akik mindezt úgy teszik, hogy az életben egy szót nem váltottak veled.
De nem, - nem érzek, és soha nem fogok bűntudatot érezni amiatt, hogy ilyen vagyok, hiszen PONT Isten alkotott ilyenné! Ő adott nekem ilyen személyiséget, stílust, érdeklődést. És ha én lennék a szubkultúrám egyetlen tagja, akkor sem öltöznék és gondolkodnék másképp. Mindig ilyen voltam, már akkor is az ilyen öltözködés tetszett, amikor még fogalmam sem volt ennek az egész világnak a létezéséről.
Önazonos vagyok. És nem érdekem másnak kiadnom magam azért, hogy több ember szimpatizáljon velem. Szeretem az embereket, barátságos vagyok az emberek nagy százalékával, világ életemben példamutató magatartásom volt, magas erkölcsi normák szerint élek, de nem ítélek el senkit, - de azokkal nem tudok mit kezdeni, akik kizárólag a megjelenésem alapján akarják önkényesen rámsütni, hogy milyen ember lehetek.
És aki elítéli azt, amire Ő valaha igent mondott, arról az illetékesnek kell majd elszámolnia a megfelelő időben.
Az emberek nagy része még mindig nem tud semmit a goth szubkultúráról... pedig csak olvasgatni kéne egy kicsit. 😅 Az emo pedig még mindig egy teljesen más tészta... a sátánizmus meg pláne.
Az emo-k szerintem max Oli Sykesban hisznek, nem a sátánban, mert nem tudom, miért sátánisták a fejedben, vagy akár a gothok...
Én ateista vagyok, nálunk a karácsony a "szeretet ünnepe", nem Jézusé, sose a Jézuska tojta az ajcsit, és nem érzem magam nagyobb képmutatónak, mikor eszem a gombócos káposztát, mint azok a keresztény hithű, mennybe jutó, igaz emberek, akik azt csinálják, amit leírsz, elmennek az összes misékre, aztán ugyanolyan féreg módon viselkednek, mint addig, csak észre se veszik magukat.
Ez több keresztény család ismerősöm, nem mindenki,- értelemszerűen. Ettől még nem is hiszem azt, hogy minden keresztény képmutató, meg rossz. Ellenben te simán általánosítasz ebben a kérdésedben, hogy akkor akinek vastagon ki van húzva a szeme, az a pokolra jut.
A sátánisták megint más tészta. Miért, honnan tudod, mit csinálnak karácsonykor?
"Karácsony minden normális családban ugyanúgy telik el, mint egy keresztyén számára."
Tényleg ezt hazudták neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!