A szabadkőművesek sátánisták is egyben?
Figyelt kérdés
2019. júl. 24. 17:45
3/17 anonim válasza:
Okkult dolgokkal is foglalkoznak, ami pedig az ördög asztala. Tehát határozottan igen!
4/17 anonim válasza:
Én már beszéltem szabadkőművessel. Ő Jehova Tanúi volt. Csak éppen nem árulta el.
5/17 ******?! válasza:
Ó! Annak ellenére, hogy a sátánizmus okkult nem feltétlenül kapcsolódik a szabadkőművesekhez, annak egyéni tagjai lehetek sátánisták, azonban maga
a "szabadkőművesekség" nem kapcsolódik a
sátánizmushoz! Figyelembe kell venni a sátánizmus kritériumait, ugyanez vonatkozik a szabadkőművesekre is. Lehet mindkettő okkult, azonban mindkettő más csapatban játszik. Ezenfelül mindenkit sátánistának lehetne nevezni, aki foglalkozik az okkult tudományokkal.
6/17 anonim válasza:
Mellesleg a szabadkőművesek ezen az oldalon is trollkodnak. Pl. A Háttérhatalomról kérdezett egy kérdező és volt ott pár tag aki trollkodott alatta hogy elhitessék az emberekkel mennyire bolondok azok akik az igazságot elmerik mondani! Plusz még piros kezesztek is.
7/17 ******?! válasza:
A szabadkőművesek a múltban aktívak voltak, viszont a jelen időben nem léteznek, csak névlegesen. B)
8/17 anonim válasza:
A sátánizmus inkább szektaként működik,de Tolkien is szabadkőműves volt,ahogy Zorbán Viki is onnan nőtte ki magát ,neki pl. vannak fekete "tanácsadói",vagyis akadnak köztük jófiúk és rosszak is egyaránt,de itt 1 jó leírás a felépítésükről és a tevékenységükről:
9/17 ******?! válasza:
#8 Felerészt olvastam a blogot, nagyszerű volt! Ez olyan, mint amikor fogom magam és meg akarom mutatom "Budapest sötétebbik oldalát?" szóval ily módon folyásolja be a média az embereket? Ha egy szóval kéne leírni, annyit mondanék, hogy "szánalmas!" aki ilyen módon hagyja magát befolyásolni az meg is érdemli, hogy sötétségben éljen! Nem arról van szó, hogy a sátánizmus rossz vagy jó, melyik sátánizmusnak van köze a szektákhoz? Aki egyféleképpen nézi, mintha az valami vallás lenne, az nem is ismeri annak ágazatait. Van egy felületes kép róla, amit a média, vallások, hívők sugároznak az emberek felé, hogy a saját nézeteiket népszerűsítsék... Nem is találok rá szavakat. Hogy nem perelték még be? Kíváncsi lennék, hogy ugyanez lenne a helyzet, hogy nyilvánosan gúnyt űzne egy jelentős vallásból, miközben abból szedi meg magát. Kíváncsi vagyok mennyi könyvet adott el ebből és mennyit keresett eddig. Fene a pofáját! Ilyen könnyen lehet pénzt szerezni? Milyen irigy vagyok!
10/17 anonim válasza:
Nem feltétlenül. A szabadkőművesség nem vallás, nem szekta, nem egyház, nincsenek igazán előírások a tagok világnézetét illetően. Emiatt aztán van protestáns szabadkőműves, katolikus szabadkőműves, zsidó szabadkőműves, muszlim szabadkőműves, hindu szabadkőműves, sátánista szabadkőműves. Ateista szabadkőműves is akad, bár ők irreguláris páholyokban nyomják, mivel a legtöbb páholyban előírás a hit valamiféle felsőbb erőben. Ez a bizonyos felső erő azonban nincs pontosan definiálva. Most a vallásosság megint csak érdekes dolog, mert a legtöbb ember fejében a vallásosság = mindenféle dogmák ész nélküli követése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!