Budapesten tudtok ajánlani jó jósnőt? Akinél voltam tavaly, nem jött be amiket mondott.
Amíg az emberek saját magukat is becsapják, másoknak még könnyebben fog menni ez. Ebből élnek a magukat jósnak nevező szélhámosok.
Egyszer viccből kipróbáltam, milyen ez. Egy kellően hiszékeny embernek előadtam, hogy én jós vagyok, megkérdeztem, hogy mi okból keresett meg, ezzel máris elmondott magáról egy csomó dolgot, én pedig kiegészítettem azokat logikusan. Később megkeresett, hogy mennyire jó vagyok, bejött szinte minden, amit mondtam, és már fizetni is kész lett volna további jóslatokért. Leráztam azzal, hogy én sem látok mindent, de sajnáltam is. Az ilyen embereknek nem tudod megmagyarázni, hogy a jóslás az hülyeség. Logika, ennyi az egész. Viszont ezt csak az érti meg, aki rendelkezik a logika készségével. Szóval ördögi kör, a logikátlan embereket mindig be fogják csapni, méghozzá egyre gyakrabban és egyre többféle módszerrel.
Kérdező, kérlek vigyázz magadra, és ne engedd, hogy kifosszanak.
Még egy adalék, amit az előbb kifejeltettem. Mivel érdekelt ez a világ, mármint a jósok, és akik hisznek nekik, egyszer elmentem egyhez én is. Beszélgettem ismerőseimmel a témáról, és kiderült, hogy többen jártak már egy idősebb nőnél, és mindenki egyöntetűen dicsérte, és különleges képességeket tulajdonítottak neki. Felhívtam, hogy ismerőseim ajánlották, szeretnék elmenni hozzá. Szkeptikus voltam, de gondoltam kipróbálom. Persze az elején a bemutatkozó ártatlan beszélgetésnél ő is kiszedett belőlem dolgokat. Az első öt percben leesett az állam, hogy honnan tud ilyen dolgokat. Úgy éreztem, abszolút rólam beszél, és teljesen hitelesen. Elkezdtem volna kérdezgetni, hogy ilyeneket honnan vesz, de csak mosolygott. Próbáltam leplezni, hogy mennyire eltalál dolgokat (mondjuk nem mindent), és többször visszakérdeztem, hogy ezt miből gondolja. Ez aztán elbizonytalanította őt is, és elkezdett kérdezgetni, hogy mennyire valós, amiket mond. Akkor jöttem rá, hogy a reakcióim alapján fűzi a történetet, amiről beszél. Ha elkerekedik a szemem, látja, hogy csodálkozom, abból sejtheti, hogy távolodik az igazságtól és ügyesen visszakanyarodik oda, amikor még bólogattam, hogy ez igen. Ez után elkezdtem tudatosan félrevezetni a reakcióimmal. Amikor beletrafált, húztam a szemöldököm meg ráncoltam a homlokom, de nem feltűnően. Amikor hülyeséget mondott, arra meg szinte magamban bólogattam. Amikor már így sikerült gyakorlatilag átvennem az irányítást a testbeszédemmel, a végére akkora sületlenségeket mondott, hogy volt, hogy el is nevettem magam.
Aztán mikor megkérdeztem a végén, hogy mikor jöjjek vissza, érdekes módon azt mondta, hogy elmondott mindent, amit tudott, nem szükséges visszajönnöm. Szerintem érezte, hogy mi a helyzet, bár én nem mondtam neki semmi negatívumot.
Szóval körülbelül így működik a dolog szerintem, bár nagyon szeretném, ha egyszer egy "jós" elmondaná őszintén, hogy mi a módszere. Már olyantól, aki tudatosan csapja be az embereket. Mert aki maga is elhiszi amit mond, az más kategória, ő egyszerűen csak ugyanolyan, mint akik hozzá fordulnak.
"Ha valóban olyan spirituális mesterek lennének, akkor rettegnének attól, hogy a másik oldalon súlyos árat fizetnek majd az itteni szélhámosságért"
Ha nem is rettegnének, hanem volna annyi felelősségtudatuk, hogy a helyzetükben nem tehetik meg, nem élnek vele vissza.
Egyébként óva intek mindenkit attól, hogy ilyen történetek alapján abszolút megállapításokat tegyen. Nem ismerjük az igazságot, csak hiszünk dolgokat, és elméleteink vannak róla. Lehet, hogy a jósok 50%-a csaló, lehet, hogy 90%, lehet, hogy 99%, és az is lehet, hogy 100%. Utóbbi is csak egy lehetőség, amit vagy elhiszünk, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!