Melyik a legjobb Tarot kártya?
Szeretnék olyan Tarot kártyákat vásárolni ami lehetőleg 78 lapos és vehetek hozzá könyvet. Nagyon fontos lenne hogy a legmegbízhatóbb vagy a legjobb legyen, csakhogy biztosra menjek..
(Szeretem,ha a kártyák grafikája különleges,szép és látszik rajta hogy komoly,de igazából nem az a lényeg..)
Ti melyiket ajánlanátok? Válaszaitokat előre is köszönöm!:)
Igazából nem megbízhatóbb egyik a másiknál. Első paklinak olyat szoktak javasolni amihez létezik könyv, a szimbólumrendszer miatt. A Cowley-t pl. én nem szeretem, de van hozzá könyv, nekem a sima marseille-i tartot jön be de a szimbólumok és érthetőség miatt, tanulni, talán a legpraktikusabb a Rider-Waite pakli. Ha valamelyiknél megtanulod, utána meg úgy érdemes paklit választani hogy ami igazán közel áll hozzád. Nekem van lapom amelyiket meg szoktam nézni, mert nem mindegy hogy a szimbolika és ábrázolás tükrözi-e amit én arról a lapról gondolok.
A magyar nyelvű elérhető könyvek száma amúgy igen csekély, érdemes elmerülni a könyvesbolti kínálatban és azt megvenni ami elég részletesnek tűnik. Ahoz majd lesz pakli is.
Később a neten számtalan csodaszép paklit lehet majd találni.
első vagyok
még annyit írnék hogy ha módodban áll megfogni különböző paklikat, érezni fogod melyik neked az igazi. Ez nagyon hülyén hangzik de tényleg így van.
Kedves Kérdező!
A magyar nyelven hozzáférhető könyvek nagy része a Rider-Waite tarotról íródott.
A Marseille-i tarotról is jelent meg könyv, francia és német iskoláktól is. A Crowley tarotról alig találsz irodalmat. Kazanlár Ámin Emil saját maga festette paklihoz adott ki értelmező könyvet is, ha jól emlékszem.
Ha megnézed a különböző paklikat, kezedbe fogod azokat, tudsz majd dönteni, melyik tetszik neked.
Üdv Ʀ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!