Akinek a jósnő halált jósolt a családjában, valóban megtörtént?
Egy barátom vízbe fulladt 32 évesen. Amikor az anyukájával később beszéltem, kiderült, hogy 24 évig rettegésben élt, mert amikor a srác 6 éves volt, valaki belenézett a tenyerébe és azt mondta az anyukájának, hogy a fia 30 éves kora előtt meg fog halni. (Kedves, nem?) Bár ezt mindenki ostobaságnak gondolta és titkolták is, azért rettegtek, hogy bekövetkezhet, aztán amikor a srác betöltötte a harmincat, mindenki megkönnyebbült. Lett két nyugodt évük...
Mindenesetre én akkor utánanéztem, hogy mit lehet tudni erről a tenyér dologról, s egész "érdekes" dolgok derültek ki, pl. hogy az ezzel foglalkozó "tudomány" még a XX. sz. elején tényleg hivatalos tudomány volt, sőt tudósok, orvosok kórházakban, börtönökben, orvosi rendelőkben gyűjtötték az eseteket, hogy a tenyérben hogyan jelennek meg a különböző életesemények, halálesetek, betegségek. Szóval abból az időből sok hivatalos, tudományos nyelven írt tanulmány van erről és az egyikben találtam egy ilyen fogalmat, hogy "lezárt tenyér", ami azt jelenti, hogy a tenyér felső harmadában egy erőteljes, megszakítás nélküli vonal húzódik keresztbe. Ezt sokszor figyelték meg halálra ítélteknél, fegyveres konfliktusokban elhunytaknál és balesetet szenvedetteknél abban az időben. Átnéztünk aztán egy vagon fényképet a srácról, hogy hátha valamelyiken megvan a tenyere, s szerencsénk volt, mert találtunk egy olyat, ahol feltartott kézzel tiltakozik a fényképezés ellen :) s nem hittük el, tökre pont olyan volt a tenyere, mint amit a könyv leírt: egy markáns vonal osztotta két részre a tenyerét, mintha az ujjai alatt egyenesen elvágták volna... Mindannyian megnéztük a tenyerünket, senki másnak nem volt olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!