Miért van az hogy például tévézés közben gondolok valamire, és pont az lesz benne? Például épp egy zeneszámra gondolok és nemsokkal később az hallom felcsendülni, vagy youtube videóban épp azt fogja énekelni a videós? :D
"bizonyított hogy néhány perc erejéig képes az ember jövőbe látni."
Ez számomra is sok-sok alkalommal bizonyságot nyert, nem egyszer a tv-s példával. Olyan is van, hogy zenehallgatáskor random playlistnél megérzem, mi fog következni.
Én nem szoktam így járni:
Hallgasd meg ezt és te sem fogsz:
Az elhangzottakat már csak egy valamivel egészítem ki:
a szívbe előbb érkezik meg az infó, mint az agyba, és onnan tudod, amit előre tudsz.
(In: Az élő mátrix c. dokumentumfilm)
Az agyunk sokkal többször annyi információt dolgoz fel, mint amennyit a figyelmedre irányít. Állandóan pörög és ha megtapasztalsz valamit amire a közelmúltban gondoltál, akkor felvillan a lámpa és tudatosul az egybeesés. Ez nem azt jelenti, hogy megérzed a jövőt, csak annyit, hogy a többi gondolatodat, amik nem esnek egybe a valósággal, jelentéktelenebbeknek ítéli az agyad és hátrébb rangsorolja. Így a tudatod sem tulajdonít nekik jelentőséget - azokkal a gondolatokkal szemben, amik aktuálisak és közük van az éppeni eseményekhez. Ez egy szelekciós folyamat, fontos tulajdonsága az egészséges elmének.
Ugyanez a hatás érvényesül, amikor pl csomó helyen látod a szerencseszámodat. Azok az észrevételek prioritást élveznek a többihez képest, ezért erősebben tudatosulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!