Mégsem 2012.12.21? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Sziasztok!
Mint tudjuk, igazából teljesen más naptárunk van, mint amilyen a majáknak volt..
De ha még ez nem is így lenne, akkor is lenne egy befolyásoló tényező , ami teljesen felborítja az egészet...
1582.okt4.én 12.Gergely pápa naptárreformját szerintem kifelejtették a számításokból!
Mint tudjuk, ekkor október4.ét 15.e követte, vagyis az új korszak kezdete 2013.01.02?
Mi erről a véleményetek?
17:12! Az nem a Maja naptár vége, hanem az Elenin üstökös akkortájt lesz legközelebb a Földhöz, én október 25-re számoltam.
A különböző időszámításokkal kapcsolatos felvetés teljesen helyénvaló, elviekben a középkorba is betoldottak kb. 300 évet. Ha kis esélyt adunk ennek, az is lehet, hogy még csak az 1700-as éveket írjuk mostanában.
2013-ra napkitöréseket is jósolnak, erről még az index is írt:
Nem tudhatjuk, hogy a fentiek közül melyik következhet be, csak ha már túl leszünk rajta.
18:44
"A maja naptárban, az internetes konferencia következő előadója, Dr. Carl Calleman szerint, 9 önálló szint vagy hullám jelenik meg. A kilencedik hullám pedig egybeesik a maja naptár végével, 2011. október 28-cal."
Az Elenin is 35 millió km-re lesz, az annyira messze van, hogy nem hiszem, hogy gondot okozna.
19:23 Egyszer végigszámoltam ezt a naptár dolgot a maják 20-as számrendszerével és dec. 23-ra jutottam végülis. Egyéb csillagászati tényezőket is figyelembe véve én is kb. 2013 elejére tenném az esetleges történéseket.
Az Elenin valószínűleg nem zavar majd sok vizet, ebben egyetértünk.
Igazság szerint a számolással (mindenfajtával) az a probléma, hogy nem tudhatjuk pontosan, mikortól kezdődött maga a naptár, mi volt az abszolút nullpont, amitől kezdve azt mondhatjuk, hogy oké, rendben, ez a végszám.
Az sem egészen tiszta, hogy mit jelképez a naptár, és egyáltalán jósol-e valójában valamit, vagy csak az idő mérésére, a hitük által ciklusokba rendezett időről akartak emléket állítani.
Úgy gondolom, ha jövendölésekbe bocsátkoztak volna, azt nem ennyire kódoltan teszik. Egyéni vélemény. :)
Utánajártam ennek az október 28-nak, szerintem nem logikus ez sehogy sem. Fenti forrásban, persze írnak mindent, hogy az Elenint mesterségesen irányítják (űrhajó?), vagy mesterséges pályára állították, de szerintem ez nem lehet igaz..
Okt. 28-án este nézzünk vissza ide és vitassuk meg :DDD
megbeszéltük:)
ezek az összeesküvés elméletek, hogy idegen űrhajók meg ,hogy reptoid invázió már megölnek... xd
jó nagy lett itt az emberek fantáziája:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!