Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Hogy lehet érzékelni az...

Hogy lehet érzékelni az időjárást?

Figyelt kérdés
Naponta hallom a barátnőmtől, anyámtól, mamámtól, hogy így meg úgy fáj a fejük, meg a hátuk, biztos esni fog. Én szkeptikus vagy e téren, maradok annál, hogy nézem interneten, hogy milyen idő várható. De milyen tudományos háttere van annak, ha valaki a fájdalmaiból érzi az időjárást? Természetesen az esetek 70-80%-ban nem jön be a "jóslatuk", csak kíváncsi vagyok.
2011. aug. 7. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Ez afféle babona. Azt mondják, ha valakinek migrénje van, vagy fáj valamilye, akkor esni, havazni fog, vagy hidegfront várható. Szerintem általában ez igaz, csak vannak olyan emberek, akik a betegségüket összekeverik a hidegfront érzékelésével...
2011. aug. 7. 13:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy elsősorban a légnyomás és a levegő páratartalma, hőmérséklete hat az ember szervezetére, az idegrendszeren keresztül.Befolyásolja bizonyos mértékben a szervezet működését ,a keringést is és ez a hirtelen átállás, mikor hideg és meleg frontok váltogatják egymást, megterheli az erre érzékeny szervezetet, amire fájdalom, rossz közérzet lehet a reakció.Az edzettség ezen is segíthet, mivel kevésbé fordul elő frontérzékenység olyan embereknél, akik sokat tartózkodnak szabad levegőn.
2011. aug. 7. 13:23
 3/8 Won ***** válasza:
A választ az orvosmeteorológiában kell keresni. A frontok a hatással vannak egész szervezetünkre. Megviselnek és fáradékonnyá tesznek minket. [link]
2011. aug. 7. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:

ha kiállsz az esőbe elázol,

ha kiállsz a napra leégsz,

ha hirtelen felkap valami tölcsér formájú szél akkor meglehet, hogy tornádó

stb

2011. aug. 7. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam még csak 2 éves, de már ő is érzi a frontokat. Erős hidegfront előtt 2 nappal tiszta zizi, nem találja a helyét, feszült és nagyon rossz, nem lehet vele bírni.

Erős melegfront előtt pedig fáradékonyabb és többet alszik.

2011. aug. 8. 13:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek a kérdésnek nem ebben a kategóriában a helye, mert ez nem "jóslás". Igazából csak a tudományhoz van köze.

Az én édesanyám és nagymamám is megérzi eképpen a frontokat.

2011. aug. 8. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ha megnyalom az ujjam végét és felfelé tartom akkor érzem hogy merre fúj a szél.
2011. aug. 14. 19:55
 8/8 anonim válasza:
A biosz tanárom szerint általában annak fáj a feje front hatásnál aki sokat stresszel.
2011. aug. 31. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!