Miért hiszik azt sokan, hogy a jóslás az jövendőmondás? Nem lehetne megérteni, hogy az tanácsadás, "javaslás"?
A jós látja az irányát a életvezetésnek, és megmondja, hogy lehetne korrigálni, mi lenne a jó, a javasolt változás. Ha ez nem következik be, akkor eljön a "látott" baj, de ha van javulás, akkor a elkerülhetjük.
Egy elektron útját sem lehet biztosra "megjósolni", pláne nem lehet egy emberét. De a valószínűségeket láthatja az, aki látó.
Igen ezen már én is gondolkoztam hogy a jósok gyakorlatilag ugyanazt jelentik mint a pszichológusok. Csak a jósok spirituális körítést adnak neki a pszichológusok meg tudományosat. De igazából mind2 csaló, valamilyen szinten, ezért nem szeretem egyiket se.
Más kérdés hogy úgy meg nem lenne rájuk igény hogyha azt mondanák hogy: "nézd, én aránylag jó emberismerő vagyok, meg sokat foglalkoztam mindenféle élethelyzetekkel, és saját tapasztalatból meg a tanítóim alapján meg ilyen-olyan könyvek alapján ezt és ezt tudom neked javasolni, de ez teljesen szubjektív dolog, lehet hogy 10 év múlva mást javasolnék, lehet hogy egy másik pszichológushoz/jóshoz mész mást fog javasolni"
Talán azért mert akkor az nem jóslás, ha csak iránymutatást ad. Az olyat úgy hívják, hogy életmód tanácsadó. Nem pedig jós.
Az igazi, tehetséges jósok (ilyen millióból egy), azt vallják, hogy a látott jövő egy elkerülhetetlen dolog. Még akkor is, hogy tőlük megtudtad a jövőt, mert szerintük ez is a sorsod volt, hogy akkor halld.
Az elektron útjába meg ne menjünk bele, nem kötekedésképp, mert az fizika és valószínűleg az is megjósolható volna, a megfelelő módszerekkel és számítási teljesítménnyel.
Esetleg ha igaz, a tehetséges jós sem láthat mindent tisztán, vagy félreértelmez valamit és az látszólag nem jön be, ezt lehet érteni valószínű jövő alatt.
A sok nem veleszületett képességgel rendelkezőnek pedig vagy kiadják a kártyák a jövőt, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!