Hisztek abban, hogy nem minden jós csaló? Esetleg tudtok valakit, aki megbízható?
11 Már megint a sajátos nézőpontodat húzod rá mindenkire.
A leírásodból gondolom hogy számodra a presztízs és a bankszámlán lévő nullák száma dönt arról hogy mennyire sikeres egy ember élete.
Más embereknek inkább az a siker mércéje hogy mennyire sikerült kiteljesednie, boldog szeretet teljes környezetben élnie stb.
Azt hogy ki mit tart értékesnek szubjektív. De abban szinte biztos vagyok hogy a sok pénz magában nem boldogít és nem teljesít ki.
Továbbá igen lehet a papírfecnit sok jóra is használni viszont nem mindegy hogyan szerzed a papírfecnit. Az egyik az hogy maga a tőzsde nem teremt értéket. Ott te elveszed valaki megtermelt értékét és max újra elosztod a szájad íze szerint. Továbbá minél nagyobb értékkel, tárgyi javakkal rendelkezel az annál inkább leköt téged. Hisz egy szinten már a tárgyi javak birtokolnak téged.
"alapítványok fennmaradása amit létrehoztam"
Létrehoztál?
Kitaláltad, megcsináltad, ám más pénze kell fenntartásához.
.
Anonim vagy, ezért igazán ide írhatnád, mik/milyenek azok az alapítványok, amit/amiket más pénzén működtetsz.
14 Nincs téveszme és nem is az az állítás hogy a pénz az teljesen ellentétes a spirituális fejlődéssel.
Ami SZERINTEM teljesen ellentétes a spirituális fejlődéssel az az a fajta életmód amit folytatnod kell ahhoz hogy "benne maradja a játékban". Azaz hogy ne ess ki a felső 10-100 ezer közül azaz egyfolytában törtetned kell, másokon átgázolnod mert különben kihullasz a felső krémből. Továbbá még az volt az állításom hogy pl a tőzsdei pénz se olyan "tiszta" olyan értelemben hogy konkrétan semmilyen értéket nem teremtesz vele csak elveszed mástól a megteremtett értéket és azt max újra elosztod.
De ha van valaki aki úgy működtet pusztán jóakaratból ilyen alapítványokat hogy mellette a magánéletében "nem milliárdos" azaz nincs "10 nyaralója 20 sportkocsija 50 Rolexe" stb. azaz nem birtokolja őt a pénz, na az egy szent az én elképzelésem szerint(legalábbis elég közel van hozzá).
Továbbá nem csak a társadalom javára tud az ember elérni sikereket. A magánéletedben ugyan úgy képes vagy erre. És az én meglátásom szerint mindig kicsiben kell kezdeni. Addig ne váltsd meg a világot amíg a saját szomszédságodat se tudod, és addig ne váltsd meg a szomszédságot amíg a saját udvarod meg nem váltottad és ahhoz is csak akkor kezdj hozzá ha már saját magad képes vagy "megváltani".
Az meg tök jó ha neked ilyen konkrét tetteid vannak. A hozzá állásod viszont elég negatív tehát én a helyedben még magamon is találnék fejlődési lehetőségeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!